Katanics Sándor honlapja

Az ügyészség felülvizsgálja a nyomozati iratokat

Bár nagyon szeretné Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere súlytalanítani az önkormányzatot érintő kínos és korrupciógyanús ügyeket, attól azok sajnos még megtörténtek. Porga Gyula a legutóbbi közgyűlésen is lesajnáló módon nevezte eredménytelennek a szabálytalanságokat feltáró kezdeményezéseinket az Intézményi Szolgáltatót érintő, kifizetett, de vélhetően el sem végzett próbatakarítások és egy 2011-es önkormányzati szerződésben rögzített kötbér elengedése ügyében is.

Az alpolgármester „babaszellentésnek” minősítette az ügyek feltárása során végzett tevékenységemet, miközben a nyomozást lezáró határozatban foglaltakat ismertető médiát megfenyegette. Sajtópert és rágalmazási pereket helyezve kilátásba.
Karácsony előtt írt, vagy íratott egy Facebook bejegyzést is és érintetlenségét bizonygatja az alpolgármester. Arra is kitér, hogy ha valaki hibát követett el, akkor azok, akik megszavazták az előterjesztést a Tulajdonosi Bizottság tagjaiként. Arról nem ír, hogy ő készítette el az önkormányzat számára igencsak előnytelen és félrevezető javaslatot. 
Ma már a vizsgálat alapján is egyértelmű, hogy az előterjesztésben leírt érv, ami miatt elengedték a közel 10 millió Ft kötbért, nem a valódi ok volt. Az alpolgármester azt is véletlen egybeesésként kezeli (kevés a megbízható cég a városban), hogy éppen akkoriban az a cég dolgozott a házátalakításán, amelyiknek a kötbér elengedését javasolta.
A polgármester nem tett panaszt a rendőrségi határozatban foglaltakkal szemben. Pedig levélben kértem arra, hogy mint az önkormányzatot képviselő felelős személy, ezt tegye meg és meg is írtam helyette a panasz indokát segítésképpen. Később a közgyűlésen azt mondta, külön munkabizottságot kellene foglakoztatnia, ha hallgatna a javaslataimra. S azt is, megvizsgálták az ő jogászaik is az ügyet, de szerintük nincs oka újabb vizsgálatnak. 
Most az a helyzet, hogy, ez nem így van. 
A közgyűlést követően levélben fordultam a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészséghez, akik szintén megkapták a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság határozatát. Megkérdeztem, hogy ők megvizsgálták-e a határozatot és rendben találtak-e mindent. 
Azt írták az ügyészségi válaszlevélben, hogy a határozatot megvizsgálták és jóvá is hagyták azt, de azt is közölték velem, hogy „a beadványában foglaltakra figyelemmel azonban indokolttá vált a határozat, valamint az alapjául szolgáló nyomozati iratok felülvizsgálata”. (Azt írtam le a beadványomban, amit tanácsként a polgármesternek is a panasz megtétele érdekében.)
Úgy látszik, az ügyészség ezúttal nem osztja sem a polgármester sem a hivatal jogászainak a véleményét.

Katanics Sándor

Veszprém-Kádárta 

Telefon: 
20-321-2829 

E-mail: 
sandor.katanics@gmail.com

Hányan olvasnak most?

Oldalainkat 102 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók száma

Cikkmegtekintések találatai
135671

Keresés

Copyright © 2016. Katanics Sándor