Katanics Sándor honlapja

Ismét teregetem a szennyest!

Tegnap, január 26-án, a közgyűlésen napirend előtt kérdést intézett a polgármesterhez Halmay György, veszprémi képviselő (Fidesz-KDNP), a Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke, a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola igazgatója. A képviselő-testület számára kiküldött dokumentum szerzője Hajas Bálint, aki vélhetően nemcsak névazonosságban van azzal a Hajas Bálinttal, aki a Polgármesteri Hivatal sajtószóvivője. Úgy tűnik, nem alaptalan az a gyanúm, hogy felülről irányított módon zajlik a (helyi) sajtóban ellenem folytatott, lejárató szándékú kampány. Hiába, változatlanul nem szeretik, hogy foglalkozom a város korrupciógyanús ügyeivel. Mivel a helyi sajtó a közgyűlésen elmondott válaszom nem igazán igyekezett ismertté tenni, itt közlöm a polgármesternek feltett kérdés után a válaszom.

Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Képviselőtársaim!

Meddig terjedhet ki a vélemény szabadsága?

Erre az egyszerű kérdésre úgy gondolom, hogy felelős képviselőkként, kulturált értelmiségiekként és nem utolsó sorban szülőkként mindannyian tudjuk a választ: a demokrácia fontos része, hogy mindenki vállalhatja és hangot is adhat egyéni véleményének mindaddig, amíg az mások becsületét nem sérti.

Városunk közéletét felkavarta, hogy nemrégiben egyik képviselőtársunk sárba tiporta a demokrácia ezen értékeit, és leereszkedett egy alpári és primitív szintre, miszerint a közösségi médiában becsmérelte, sőt fenyegette meg a városi hetilap köztiszteletben álló felelős szerkesztőjét. Mindezt látszólag egy olyan írás miatt tette, ami tartalmát és stílusát tekintve pusztán tényeket közölt, a magyar kormány által ez év elején bevezetett kedvezményekről, adócsökkentésekről.

Hova jutottunk, hogy egy újságíró nem közölhet le tényszerű, objektív állításokat anélkül, hogy egyes szélsőséges emberek „botozással” és „motozással” fenyegetnék nyilvánosan, mindezt a demokrácia szellemében?

Képviselőként, tanáremberként és nem utolsó sorban családapaként mélységesen felháborított Katanics Sándor képviselőtársam és elvtársának interneten tett személyeskedő kijelentései, és rendkívül sajnálatosnak tartom, hogy képviselőtársam az eset országos médiavisszhangját követően sem jutott el addig az erkölcsi szintig, hogy nyilvánosan elnézést kérjen a sértettől, aki ráadásul egykor tanítványa is volt.

Ennek fényében ezúton kérdezem tisztelt Polgármester urat, hogy milyen következményei lesznek Katanics képviselőtársunk szégyenteljes akciójának, amely nem összeegyeztethető azzal a szellemiséggel, amit itt Veszprémben kulturált közösségként képvisel a többség?

 

Tisztelt Közgyűlés!

Személyes érintettség okán kértem szót. Van pár kérdésem a képviselő úrhoz, s ezután elmondom a véleményem is.

Mit is írtam pontosan egy közösségi oldalon, egy talán 20 fős közösségben, amit állítólag, de valójában mégsem kapott fel az országos média?

A Kuruc. info-hoz hasonló teljesítményt nyújtó Pesti Srácok mitől is az országos média?

Tetszett már olvasni hozzászólásokat a Pesti Srácokban, ahol arctalanul, álnevekkel és valóban gyűlöletkeltő módon nyilatkoznak közszereplőkről is?

A helyi Fidesz irányításával működő pártsajtó még nem országos sajtó. Ugyan valóban próbált országos ügyet csinálni egy újságíró egy közösségi oldalon leírt bejegyzésekből, de mikor rákérdeztem, miért is kevert bele, elnézést kért és leírta, amit én írtam, azzal semmi baj nincs, az vállalható.

