Katanics Sándor honlapja

Veszprémben egyértelműen a Fidesz irányítja a sajtót

Beleértve a megyei napilapot is. Akinek erről lenne még egy szemernyi kétsége, azt az egy hete kedden nagy gonddal megszervezett Fideszes kampányakció talán végleg meggyőzheti. Feltéve, ha felfogja, mi is történt valójában. Próbálták ugyan az árulkodó részleteket szem elől elrejteni, de nem sikerült tökéletesen.

 Múlt héten, kedden Ovádi Péter a Fidesz veszprémi frakcióvezetője járt Balog Zoltán miniszternél. Balog miniszter nem ér rá akárkiket fogadni, Ovádi viszont nem akárki, hanem a Fidesz (hivatalosan még nem bejelentett) országgyűlési képviselőjelöltje a 2018-as választásra. Az nem okozott a Fidesz számára egy percig sem problémát, hogy ő nem bírja Veszprém önkormányzatának a felhatalmazását, hiszen ilyen döntés hiányában nem lehetett megbízása arra, hogy a Pannon Egyetemmel kapcsolatos és az önkormányzatot érintő ügyekben eljárjon. Ahogyan azt a közgyűlésen is elmondtam, a polgármestert hatalmazták fel erre 2014-ben a veszprémiek. A polgármester viszont csak levélben tudja elérni a minisztert, hiszen ő most a Fidesz stratégiai céljaihoz egyáltalán nem fontos.

 

Még haza sem ért jószerével Pestről a Fideszes frakcióvezető, máris megjelent közleménye a megyei napilapban. Egy olyan fotóval illusztrálva a nagy találkozást, ahol a fotós neve nem került feltüntetésre. A közleményről szóló tudósításnak szerzője sincs. Annál inkább az évi több mint 30 millió forint közpénzzel „megtámogatott” ingyenes hetilapban pár nappal később megjelent írás esetében. Itt is ugyanaz a fotó került közlésre, csak itt már feltüntették az idei veszprémi "Szabad Sajtó -díjas" szerkesztő nevét is. A címlapra is jutott fotó és ott a szerző nevének rövidítése is megjelenik, ami nyilván a fotó készítőjével azonos. Ebből eléggé egyértelmű, hogy az” udvari” fotós, tudósító elkísérte a miniszteri vizitre Ovádit. Eszünkbe juthat, hogy végül is a megyei napilap tudósítója is és az MTI-nek is bedolgozik. Bizonyára volt még hely Ovádi autójában és így meg lehetett kímélni a pesti munkatársakat a felesleges várakozástól és pluszmunkától.

Ovádi a közleményében, amit a megyei napilap nagy gyorsasággal lehozott az egyetem ügyében interpelláló független országgyűlési képviselő kioktatása volt talán a legfontosabb. Rémhírkeltéssel, bajkeveréssel vádolta a frakcióvezető Készt. Bár cáfolni igyekeztek azt az állítást, hogy a Georgikont leválasztani készült a Fideszes gépezet a Pannon Egyetemről, végül is ezt több okból sem sikerült. Egyrészt, miért is ment oda Ovádi, ha semmi alapja nincs annak a hírnek, amit a „Tisztelt Házban” interpellációban is elmondott a képviselő? Másrészt megjelent ma a szinte egyedüliként még valóban függetlenül dolgozó Veszprémkukacban egy interjú az egyetem rektorával. Ebben az interjúban a rektor is megerősítette, vannak, voltak ilyen elképzelések, de az egyetem egésze azt reméli, nem lesz ebből az elképzelésből valóság.  

A megyei napilap az Ovádi-féle közleményt nagy terjedelemben hozta le. A rá két napra zajló közgyűlésen erről a témáról alig pár, semmitmondó sor jelent csak meg. A lényeges elemek egészen véletlenül kimaradtak.

Az, hogy mennyire komoly a helyzet, jelzik az ebben a petícióban leírtak is.

 

Katanics Sándor

Veszprém-Kádárta 

Telefon: 
20-321-2829 

E-mail: 
sandor.katanics@gmail.com

Hányan olvasnak most?

Oldalainkat 39 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók száma

Cikkmegtekintések találatai
135600

Keresés

Copyright © 2016. Katanics Sándor