Katanics Sándor honlapja

Az elektromos zavar a hadgyakorlatok része?

Még a március végi közgyűlésen kérdeztem a polgármestert, 
Körülbelül ezt kérdeztem: Arról kívánok érdeklődni, hogy ebben az évben is lesznek-e lőgyakorlatok a város közelében? Mert, ha igen, szeretném azt is megtudni, milyen intézkedéseket kíván előzetesen hozni a polgármester úr, annak érdekében, hogy a veszprémiek nyugalma kellően biztosított legyen?

Arra is szeretnék választ kapni, hogy a Jutaspusztán élők mikor kapnak némi kárpótlást azért, hogy az útjaik egy része lassan már használhatatlanná vált. S hozzátettem, mást városrészeket is érint a probléma. Így Gyulafirátótot és Kádártát is. Akkor írásban ígért választ Veszprém "első" embere. A képeken ebből a válaszból láthatnak részleteket. Az sajnos elmaradt a válaszból, milyen intézkedéseket tervez a polgármester nyugalmunk megőrzése érdekében és az is, miféle kárpótlásra számíthatnak a leginkább érintettek. Ma rákérdeztem, mikor kapok választ mindazokra a részletekre, amire múltkor elfelejtett válaszolni. Közölte, majd újra írásban válaszol. S ki is lettem oktatva, ne akarjak új műfajt teremteni a közgyűlésen és ilyen visszakérdésekkel terhelni a testületet. Aztán persze 6 Fideszes képviselő napirend előtti felolvasását hallgathattuk végig összesen fél órán keresztül, teljesen érdektelen és már párszor sajtótájékoztatókon is elmondott és szerintük halaszthatatlan és városi jelentőségű ügyekben.Közben számos illusztris vendég hallgathatta kényszeredetten a felesleges időtöltést jelentő szövegeket, ugyanis vendégként más napirendi pontokhoz már reggel 8 órára odahívták őket a testületi ülésre. (Ezek a látszatcselekvést jelentő Fideszes napirend előttiek véleményem szerint az önkormányzati munka látványos megcsúfolását jelentik.) Aztán jött a városi rendőrkapitány beszámolója, ahol legnagyobb meglepetésemre, még a kérdések feltételének lehetősége előtt a kapitány úr elmondta, április 21-én a kézilabda meccs során a parkolóban tapasztalt autóriasztó blokkolásokról tudnak, de nyomozás nem zajlik az ügyben és szóba hozta azt is, nem kizárt, hogy az aznapi hadgyakorlatnak köze lehet a mobilkészülékek és a riasztóberendezések üzemzavaraihoz. Szóval nem egyértelmű, ami elterjedt, hogy esetleg szervezett bűnbanda próbálta a sporteseményen résztvevők egy részét trükkösen kifosztani. Ami a legszebb ebben a történetben, hogy Gyulafirátót és Kádárta városrész Fideszes képviselője erre vélhetően nem figyelt, csupán az én kérdéseimre, ahol kifejtettem, hallottam én is arról, hogy a lőtér közelében élők is tapasztalnak néha hasonló zavarokat riasztóberendezéseiknél. A Fideszes képviselő ezt badarságnak vélte, mondván ő ilyesmit nem észlelt, s amit ő nem tapasztal, az bizonyára nincs is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Veszprémkukac az alábbiakat írta minderről:

Bezavart a hadgyakorlat?

Katanics Sándort (DK) pótkérdést kívánt feltenni, mert a hajmáskéri hadgyakorlatokkal kapcsolatos korábbi kérdésére hiányosnak tartotta Porga írásbeli válaszát. Ám erre nem volt alkalma: a polgármester ingerülten felvilágosította, hogy  „ennek a műfajnak vége”, vagyis az SZMSZ szerint újabb kérdések már nem tehetők fel. Ennek ellenére Katanics elégedett lehet, mert dr. Ipsits Csaba rendőrkapitány beszámolója során kitért arra a kérdésre, mi történhetett szombaton az Aréna előtti parkolóban, amikor számos gépkocsi központi zárja mondta fel a szolgálatot. (A témáról itt írtunk.) Elképzelhető, mondta, hogy a hadgyakorlatok során olyan hadászati technológiákat is alkalmaznak, amelyek megzavarhatják a környék elektronikus berendezéseit. Czaun János fideszes képviselő szerint viszont erről szó sincs, hiszen a gyakorlótér szomszédságában, Kádártán és Gyulafirátóton ilyesmi soha nem volt tapasztalható.

 

Katanics Sándor

Veszprém-Kádárta 

Telefon: 
20-321-2829 

E-mail: 
sandor.katanics@gmail.com

Hányan olvasnak most?

Oldalainkat 89 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók száma

Cikkmegtekintések találatai
135621

Keresés

Copyright © 2016. Katanics Sándor