Katanics Sándor honlapja

Polt Péter válasza Mesterházy Attilának a "Némedi ügyben!"

A február végi közgyűlésen napirend előtt kérdeztem Veszprém polgármesterét! Íme:

Polgármester úr is bizonyára tudja, hogy a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség 2018. január 22-i keltezésű határozatának megküldésével tájékoztatott engem és Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatát, mint sértettet, hogy a hűtlen kezelés bűntette miatt a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon 2017. november 2-án elévülésre hivatkozással megszüntetett nyomozás határozatát hatályon kívül helyezte és a nyomozás folytatását rendelte el.

 Kérdezem Polgármester Urat, hogy az ügyészség levelének tartalmát elolvasta-e és a levél tartalmának ismeretében kíván-e végre cselekedni? Kérdezem, hogy amit - az üggyel kapcsolatosan saját hatáskörében kötelessége lett volna eddig is megtenni, de - eddig elmulasztott megtenni, azt utólag, próbálja-e bármiféle módon korrigálni?

 A polgármester röviden annyit mondott, nem érzi, hogy dolga lenne ezzel az üggyel kapcsolatosan. A nyomozás ugyanis nem az ő dolga.

 Hiába kértem számon rajta, miért nem tájékoztatta a testületet az ügyészségi levélről, erre sem adott választ. S hiába szembesítettem azzal is, hogy polgármesterként kötelessége az önkormányzati vagyon védelme és mivel ebben az ügyben jelentős kár érte az önkormányzatot kötelessége lenne a belső vizsgálat elrendelése legalább utólag, hisz az alapos gyanú szerint elkövetett bűncselekménynek lehetnek tettestársai, bűnsegédei akár a képviselő-testületben is, őt ez az esküje ellenére mindez a legkevésbé sem érdekelte.

Abban bíznak, hogy elengedik az ügyet az illetékesek.

Polt Péter levele Mesterházy Attilának sem azt az érzést váltja ki belőlünk, hogy nagy serénységgel folyik a bűnüldözés.

Mesterházy Attila levele Polt Péternek! Klikkeljen ide!

A válasz:

 

 

 

Katanics Sándor

Veszprém-Kádárta 

Telefon: 
20-321-2829 

E-mail: 
sandor.katanics@gmail.com

Hányan olvasnak most?

Oldalainkat 497 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók száma

Cikkmegtekintések találatai
135456

Keresés

Copyright © 2016. Katanics Sándor