Katanics Sándor honlapja

"Taigetosz"-törvény

A nemzet legjobban fizetett horgásza ma szemrebbenés nélkül aláírta a "Taigetosz"-törvényt. Úgy tűnik, annak a jegyében, "hadd hulljon a férgese". Aki még mindig hisz abban, hogy ez az ember, akit a Fidesz köztársági elnökének választott, bármire is alkalmas a halfogáson kívül, az iszonyatosan nagyot téved.

Bővebben...

Felelősen gondolkodó...

Ha én egy a közös jövőnkért aggódó, felelősen gondolkodó újságíró lennék, most arról írnék jegyzetet, vajon értik-e a hírfogyasztók, mi történik éppen körülöttünk. Hallom, hogy az egyik menekültet elítélő bíróság egyik bírója szereti annyira a hivatását, számít annyira az esküje, hogy eljárást indíttatott egy tolmács ellen, aki önkényesen megváltoztatta egy szerencsétlen szíriai ember tanúvallomását.

Bővebben...

Az elektromos zavar a hadgyakorlatok része?

Még a március végi közgyűlésen kérdeztem a polgármestert, 
Körülbelül ezt kérdeztem: Arról kívánok érdeklődni, hogy ebben az évben is lesznek-e lőgyakorlatok a város közelében? Mert, ha igen, szeretném azt is megtudni, milyen intézkedéseket kíván előzetesen hozni a polgármester úr, annak érdekében, hogy a veszprémiek nyugalma kellően biztosított legyen?

Bővebben...

Szoborügy

Azért az már újságírásnak nem igazán nevezhető, amikor a bizottsági meghívók alapján ír valaki cikket. Az adófizetők pénzén működő Fideszes propagandaújság, a hetente a postaládáinkba kerülő kiadvány az önkormányzat bizottsági üléseiről rendszeresen ír úgy, hogy jelen sincs az üléseken a tudósító. Így már olyan eset is előfordult, hogy annak a témának is tudósítottak a megtárgyalásáról, ami végül is nem is került napirendre.

Bővebben...

Veszprémben egyértelműen a Fidesz irányítja a sajtót

Beleértve a megyei napilapot is. Akinek erről lenne még egy szemernyi kétsége, azt az egy hete kedden nagy gonddal megszervezett Fideszes kampányakció talán végleg meggyőzheti. Feltéve, ha felfogja, mi is történt valójában. Próbálták ugyan az árulkodó részleteket szem elől elrejteni, de nem sikerült tökéletesen.

Bővebben...

Nyílt levél a Somogy Megyei és Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányoknak!

Dr. Piros Attila r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos,

és Dr. Tarcsa Csaba r. dandártábornok  urak részére

 Tisztelt Rendőr-főkapitány Urak!

Már 500 napja annak, hogy több hónapos késlekedés után, 2015. november 2-án feljelentést tett Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere ismeretlen tettesek ellen gazdasági csalás és hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt a veszprémi Intézményi Szolgáltató Szervezetnél tapasztaltak, illetve a belső ellenőrzés jelzései alapján.  A polgármester által kiadott közleményben az alábbiak jelentek meg.

Bővebben...

Emlékezés Petőfire március 14-én este (2017)

Tisztelt Megemlékezők! Kedves Barátaim!

Külföldön Petőfi a legismertebb magyar költő mindmáig. Mindössze huszonhat évet élt, de világirodalmi rangú s méretű életmű maradt utána. Több mint ezer verset írt rövid élete alatt.

Bővebben...

Sajtószabadság és taxizás közpénzen

A sajtószabadság ünnepe előtt napokban vetem papírra, igazán nagy szégyen az ránk nézve, ahogyan napjainkban hagyjuk megkérdőjelezni elődeink sajtószabadságért vívott, áldozatos küzdelmeinek valódi értelmét. Kedden Veszprémben ismét egy sajtóst díjaznak. Csak remélni merem, hogy nem azt, akit persze gondolkodás nélkül felterjesztettek erre a kitüntetésre felelősnek mondott főnökei.

Bővebben...

A jegyző a polgármester beosztottja

Bár a Fidesz nem éppen tegnap, hanem már egy jó ideje átformálta az önkormányzatokról szóló törvényt, sokan szerintem még mindig nem is sejtik, hogy a polgármester (és így a Fidesz) mekkora hatalmat kapott a kezébe. Pénteken (február 24-én) ismét írtam a Némedi ügyben, ezúttal a város jegyzőjének.

Bővebben...

Ezek a tények, nem az, amit Némedi Lajos lobogtatott!

A tegnapi nap folyamán levelet juttattam el a polgármesterhez és a jegyzőhöz, miután megkaptam a múltkori nyílt levelemre a polgármester válaszát. Ebben a válaszban gyakorlatilag annyi érdemi volt, hogy a polgármester elutasította az általam kért vizsgálat lefolytatását. A levelet menlevélként próbálta felhasználni Némedi Lajos. A helyi médiumok legnagyobb része, ahelyett, hogy az általam is átadott dokumentumokat vetette volna össze Némedi Lajos és Porga Gyula állításaival, elhitte a gyengécske magyarázkodást és tudósított mindenféle kontroll nélkül az elhangzottakról. Az alábbiakban olvasható a valóban tényeket tartalmazó válaszlevelem.

Bővebben...

Katanics Sándor

Veszprém-Kádárta 

Telefon: 
20-321-2829 

E-mail: 
sandor.katanics@gmail.com

Hányan olvasnak most?

Oldalainkat 14 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók száma

Cikkmegtekintések találatai
43532

Keresés

Copyright © 2016. Katanics Sándor