Katanics Sándor honlapja

Lehet-e köztiszteletben álló?

Például az az újságíró, aki az éves szinten most már 30 millió Ft közpénzt felhasználó ingyenes hetilapban olyasmit ír, amit szakmailag magára valamit is adó újságíró sohasem ír le. 
Gyakran hangzik el, hogy ami kedd után keletkező hír, az majd csak a jövő heti számba fér bele. Érdekes módon, ha a Fideszes városvezetés szerdán dönt úgy, hogy mond valami szerinte közérdekűt, az lapzárta után is belefér.

Tegnap, szerdán délután tartott sajtótájékoztatót a polgármester. A ma reggel már a postaládákban levő újságba csodák csodája, ez a lapzárta után is belefért. Azzal a címmel, hogy „Tényekkel cáfolt a polgármester”. Nos, ha az újságíró valóban ismerné is a szakmáját, akkor tudná, hogy mit jelent az a szó, hogy tény. Az nem tény, hogy meglobogtatjuk a polgármester aznap reggel írt válaszlevelét és abban leírtakat kezeljük perdöntő bizonyítékként.Ténynek a bizottsági üléseken keletkező dokumentumokat kellett volna tekinteni, azok pedig nem a polgármester és az alpolgármester válaszait támasztják alá, hanem az én állításaimat. Persze azt meg is kellene nézni egy korrekt módon tudósítani akaró sajtósnak. No, de ha valaki gumigerincű és politikailag elkötelezett, az nem fogja ezt megtenni, mert akkor nem írhatná le a szakmája megcsúfolását jelentő hazugságokat. Van még helyben olyan internetes portál, amelyik nem kap közpénzeket, jutalomfalatokat. Mégis (vagy pont ezért) képes megnézni, hogy akik, amit állítanak, azt hiteles dokumentumokkal igazolják-e, vagy sem. A volt megyei napilap elbocsátott munkatársai, akik tisztességes sajtót készítenek a saját pénzükön és nem kapnak kormányzati és önkormányzati pénzeket és reklámmegrendeléseket, utána mentek az információknak. S világossá is tették, meglehetősen gyenge lábakon állnak mind a polgármester, mind az alpolgármester állításai. A gumigerincű sajtós már a címválasztással is hazudik. Segít megtéveszteni a Fideszes városvezetéssel együtt azokat a városi polgárokat, akik ezt a hazugságözönt kapják az adóforintjaikért cserébe. Nem jár neki tisztelet. Részemről csupán a megvetés.

Olvassa el a Veszprémkukac írását! Nincs itt semmi látnivaló?

Katanics Sándor

Veszprém-Kádárta 

Telefon: 
20-321-2829 

E-mail: 
sandor.katanics@gmail.com

Hányan olvasnak most?

Oldalainkat 20 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók száma

Cikkmegtekintések találatai
135659

Keresés

Copyright © 2016. Katanics Sándor