Katanics Sándor honlapja

Nyílt levél Veszprém Polgármesterének!

Tisztelt Polgármester Úr!

2017. január 26-án, a Közgyűlésen a szervezeti és működési szabályzatra hivatkozva nem tette lehetővé a számomra, hogy nyilvános ülésen kérdezzem meg Némedi Lajost, a város oktatási ügyekért is felelős alpolgármesterét, hogy 2011-ben a házfelújítása során mely cég, vagy cégek végeztek munkálatokat azok közül, amelyek ezekben az időkben Veszprém Önkormányzatának intézményeiben is végeztek átalakításokat, felújítást vagy karbantartást. Pedig az ügy igencsak érinti az önkormányzatot és a közpénzek felhasználását.

A Tulajdonosi Bizottság 2011. október 20-án Némedi Lajos előterjesztésével elfogadott egy megállapodást, ami valójában egy a Gazdasági Bizottság által 2010 júliusában jóváhagyott adásvételi szerződés módosítása. Ezzel a döntéssel az önkormányzat eladta a MIN-TECH Kft-nek a veszprémi belterületi 3866 hrsz-ú „kivett, üzlet” megnevezésű 575 m2 nagyságú belterületi ingatlant. A szerződés 6. pontja a vevő számra tartalmazott egy határidős kötelezettséget, amelynek értelmében egy közösségi helységet kell kialakítani a felújítandó ingatlanban 12 hónapon belül.

A Tulajdonosi Bizottság az alpolgármester javaslatára a 2011. őszi előterjesztése azonban – több hónappal a teljesítési határidő lejárta után - jelentős mértékű kötbér (összességében több millió Ft) megfizetése alól mentesítette a vevőt és újabb határidőt, 2012. május 31-ét adott az építkezés befejezésére. Tették mindezt azzal az indokkal, hogy az építkezéshez szükséges településszerkezeti terv elfogadása csúszott. A tény ezzel szemben az, hogy ezt a tervmódosítást a Közgyűlés már egy hónappal az eredeti adásvételi szerződés megkötése előtt, 2010. június 24-én elfogadta. Vagyis az adásvételi szerződés megkötésekor adott és ismert volt minden körülmény.

Némedi alpolgármester javaslata azonban hamis okra (a cég önhibán kívüliségére) hivatkozva mentesítette a MIN-TECH Kft-t a jelentős összegű kötbér fizetése alól. Vajon miért?

Közpénzről lévén szó, nyilvánosan szólítom fel polgármester urat, hogy az ügy tisztázása érdekében azonnali hatállyal indítson vizsgálatot, különös tekintettel arra, hogy a rendelkezésre álló dokumentumok szerint az előterjesztő Némedi Lajos érintett lehetett. A MIN-TECH Kft. ugyanis állított ki számlát Némedi Lajos nevére (Veszprém, Nap u. 2.). A házátalakításának számláit Némedi Lajos egy sajtótájékoztatóján a nyilvánosság előtt maga mutatta be. Ezek között van a MIN-TECH Kft- által kibocsátott számla is.

A Közgyűlés nyilvánossága előtt 2016 novemberében kértem információt arról, hogy a MIN-TECH Kft-vel az önkormányzat mikor, milyen karbantartási és felújítási munkálatokat végeztetett. Kértük már ezeket az információkat az Intézményi Szolgáltatató Szervezet vezetőjétől is, de az intézményvezető nem adta ki ezeket az adatokat, arra hivatkozva, hogy a rendőrség - egy a polgármester által (is) tett feljelentés alapján azokat - lefoglalta. Ez persze csak azután derült ki valójában, amikor újra kértük, hogy betekinthessünk az Intézményi Szolgáltatónál a polgármester úr által írásban megadott felújítási és karbantartási munkálatok elvégzéséről szóló számlákba.

Mindezek ismeretében úgy gondolom, nem maradhat el az azonnali vizsgálat.

 

Veszprém, 2017. február 8.                                                       Katanics Sándor

 

                                                                                                              képviselő

Katanics Sándor

Veszprém-Kádárta 

Telefon: 
20-321-2829 

E-mail: 
sandor.katanics@gmail.com

Hányan olvasnak most?

Oldalainkat 84 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók száma

Cikkmegtekintések találatai
134845

Keresés

Copyright © 2016. Katanics Sándor