Katanics Sándor honlapja

Elutasítva

Lassan két évtizede van folyamatosan tapasztalatom arról, hogyan működik Veszprém városának képviselő-testülete.  Január 26-án (csütörtökön) a testületi ülésen sikerült újabb, eddig soha nem látott mélységbe eljutni a Fideszes városvezetésnek. Egy napirend előtti kérdésemet, arra hivatkozva, hogy ez nem tartozik az önkormányzatra, a polgármester elutasította. Ott ült mellette a jegyző, akinek nem az lenne a dolga, hogy eltűrje a Fidesz” érdekes” SZMSZ értelmezéseit, de ő meg sem szólalt.

Amióta az önkormányzati törvényt megváltoztatva, a Fidesz vált valójában a jegyzők munkáltatójává és így a törvényesség őrévé is, semmi sem szab gátat a legelképesztőbb jogtalanságoknak. Kár is panasszal élni, mindenütt a Fidesz emberei ülnek és döntenek a panaszok elbírálásáról. S ha egyszer ők a törvény, akkor nekik van igazuk mindig.

Emlékeznek még arra, hogy a város alpolgármestere számlákat mutatott be nem is olyan régen egy sajtótájékoztatóján? S azt mondta, bátran tekintsenek bele, nézzék meg a sajtó munkatársai nyugodtan, hogy a veszprémi házátalakításának költségeivel ő nyilvánosan el tud számolni. Mondanom sem kell, a sajtó munkatársai nem akartak belenézni a számlákba. Mertek volna? Én viszont szerettem volna, ha legalább azt megmondja, kik is voltak az átalakítási munkálatok kivitelezői, és amikor a házának az átalakítása történt, ezek a cégek az önkormányzatnak is végeztek-e felújítási, karbantartási munkálatokat.  

A közgyűlésen az alábbiakat szerettem volna kérdezni pontosan, amire nem adott engedélyt a polgármester.

„Azt szeretném kérdésemen keresztül megtudni, hogy az alpolgármester sajtónyilvánosság előtt is bemutatott, a házfelújításával kapcsolatos számlái pontosan melyik cég, vagy mely cégek által kiállított számlák voltak? A családi házának a felújítása során végeztetett-e olyan céggel, vagy cégekkel felújítási munkálatokat, amely cég, vagy cégek az önkormányzat által fenntartott intézményekben is végeztek a házfelújítás megtörténtének évében, vagy az azt megelőző és az azt követő évben, években felújítási és, vagy karbantartási munkálatokat? Ha igen, szeretném megismerni ennek a cégnek, vagy ezeknek a cégeknek a nevét.”

 Ahogyan azt a veszpremkukac tudósítója írta a közgyűlésről szóló tudósításában: „Porga Gyula a szervezeti és működési szabályzatra hivatkozva azért utasította el a kérést, mert a témája nem tartozik az önkormányzat feladat- és hatáskörébe.”

A kérdésből világosan kiderül, hogy nagyon is az önkormányzatra tartozik a kérdés. Amennyiben ugyanis olyan cég végezte, vagy cégek végezték az alpolgármester házának átalakítási, felújítási munkálatait, amelyiknek az önkormányzat is adott ekkor megrendeléseket, illetve olyan cég végezte a munkát, amelyiknek az önkormányzattal ingatlanvásárlási ügyei is voltak, s ezeket az előterjesztéseket éppen maga az alpolgármester képviselte, akkor az a legkevesebb, hogy az önkormányzat vezetőinek utána kell annak nézni, bejelentette-e az alpolgármester a személyes érintettségét az előterjesztés képviseletekor.

A Fidesz túlhatalma és arroganciája ellenére lesz hamarosan folytatása is ennek a történetnek.

 

Katanics Sándor

Veszprém-Kádárta 

Telefon: 
20-321-2829 

E-mail: 
sandor.katanics@gmail.com

Hányan olvasnak most?

Oldalainkat 123 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók száma

Cikkmegtekintések találatai
134813

Keresés

Copyright © 2016. Katanics Sándor