Katanics Sándor honlapja

BUÉK 2018

Az ügyészség felülvizsgálja a nyomozati iratokat

Bár nagyon szeretné Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere súlytalanítani az önkormányzatot érintő kínos és korrupciógyanús ügyeket, attól azok sajnos még megtörténtek. Porga Gyula a legutóbbi közgyűlésen is lesajnáló módon nevezte eredménytelennek a szabálytalanságokat feltáró kezdeményezéseinket az Intézményi Szolgáltatót érintő, kifizetett, de vélhetően el sem végzett próbatakarítások és egy 2011-es önkormányzati szerződésben rögzített kötbér elengedése ügyében is.

Bővebben...

Boldog Karácsonyt!

Boldog karácsonyt kívánok minden honlapomat látogató olvasónak!

Porga nem tett panaszt, Némedi babaszellentésről beszélt

A november 23-i csütörtöki közgyűlésen napirend előtt kérdeztem meg Porga Gyulát, Veszprém polgármesterét, hogy tett-e panaszt, mint a sértett veszprémi önkormányzatot képviselő személy. November 6-án a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság határozatot juttatott el Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatához és 8 napot adott a panasz megtételéhez. Levélben kértem a polgármestert, hogy tegye meg, sőt, meg is írtam segítésül a számára annak az indoklását.

Bővebben...

Kérdeztek-válaszoltam

Mit gondol ön a határon túli magyarok szavazásáról?

Amit a Fidesz gondolt még 2010-ben is, amikor kétharmados többséget szerezve a parlamenti választásokon az első törvényei között szerepelt a kettős állampolgárság bevezetése a választójog megadása nélkül.
Akkor még a Fidesz nem politikai haszonszerzésre akarta használni a határon túli magyarokat. Ma egyértelműen ez a célja. S az azóta megadott szavazati joggal, ami a jelenlegi formájában választási csalások elkövetésére is alkalmas, akár 3 mandátum sorsa is múlhat.

Bővebben...

Egy szamizdat vers Búzás Hubától

Búzás Huba művei

  • Kávéillat (Baláca, 2000, első kötete hatvanöt éves korában)
  • Napranéző (Vár Ucca Műhely, 2003)
  • Hajnali tótágasok (Orpheusz, 2006)
  • Tépd le a napot (Orpheusz, 2008)
  • Amerre a szél fúj. Versek; Rím, Bp., 2010
  • Búzás Huba–Suhai Pál: A tükröd én vagyok, nézd. Levélesszék, 2006-2009; Napkút, Bp., 2012 (Káva téka)
  • Kúszmászva Európa zsámolyán. Versek; Cédrus Művészeti Alapítvány –Napkút, Bp., 2015

Bővebben...

Magyarország nem jogállam

Kezdjük egy 2017. augusztus elejei hírrel. „Precedens értékű ítéletet hozott a szombathelyi bíróság a Kétfarkú Kutyapárt aktivistái ellen. A Nyugat.hu beszámolója szerint az összetöredezett járdát színesre festő aktivisták köztisztasági szabálysértést követtek el, így írásbeli figyelmeztetésben részesülnek, és két évre bekerülnek a szabálysértési nyilvántartásba.”
S folytassuk azzal, ami két napja történt Veszprém városában. 

Bővebben...

"Ismét a fiataloké volt az Aréna"

Igen, egy napra. S hiába állítják az ellenkezőjét, az igazság az, hogy a fiatalokra a figyelem igen kevésszer irányul, akkor is csak egy pillanatra. Azt is kénytelen vagyok elmondani, az eseményre 4 millió Ft közpénzt elköltő Fidesz mindezt csupán kampányeseménynek használta.

Bővebben...

A kádártaiak ezt is kibírják

Jött a hír, még július utolsó napjaiban, hogy Kádártán az orvosi rendelőt bezárják és a kádártaiaknak buszra, vagy autóba kell ülni, ha el akarnak jutni a körzeti orvosukhoz. Vigasztalásul azt is hozzátették Veszprém „nagyjai”, hogy ez csak átmeneti állapot. Mert hamarosan, ősszel benyújtanak egy pályázatot és nyerni fognak. S remélhetőleg a következő év tavaszán már újra Kádártán is el lehet jutni majd a háziorvosokhoz.

Bővebben...

Üzent a városvezetés a lakájmédia-munkatárssal (Nekik nem kell strand!)

Sikeres volt a mai kitelepülés. Sokan jöttek és adták aláírásukat annak érdekében, hogy Veszprémben legyen strand is, ne csak uszoda! Derültségre okot adó helyzet is adódott. Volt, aki azért jött oda a pultunkhoz, hogy jelezze, neki stadion kell és nem strand! Miután az épp ott lévők népes tábora nevetésben tört ki, kicsit zordabb lett és elviharzott.

Bővebben...

Katanics Sándor

Veszprém-Kádárta 

Telefon: 
20-321-2829 

E-mail: 
sandor.katanics@gmail.com

Hányan olvasnak most?

Oldalainkat 93 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók száma

Cikkmegtekintések találatai
135668

Keresés

Copyright © 2016. Katanics Sándor