Katanics Sándor honlapja

Üzent a városvezetés a lakájmédia-munkatárssal (Nekik nem kell strand!)

Sikeres volt a mai kitelepülés. Sokan jöttek és adták aláírásukat annak érdekében, hogy Veszprémben legyen strand is, ne csak uszoda! Derültségre okot adó helyzet is adódott. Volt, aki azért jött oda a pultunkhoz, hogy jelezze, neki stadion kell és nem strand! Miután az épp ott lévők népes tábora nevetésben tört ki, kicsit zordabb lett és elviharzott.

De távozóban visszakiabálta, hogy maradjunk csak csendben, mert a Csomay –strandot Dióssy záratta be. Nos, a Csomay-strandot 1969-ben zárták be és akkor Dióssy László, Veszprém volt polgármestere mindössze 12 éves volt.

Nem ó volt persze a nap egyedüli meglepetést okozó vendége. Voltak az aláírók között Fidesz támogatók is, akik jelezték, őket nem zavarja, hogy a DK indította az aláírásgyűjtést, a lényeg, hogy strand legyen! 
Hazaérve átlapoztam az éves szinten több mint 30 millió Ft közpénzzel támogatott veszprémi ingyenes hetilapot. Öt perc alatt végeztem. Még úgy is, hogy a felelős szerkesztő újabb remekét is átfutottam. Ravasz a cím. „ Nyárutó” Amiről szól, az viszont egyértelműen a városvezetők üzenete. Nem kell strand! Mire alapozható mindez? Nézzünk egy részt a „Szabad-sajtó díjas” írásából: „egy más városban élő ismerősöm jegyezte meg nemrég, mi nem is gondoljuk, milyen szerencsés helyen lakunk. hogy nem vagyunk ráutalva drága fürdőkre, hanem itt van nekünk 15-20 kilométerre a Balaton.” 
Egyértelmű, ugye? Semmi empátia. Nem számít, hogy a panelrengetegben élők és persze sok más veszprémi számára sem adatott meg, hogy gépkocsival, bepakolva a családot, csak úgy elinduljon a Balaton partjára valahová. Mert azért busszal, a gyerekekre is figyelve és a pakkokat is cipelve nem is olyan könnyű egy ilyen kiruccanás. 
Nem ragozom. Honnan is tudná mindezt az, aki csak megfelelni akar a gazdáinak. Akinek se kutyája, se macskája, csak egy jól jövedelmező állása van. No, de semmi baj! Minket ez nem zavar. Azt kívánjuk, járjon majd akkor is a Balatonra, amikor mi épp a veszprémi strandon élvezzük a Napot.

Katanics Sándor

Veszprém-Kádárta 

Telefon: 
20-321-2829 

E-mail: 
sandor.katanics@gmail.com

Hányan olvasnak most?

Oldalainkat 58 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók száma

Cikkmegtekintések találatai
135608

Keresés

Copyright © 2016. Katanics Sándor