Katanics Sándor honlapja

Nyílt levél a Somogy Megyei és Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányoknak!

Dr. Piros Attila r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos,

és Dr. Tarcsa Csaba r. dandártábornok  urak részére

 Tisztelt Rendőr-főkapitány Urak!

Már 500 napja annak, hogy több hónapos késlekedés után, 2015. november 2-án feljelentést tett Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere ismeretlen tettesek ellen gazdasági csalás és hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt a veszprémi Intézményi Szolgáltató Szervezetnél tapasztaltak, illetve a belső ellenőrzés jelzései alapján.  A polgármester által kiadott közleményben az alábbiak jelentek meg.

 „A mai napon a Veszprémi Rendőrkapitányságon feljelentést teszek ismeretlen tettesek ellen a Btk. 374. § (1) bekezdésébe ütköző és a (3) bekezdés a) pontja szerint minősülő, nagyobb értékre elkövetett gazdasági csalás bűntette elkövetésének alapos gyanúja, valamint a Btk. 376. § (1) bekezdésébe ütköző és a (3) bekezdés a) pontja szerint minősülő hűtlen kezelés bűntette elkövetésének alapos gyanúja miatt.”

Egy 2015. október 16-i keltezésű, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának Gazdaságvédelmi Osztálya által kiadott határozat alapján, ami ismertté vált, az is tudható, hogy több közérdekű bejelentés is történt ezzel a bűnüggyel kapcsolatosan még a polgármester feljelentésének a megtétele előtt. A határozat valójában bűnügyek egyesítését rendelte el.

 A véletlenek folytán az is kiderült, hogy a veszprémi  Intézményi Szolgáltató Szervezetnél 2016. május 6-án a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság által lefoglalt és tudomásom szerint azóta sem visszajuttatott bizonylatok között egy olyan cég által kibocsátott számlák vannak, amely cégnek Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Tulajdonosi Bizottsága 2011 októberében átruházott hatáskörben eljárva jelentős mértékű kötbér elengedését szavazta meg. A döntés úgy született meg a város alpolgármesterének az előterjesztése alapján, hogy a kötbér elengedésének indokául megjelölt hivatkozás tényszerűen igazolható, hogy nem felel meg a valóságnak.

Tisztelettel azt kérdezem, hogyan lehetséges az, hogy már 500 napja nem tudunk semmi érdemit az ügy kivizsgálásával kapcsolatosan? Amennyiben Veszprém polgármesterének a feljelentése megalapozott, lehetséges, hogy a bűnelkövetők továbbra is ott tevékenykednek, ahol közpénzek elköltése felett is rendelkezhetnek és így a közpénzek változatlanul nincsenek biztonságban.

Veszprém városának polgárai 500 napja várják, hogy ennek a bűnügynek a kivizsgálása végre történjen meg és váljon ismertté, követett-e el valaki bűncselekményt, és ha igen, akkor annak elkövetője se maradhasson rejtett, kerüljön végre nyilvánosságra, mi történt valójában!

                                                                               Tisztelettel:

 

Veszprém, 2017. március 19.                                                                    Katanics Sándor (képviselő, a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság tagja, Veszprém)  

Katanics Sándor

Veszprém-Kádárta 

Telefon: 
20-321-2829 

E-mail: 
sandor.katanics@gmail.com

Hányan olvasnak most?

Oldalainkat 47 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók száma

Cikkmegtekintések találatai
135603

Keresés

Copyright © 2016. Katanics Sándor