Katanics Sándor honlapja

Szoborügy

Azért az már újságírásnak nem igazán nevezhető, amikor a bizottsági meghívók alapján ír valaki cikket. Az adófizetők pénzén működő Fideszes propagandaújság, a hetente a postaládáinkba kerülő kiadvány az önkormányzat bizottsági üléseiről rendszeresen ír úgy, hogy jelen sincs az üléseken a tudósító. Így már olyan eset is előfordult, hogy annak a témának is tudósítottak a megtárgyalásáról, ami végül is nem is került napirendre.

Bővebben...

Veszprémben egyértelműen a Fidesz irányítja a sajtót

Beleértve a megyei napilapot is. Akinek erről lenne még egy szemernyi kétsége, azt az egy hete kedden nagy gonddal megszervezett Fideszes kampányakció talán végleg meggyőzheti. Feltéve, ha felfogja, mi is történt valójában. Próbálták ugyan az árulkodó részleteket szem elől elrejteni, de nem sikerült tökéletesen.

Bővebben...

Nyílt levél a Somogy Megyei és Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányoknak!

Dr. Piros Attila r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos,

és Dr. Tarcsa Csaba r. dandártábornok  urak részére

 Tisztelt Rendőr-főkapitány Urak!

Már 500 napja annak, hogy több hónapos késlekedés után, 2015. november 2-án feljelentést tett Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere ismeretlen tettesek ellen gazdasági csalás és hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt a veszprémi Intézményi Szolgáltató Szervezetnél tapasztaltak, illetve a belső ellenőrzés jelzései alapján.  A polgármester által kiadott közleményben az alábbiak jelentek meg.

Bővebben...

Emlékezés Petőfire március 14-én este (2017)

Tisztelt Megemlékezők! Kedves Barátaim!

Külföldön Petőfi a legismertebb magyar költő mindmáig. Mindössze huszonhat évet élt, de világirodalmi rangú s méretű életmű maradt utána. Több mint ezer verset írt rövid élete alatt.

Bővebben...

Sajtószabadság és taxizás közpénzen

A sajtószabadság ünnepe előtt napokban vetem papírra, igazán nagy szégyen az ránk nézve, ahogyan napjainkban hagyjuk megkérdőjelezni elődeink sajtószabadságért vívott, áldozatos küzdelmeinek valódi értelmét. Kedden Veszprémben ismét egy sajtóst díjaznak. Csak remélni merem, hogy nem azt, akit persze gondolkodás nélkül felterjesztettek erre a kitüntetésre felelősnek mondott főnökei.

Bővebben...

A jegyző a polgármester beosztottja

Bár a Fidesz nem éppen tegnap, hanem már egy jó ideje átformálta az önkormányzatokról szóló törvényt, sokan szerintem még mindig nem is sejtik, hogy a polgármester (és így a Fidesz) mekkora hatalmat kapott a kezébe. Pénteken (február 24-én) ismét írtam a Némedi ügyben, ezúttal a város jegyzőjének.

Bővebben...

Ezek a tények, nem az, amit Némedi Lajos lobogtatott!

A tegnapi nap folyamán levelet juttattam el a polgármesterhez és a jegyzőhöz, miután megkaptam a múltkori nyílt levelemre a polgármester válaszát. Ebben a válaszban gyakorlatilag annyi érdemi volt, hogy a polgármester elutasította az általam kért vizsgálat lefolytatását. A levelet menlevélként próbálta felhasználni Némedi Lajos. A helyi médiumok legnagyobb része, ahelyett, hogy az általam is átadott dokumentumokat vetette volna össze Némedi Lajos és Porga Gyula állításaival, elhitte a gyengécske magyarázkodást és tudósított mindenféle kontroll nélkül az elhangzottakról. Az alábbiakban olvasható a valóban tényeket tartalmazó válaszlevelem.

Bővebben...

Lehet-e köztiszteletben álló?

Például az az újságíró, aki az éves szinten most már 30 millió Ft közpénzt felhasználó ingyenes hetilapban olyasmit ír, amit szakmailag magára valamit is adó újságíró sohasem ír le. 
Gyakran hangzik el, hogy ami kedd után keletkező hír, az majd csak a jövő heti számba fér bele. Érdekes módon, ha a Fideszes városvezetés szerdán dönt úgy, hogy mond valami szerinte közérdekűt, az lapzárta után is belefér.

Bővebben...

Némedi menlevele?

Ma Némedi Lajos, Veszprém Fideszes alpolgármestere kiállt a nyilvánosság elé és ismételten megpróbálta azt félrevezetni.Ehhez a polgármester ma reggel nekem írt válaszlevelét használta segítségül. Porga Gyula az egy hete számára elküldött nyílt levelemre válaszolva azt közölte, nem indít vizsgálatot egy az alpolgármester által 2011 októberében a Tulajdonosi Bizottsághoz benyújtott előterjesztésével kapcsolatosan.

Bővebben...

Nyílt levél Veszprém Polgármesterének!

Tisztelt Polgármester Úr!

2017. január 26-án, a Közgyűlésen a szervezeti és működési szabályzatra hivatkozva nem tette lehetővé a számomra, hogy nyilvános ülésen kérdezzem meg Némedi Lajost, a város oktatási ügyekért is felelős alpolgármesterét, hogy 2011-ben a házfelújítása során mely cég, vagy cégek végeztek munkálatokat azok közül, amelyek ezekben az időkben Veszprém Önkormányzatának intézményeiben is végeztek átalakításokat, felújítást vagy karbantartást. Pedig az ügy igencsak érinti az önkormányzatot és a közpénzek felhasználását.

Bővebben...

Katanics Sándor

Veszprém-Kádárta 

Telefon: 
20-321-2829 

E-mail: 
sandor.katanics@gmail.com

Hányan olvasnak most?

Oldalainkat 525 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók száma

Cikkmegtekintések találatai
135457

Keresés

Copyright © 2016. Katanics Sándor