Katanics Sándor honlapja

Súlyosan hibázott Veszprém polgármestere

Tegnap este levelet kaptam a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészségtől. A hivatalos levélben azt közölték velem, a novemberben megírt észrevételeim alapján megállapították, hogy a „cselekmény” mégsem évült el és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság határozatát hatályon kívül helyezve elrendelték a nyomozás folytatását!

2017 novemberében egy a veszprémiek által már ismert furcsa kötbér-elengedési ügyben intéztem kérdést Veszprém polgármesteréhez.
Mielőtt feltettem a kérdést többek között az alábbiakat mondtam el:
A rendelkezésre álló adatok, alapján megállapította a hatóság, hogy a 326 eltelt nap tekintetében a szerződésben kikötött napi 30 000 Ft – tal számolva 9 millió 780 ezer Ft kötbér kifizetési kötelezettsége merülhetett fel Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata felé egy az önkormányzattal még 2011-ben szerződést kötő veszprémi cégnek.
Szándékos bűncselekmény esetében a 2011. október 20-i dátumot figyelembe véve az elkövetés idején érvényes jogszabály alapján jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett elkövetése látszik megvalósulni, mely bűncselekmény elévülési ideje 5 év.
A határozat a nyomozást ismeretlen tettes ellen elévülés miatt szüntette meg.
A határozat ellen a feljelentő nem, de a sértett, Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, annak képviseletében a polgármester panaszt tehet.
Kérdezem tehát polgármester urat: 
Élt-e a panasz megtételének lehetőségével, s ha igen, milyen indokok alapján, illetve ha nem, miért nem tett panaszt?

A polgármester az ügyben eddig folytatott tevékenységemet leszólva közölte, hogy nem fordult panasszal a sértett képviseletében a nyomozó hatósághoz. (Pedig a beadványt segítségképpen én meg is fogalmaztam a számára és hivatalosan eljuttattam hozzá, hogy könnyebb legyen a határidő lejártáig benyújtani azt.) A polgármester azt állította, hogy a Polgármesteri Hivatal jogászai megvizsgálták az ügyet, s nem tartották indokoltnak a panasz megtételét. Miután a decemberi közgyűlésen is a fejemhez vágta, hogy szerinte kudarcot vallottam a feljelentéssel, felszólított arra, hogy mondjak legalább egy ügyet, ahol sikeresen fordultam panasszal a hatóságok valamelyikéhez, például az ügyészséghez.
Ott nem láttam további értelmét a vita folytatásnak. Már ekkor is vártam a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészég válaszát beadványomra.
Tegnap este megérkezett a válasz.
Polgármester Úr!
Mindezek sajnos ékesen bizonyítják, hogy Ön súlyosan mulasztott és az önkormányzati vagyon védelme Önnek ezek szerint egyáltalán nem számít. Fontos kötelezettségét szegte meg azzal, hogy ebben az ügyben nem cselekedett. Megismétlem, amit a közgyűlésen is kértem már. Ne okozzon több kárt! Mondjon le azonnali hatállyal a polgármesteri posztjáról!

Katanics Sándor

Veszprém-Kádárta 

Telefon: 
20-321-2829 

E-mail: 
sandor.katanics@gmail.com

Hányan olvasnak most?

Oldalainkat 406 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók száma

Cikkmegtekintések találatai
135428

Keresés

Copyright © 2016. Katanics Sándor