Katanics Sándor honlapja

Kérdeztek-válaszoltam

Mit gondol ön a határon túli magyarok szavazásáról?

Amit a Fidesz gondolt még 2010-ben is, amikor kétharmados többséget szerezve a parlamenti választásokon az első törvényei között szerepelt a kettős állampolgárság bevezetése a választójog megadása nélkül.
Akkor még a Fidesz nem politikai haszonszerzésre akarta használni a határon túli magyarokat. Ma egyértelműen ez a célja. S az azóta megadott szavazati joggal, ami a jelenlegi formájában választási csalások elkövetésére is alkalmas, akár 3 mandátum sorsa is múlhat.

Már 2014-ben is bizonyíthatóan a határon túliak szavazata segítette a Fideszt kétharmadhoz és így a szabad sajtó, a demokratikus intézmények és a fékek és ellensúlyok rendszerének szinte teljes körű felszámolásához. Miközben a kettős állampolgárok levélben szavazhatnak, a kényszerből nyugaton dolgozók sokkal szigorúbb feltételeknek eleget téve élhetnek csak választójogukkal. Meggyőződésem, hogy a határon túli magyarok sem akarhatják, ha józanul mérlegelnek, hogy úgy döntsenek helyettünk rólunk, hogy nem viselik a döntéseik következményeit velünk ellentétben. Abban bízom, hogy ők megértik és tömegesen nem élnek szavazati jogukkal 2018-ban. Félő, hogy mások, adataikat felhasználva mégis szavaznak majd helyettük. Megtehetik, hisz olyan a választási rendszer jelenleg.

Katanics Sándor

Veszprém-Kádárta 

Telefon: 
20-321-2829 

E-mail: 
sandor.katanics@gmail.com

Hányan olvasnak most?

Oldalainkat 7 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók száma

Cikkmegtekintések találatai
135655

Keresés

Copyright © 2016. Katanics Sándor