Katanics Sándor honlapja

Veszprém városvezetése köszöni, jól van

Ma szokatlanul hideg volt reggel, Veszprém környékén is. Amikor indultam a munkába -16°C-ot mutatott a hőmérő. Most, délután öt körül, hogy hazaértem, -10°C-et. Mondhatjuk, krízishelyzet van. Már jó néhány napja rettentően hideg van és az időjósok szerint marad az extrém hideg, még legalább egy hétig.

A polgármester újra interjút adott a még tervező asztalon sem igazán létező jégcsarnokról, uszodáról. A tulajdonosi bizottság elnöke arról sajtózott tegnap, hogy milyen bejegyzéseim vannak az egyik közösségi oldalon és elhangzott a félévenként aktuális felszólítása. Most szerinte azért kell lemondanom, mert „motozásra uszítottam.” Ne tessék nevetni, itt tartunk! 
A Fideszes városvezetés és a bizottsági elnökeik szociális érzékenysége a nullával egyenlő. Nem érdeklik őket a nyomorult helyzetben lévők. Pedig Veszprémben és a környékén is élnek emberek nagyon nehéz élethelyzetekben. A napokban beszéltem az utcai szolgálat egyik emberével. Tőle tudom, hogy csak Csatáron legalább 50 olyan ember él, aki fűtetlen romos épületben vegetál, még az ivóvize is befagy. Egy a hegyen lakótól tudok arról is, hogy egy „néni”, aki még mindig töretlenül hisz Istenben és mindenkire mosolyog, már évek óta lakik egy kiszuperált Trabantban. A férje nem bírta, ő már évekkel ezelőtt megfagyott. Az idős hölgy azért nem megy ilyenkor sem hajléktalan szállóra, mert a kutyáját akkor nem tudná magával vinni.
A belváros romos épületeiben is hajléktalanok bújnak meg. Ki tudja, tavasszal kire találnak, merevre fagyott állapotban. 
A polgármester és vezérkara ilyen ügyekkel nem foglalkozik. A tanácsadókra havonta költött sok-sok százezerből ilyesmire nem futja, s az adófizetők pénzét sem használják olyan célokra, amivel ilyen extrém helyzetekben segíthetnének. Újévi fogadásra igen. Oda illik elegáns viseletben menni. Már persze csak annak, akit meghívnak. Nem aggódnak azon, hogy sokan, a színház dolgozóinak dicséretes, „Ha fázol, vegyél el egy kabátot!” (Szabadfogas Mozgalom) akciója mellett, többre is vágynak. Egy tál meleg levesre, több megnyitott közösségi helyiségre, ahol megmelegedhetnek. Esetleg némi tűzifára. Akkor is segítséget remélnek, ha nem akarnak valamilyen ok miatt a hajléktalan szállóra beköltözni. Köztünk szólva, ha hirtelen mind így döntenének, nem lenne elég a férőhely számukra Veszprémben sem. A polgármester nem tartja fontosnak, hogy felhívja a figyelmet a nélkülözőkre. Nem ülnek ki, nem tartanak erről sajtótájékoztatót, nem jelentik be, nem írják meg a város honlapján, ki hova fordulhat segítségért vészhelyzetben. Nekik a szegény ember nem számít. Amelyik közülük mégis betalál a hivatalba, s kérni mer, jogszabályokra hivatkozva eligazítják. Ennyi.

Botrányvadászok ebből is próbálhatnának országos ügyet kreálni, hátha…

Katanics Sándor

Veszprém-Kádárta 

Telefon: 
20-321-2829 

E-mail: 
sandor.katanics@gmail.com

Hányan olvasnak most?

Oldalainkat 10 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók száma

Cikkmegtekintések találatai
134832

Keresés

Copyright © 2016. Katanics Sándor