Katanics Sándor honlapja

Magyarország nem jogállam

Kezdjük egy 2017. augusztus elejei hírrel. „Precedens értékű ítéletet hozott a szombathelyi bíróság a Kétfarkú Kutyapárt aktivistái ellen. A Nyugat.hu beszámolója szerint az összetöredezett járdát színesre festő aktivisták köztisztasági szabálysértést követtek el, így írásbeli figyelmeztetésben részesülnek, és két évre bekerülnek a szabálysértési nyilvántartásba.”
S folytassuk azzal, ami két napja történt Veszprém városában. 

Simicska Lajos a saját tulajdonában lévő hirdető oszlopok közül néhányra ráírta évekkel ezelőtt egyszer már nyilatkozatban is elmondott és azóta elhíresült mondatát. Egykor volt miniszterelnök barátját minősítette így, nyomdafestéket nem tűrő módon. Most írásba is adta. A rendőrök akció közben igazoltatták. (Kíváncsian várjuk, lesz –e következménye annak, hogy saját tulajdonát megrongálta.)

Simicska Lajos vélhetően azért cselekedett így, mert egy jó héttel ezelőtt a Fidesz a Parlamentben gyorsan átpasszírozott egy általa létrehozott plakáttörvényt. S erre hivatkozva a kormányhivatal országszerte letakarta azokat a plakátokat, amin a maffiafőnökként ábrázolt miniszterelnök és korrupt kormánytagjai, oligarchái kerültek megjelenítésre. (Bizonyára emlékszik még mindenki a sok közpénzből támogatott CÖF bohócos plakátjaira, ahol a volt miniszterelnökök és MSZP pártelnök szerepelt hasonlóan pejoratív tartalommal. Akkor az maradhatott, nem zavarta a kormányt, nem hozott gyorsan egy plakáttörvényt annak érdekében, hogy a lejáratásnak és gyűlöletkeltésnek így vessen véget.) No, de térjünk vissza a kedd hajnali eseményekhez. Simicska igazoltatva, a feliratok az oszlopokon. Veszprémiek szörnyülködnek. Alig pár órán belül megjelenik két kapucnis fiatalember és sorra festi le a feliratokat fehér festékkel. Azok azonban a Simicska-féle kék festékspray miatt változatlanul olvashatóak maradnak. Fordulnak egyet a kapucnisok, szereznek valahonnan sötétbarna olajfestéket és azzal újra lefestik az egész irományt. Miközben látványosan magántulajdont rongálnak, az utcai rendőrjárőrök tudomásom szerint sehol sem találkoznak velük és nem is igazoltatják őket. Az RTL Klubnak sikerül beszélni az éppen mázoló fiatalok egyikével. Szűkszavú a fiatalember, háborog a miniszterelnököt ért méltatlan helyzet miatt.
Miután munkám lehetővé tette, megnéztem én is a lefestett plakátok, feliratok némelyikét. ( Bevallom, kértek is erre.) Megdöbbenve láttam, hogy az oszlopok környékén a köztulajdont is kár érte. A fiatalok egyáltalán nem törődtek azzal, hogy folyik az új térburkolatra is a feltakaríthatatlan olajfesték. Nyilván észlelték pedig. A feladat gyors teljesítése nyilván fontosabb volt!
Írtam levelet a polgármesternek és a jegyzőnek, kérve őket, hogy tegyenek feljelentést a rendőrségen, hiszen köztulajdont is rongáltak a pingálók. Eddig reakció nincs a levelemre. Tegnap megjelent a polgármesternek egy közleménye. Nem állt ki a média és a nyilvánosság elé, mert akkor még kérdezett volna valaki és nem jó az, az ilyen kényes ügyek esetében. Akkor esetleg beszélni kellett volna arról is, hogy milyen módon kötött még 2010-ben éppen Simicska Lajos cégével a város szerződést a hirdetőoszlopok kihelyezésére.
Kedden este, miután megnéztem az RTL Klub híradását, a kapucnis fiatal bordó ujjatlan dzsekije tűnt fel először. Hiszen ezt a dzsekis fiatalt nem is olyan régen láttam faültetés közben és nyilatkozott is a helyi médiának, mint a veszprémi Fidelitas elnöke! Könnyű volt beazonosítani ezek után, hogy ő volt, vélhetően egy másik Fidelitasos társával együtt a kapucnis dekoráló. Amikor a jegyzőnek és a polgármesternek írtam a levelet, még nem tudtam kiket kellene megkeresnie a rendőrségnek. Most már tudja mindenki, hiszen két napja meg is osztottam a közösségi oldalon mindazt, amit megtudtam. A fél helyi Fidelitas és helyi Fideszes képviselőnő is vitába szállt velem. Azt senki nem cáfolta, hogy a Fidelitas helyi elnöke a rongálást elkövető. Engem kértek számon, hogy miért piszkálom azt, aki csak „helyesen” cselekedett. Szerintem meg a törvényeket mindenkinek be kell tartani, és ha a Kétfarkú Kutyapárt tagjai szabálysértést követtek el, akkor a Fidelitas érintett tagjai is. Lesz vajon rendőrségi intézkedés? Nyomozás? Bírósági tárgyalás? Kétlem. Magyarország valójában már nem jogállam.

Katanics Sándor

Veszprém-Kádárta 

Telefon: 
20-321-2829 

E-mail: 
sandor.katanics@gmail.com

Hányan olvasnak most?

Oldalainkat 2 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók száma

Cikkmegtekintések találatai
135653

Keresés

Copyright © 2016. Katanics Sándor