Ez az újságírónő valamikor az egyik megyei Fideszes nőtagozat vezetője is volt és írt már rólam országos médiában olyat, amit aztán kénytelen- kelletlen, helyreigazítás követett.

Miről is írtam én valójában az egyik közösségi oldalon, ami érdekes módon kimaradt a tudósításokból? Arról, hogy az Ön szerint tényszerűen író újságíró a kritizált cikkében még azt is elfelejtette megírni az adófizetők pénzéből is működő városi hetilapban, hogy a népszavazás érvénytelen és eredménytelen volt, Veszprémben is. S olyasmit sugallt, hogy Európa kár, hogy nem tanult a magyar példából. Azaz kár, hogy nem épített drótkerítést a határai köré. Erre javasoltam, talán kipróbálhatná, milyen az, amikor határról határra át- és megvizsgálják az utazót. Ez nem átvilágítással fenyegetés.

 Nem értem miért próbál a képviselő úr velem szemben gyűlöletet kelteni. Ha ez egy utasítás felülről, mondjuk a Fidesz frakciótól, akkor érteni vélem. Nem értem miért nem tette szóvá azt, hogy egy frakciótársa egy valóban országos botránnyá dagadó internetes bejegyzésében embereket akart halálra taposni kamionnal. Ez a bejegyzés, pontosabban némi gázolaj felajánlása, sajnálatos módon még a helyi Fidelitas egyik vezetőjének is elnyerte a tetszését, s aki persze számos fontos pozíciót tölt be az önök többségének a jóvoltából.

Nem értem miért nem figyelt még fel olyan megosztására az egyik Fideszes képviselő társának, aki azt közvetítette ország világ előtt, hogy „Ha Magyarországra jössz, tiszteld a magyarokat, vagy kitapossák a beledet.”

Nem értem, miért nem kérdezte meg a polgármester urat, hogyan lehetséges, hogy olyan publicistát fogadtak ősszel szeretettel a frakciótársai és a polgármester is, aki válogatottan durva kijelentésekkel fűszerezi a teljes nyilvánosságnak szánt írásait! Bayer Zsoltról van szó, aki a katolikus pápát is demens vénembernek titulálta egy írásában.

Nem értem képviselő úr, egyéni képviselőként miért nem azzal foglalkozik például, hogy a választókerületében harmadik éve él Trabantban egy szerencsétlen asszony. Egyedül. Azért, mert a férje már évekkel ezelőtt megfagyott a helyiek elmondása szerint. A Trabantban élő nőről beszámolt a valóban országos média is, riportfilm is készült róla. Nem értem képviselő úr, miért nem foglalkozik a választókerületében, a Csatár hegyen élő legalább 50 olyan szegény sorsú emberrel, akik fűtetlen romos épületekben próbálják átvészelni, ezeket az extrémen hideg napokat.

Nem értem miért nem azzal foglalkozik, hogyan sikerült önnek és a Fideszes képviselőtársainak a veszprémi zeneművészeti képzést felszámolni, padlóra küldeni.

Nem fenyegettem, sértettem becsületet semmiféle módon, a felelős szerkesztőt és mást sem. Véleményt mondtam a tevékenységéről, amit a jelentős mennyiségű közpénz felhasználásával működő újságban végez, s ehhez jogom van. Ön viszont most tájékozatlanul, s hazug módon vádaskodott velem szemben.

Az szégyenteljes, amit ön és önök művelnek, amit a Fidesz művel nagy nyilvánosság előtt, nemcsak velem, hanem ezzel a várossal, s az egész országgal is.

 

Katanics Sándor, Veszprém, 2017. január 26.

Katanics Sándor

Veszprém-Kádárta 

Telefon: 
20-321-2829 

E-mail: 
sandor.katanics@gmail.com

Hányan olvasnak most?

Oldalainkat 490 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók száma

Cikkmegtekintések találatai
135454

Keresés

Copyright © 2016. Katanics Sándor