Katanics Sándor honlapja

Elutasítom a tettlegességet

Nem vagyok a fütyülgető tiltakozások híve. Meggyőződésem, hogy lehet csendesebben demonstrálva is világossá tenni álláspontunkat. Álságos sem akarok lenni, azt is gondolom, van, amikor a keményebb szavaknak is van szerepe és el lehet valakit küldeni cifrább szóhasználattal is melegebb égtájakra, ha a helyzet úgy kívánja.

Bővebben...

A veszprémi gettó (Horthy Miklós utcai gettó)

Ma inkább egymagamban emlékezem. Igen, az egyik veszprémi (zsinagógából kialakított) gettó a Horthy utcában volt. Már ez önmagában megborzongató. Úgy meg még inkább, amit a miniszterelnök alig pár napja mondott Horthyról. Meggyőződésem szerint leginkább azért, mert közeledik az újabb választás és kellenek neki a szélsőjobbosok szavazatai. Elég bizarr, hogy a helyi Fideszes polgármester, a miniszterelnökkel nyilván egyetértve - a gettó helyszínén- emlékezik.

Bővebben...

"Taigetosz"-törvény

A nemzet legjobban fizetett horgásza ma szemrebbenés nélkül aláírta a "Taigetosz"-törvényt. Úgy tűnik, annak a jegyében, "hadd hulljon a férgese". Aki még mindig hisz abban, hogy ez az ember, akit a Fidesz köztársági elnökének választott, bármire is alkalmas a halfogáson kívül, az iszonyatosan nagyot téved.

Bővebben...

Felelősen gondolkodó...

Ha én egy a közös jövőnkért aggódó, felelősen gondolkodó újságíró lennék, most arról írnék jegyzetet, vajon értik-e a hírfogyasztók, mi történik éppen körülöttünk. Hallom, hogy az egyik menekültet elítélő bíróság egyik bírója szereti annyira a hivatását, számít annyira az esküje, hogy eljárást indíttatott egy tolmács ellen, aki önkényesen megváltoztatta egy szerencsétlen szíriai ember tanúvallomását.

Bővebben...

Az elektromos zavar a hadgyakorlatok része?

Még a március végi közgyűlésen kérdeztem a polgármestert, 
Körülbelül ezt kérdeztem: Arról kívánok érdeklődni, hogy ebben az évben is lesznek-e lőgyakorlatok a város közelében? Mert, ha igen, szeretném azt is megtudni, milyen intézkedéseket kíván előzetesen hozni a polgármester úr, annak érdekében, hogy a veszprémiek nyugalma kellően biztosított legyen?

Bővebben...

Szoborügy

Azért az már újságírásnak nem igazán nevezhető, amikor a bizottsági meghívók alapján ír valaki cikket. Az adófizetők pénzén működő Fideszes propagandaújság, a hetente a postaládáinkba kerülő kiadvány az önkormányzat bizottsági üléseiről rendszeresen ír úgy, hogy jelen sincs az üléseken a tudósító. Így már olyan eset is előfordult, hogy annak a témának is tudósítottak a megtárgyalásáról, ami végül is nem is került napirendre.

Bővebben...

Veszprémben egyértelműen a Fidesz irányítja a sajtót

Beleértve a megyei napilapot is. Akinek erről lenne még egy szemernyi kétsége, azt az egy hete kedden nagy gonddal megszervezett Fideszes kampányakció talán végleg meggyőzheti. Feltéve, ha felfogja, mi is történt valójában. Próbálták ugyan az árulkodó részleteket szem elől elrejteni, de nem sikerült tökéletesen.

Bővebben...

Nyílt levél a Somogy Megyei és Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányoknak!

Dr. Piros Attila r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos,

és Dr. Tarcsa Csaba r. dandártábornok  urak részére

 Tisztelt Rendőr-főkapitány Urak!

Már 500 napja annak, hogy több hónapos késlekedés után, 2015. november 2-án feljelentést tett Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere ismeretlen tettesek ellen gazdasági csalás és hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt a veszprémi Intézményi Szolgáltató Szervezetnél tapasztaltak, illetve a belső ellenőrzés jelzései alapján.  A polgármester által kiadott közleményben az alábbiak jelentek meg.

Bővebben...

Emlékezés Petőfire március 14-én este (2017)

Tisztelt Megemlékezők! Kedves Barátaim!

Külföldön Petőfi a legismertebb magyar költő mindmáig. Mindössze huszonhat évet élt, de világirodalmi rangú s méretű életmű maradt utána. Több mint ezer verset írt rövid élete alatt.

Bővebben...

Sajtószabadság és taxizás közpénzen

A sajtószabadság ünnepe előtt napokban vetem papírra, igazán nagy szégyen az ránk nézve, ahogyan napjainkban hagyjuk megkérdőjelezni elődeink sajtószabadságért vívott, áldozatos küzdelmeinek valódi értelmét. Kedden Veszprémben ismét egy sajtóst díjaznak. Csak remélni merem, hogy nem azt, akit persze gondolkodás nélkül felterjesztettek erre a kitüntetésre felelősnek mondott főnökei.

Bővebben...

Katanics Sándor

Veszprém-Kádárta 

Telefon: 
20-321-2829 

E-mail: 
sandor.katanics@gmail.com

Hányan olvasnak most?

Oldalainkat 462 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók száma

Cikkmegtekintések találatai
135448

Keresés

Copyright © 2016. Katanics Sándor