Katanics Sándor honlapja

Tiborc panasza

A közösségi oldalon írta egy ismerősöm az alábbi sorokat, aki bizony nagyon lényeglátóan ír. Sajnos sokan még mindig nem ismerték fel, miről szól ez az "új világ". S bár napról napra ismerik fel egyre többen, úgy tűnik még sok víznek kell lefolyni a Dunán, mire öntudatra ébrednek mindazok, akik együtt képesek lesznek változtatni ezen a helyzeten. Addig megyünk tovább ezen a tragikus úton előre.

Bővebben...

A polgármestert már nem érdekli mi a kötelessége…

„Polgármesterként kötelességemnek érzem, hogy az intézmény tisztázása, valamint a felelőségre vonás érdekében megtegyem a szükséges jogi lépéseket. A mai napon a Veszprémi Rendőrkapitányságon feljelentést teszek ismeretlen tettesek ellen a Btk. 374. § (1) bekezdésébe ütköző és a (3) bekezdés a) pontja szerint minősülő, nagyobb értékre elkövetett gazdasági csalás bűntette elkövetésének alapos gyanúja, valamint a Btk. 376. § (1) bekezdésébe ütköző és a (3) bekezdés a) pontja szerint minősülő hűtlen kezelés bűntette elkövetésének alapos gyanúja miatt.”

Bővebben...

Kevés a méz a madzagon

Azt is írhatnám, a madzagon már csak nyomokban található méz. Mégis elégnek tűnik a tömegek megszédítéséhez ez a mikroszkopikus mennyiség is. Bevezetésemből talán még nem mindenki jött rá, de éppen a veszprémi ”nagy” adócsökkentésről akarok pár sort megosztani olvasóimmal.

Bővebben...

Zsigeri nem és „ellopott” elismerési forma

Csütörtökön a közgyűlésen indítványt nyújtott be frakciónk, a Demokraták Veszprémért az önkormányzat által alapított kitüntetésekről szóló rendelet módosítása érdekében. Szerettük volna elérni, hogy az eddigi évenként a pedagógusok számára adható 4 elismerés (Ranolder-díj) helyett, ezután 5 elismerés legyen adható.

Bővebben...

A baloldal külön ünnepelt

2016. október 21-én este a veszprémi baloldali pártok és civil szervezetek a Lovassy László Gimnázium épülete előtt található Brusznyai mellszobornál tartották meg az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján közös megemlékezésüket.

Bővebben...

Válasz Veszprém polgármesterének

A szeptemberi közgyűlésen a költségvetési rendelet módosítása kapcsán kérdést intéztem a város polgármesteréhez. Megkérdeztem, az októberi népszavazás kapcsán mennyit költött az önkormányzat hirdetésekre, telefonhívásokra és a minden veszprémi háztartásba eljuttatott polgármesteri levélre. Nem tudtak a közgyűlésen választ adni a kérdéseimre. Mivel megjött 15 napon belül az írásos válasz, azt most közzé teszem. S közzé teszem persze, az előbb elektronikus módon elküldött válaszomat is a polgármester számára.

Bővebben...

Csak le akarnak rázni

A szeptember végi közgyűlésen kérdeztem rá, miként lehetséges, hogy az ingyenesen megjelenő városi hetilap impresszumában jelentősen kevesebb példányszám megjelenését jelzik hétről-hétre, mint ami a város és a kiadó közötti szerződésben szerepel. 

Bővebben...

Elismerték, hogy szerződést szegtek?

A népszavazás előtt, csütörtökön a közgyűlésen hívtam fel arra a testület és a jelenlévők figyelmét, hogy az önkormányzat és a városi hetilap megjelentetője közötti szerződést vélhetően hosszú ideje megszegi a lap kiadója. A polgármester és a hivatal jelenlévő munkatársai sem tudtak választ adni arra, hogyan lehetséges, hogy a Veszprémi 7 Nap impresszumában leírtak szerint hetente 27198 példányban jelenik meg a lap, amikor a szerződésben a heti 29 ezer példányt garantálják.

Bővebben...

Drága kampány

Akik azt hiszik, valaha is lesz pontos információjuk arról, mennyit költenek és költöttek a kormánypártok erre a teljesen értelmetlen vasárnapi népszavazásra, azok vélhetően tévednek. A népszavazás, amit a kormány - az eddigi konzultációk jóval drágább változataként - a nyakunkba zúdított, azért felesleges, mert a kérdésnek semmiféle jogi következménye nincs. Orbán politikai hatalmának megerősítése a célja, illetve egy nagy mintás felmérés elkészítése arra vonatkozóan, lehet-e a félelemre alapozva urnához vinni az állampolgárokat.

Bővebben...

Veszprém polgármestere is beszállt a gyűlöletkampányba

A Fideszközeli Vehir a napokban interjút közölt a polgármesterrel. Ebben kiemelt mondatként szerepel a város első emberének az alábbi gondolata (ha lehet ezt gondolatnak nevezni egyáltalán). „Az, hogy vannak olyan pártok, akik azt mondják az embereknek, hogy ne menjenek el szavazni, és nem fontos a véleményük, szerintem becsapják a választókat és méltatlanok a demokrata jelzőre.”

Bővebben...

Katanics Sándor

Veszprém-Kádárta 

Telefon: 
20-321-2829 

E-mail: 
sandor.katanics@gmail.com

Hányan olvasnak most?

Oldalainkat 48 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók száma

Cikkmegtekintések találatai
135665

Keresés

Copyright © 2016. Katanics Sándor