Katanics Sándor honlapja

Példát statuáltak

Nekem is az a véleményem, hogy a hatalom kénye, akarata testesült meg abban az elsőfokú ítéletben, amivel a múlt héten sújtották azt a szír menekültet, akit az ügyészség a röszkei zavargás „felbujtójaként” azonosított be.

Azért is gondolom ezt, mert az ítélet elleni pár száz fős civil megmozdulás miatt egy arrogáns és primitív közleményt adott ki a Fidesz.

A közlemény szövegezése alapján kijelenthető, hogy a bírósági döntés „ajándék” és visszaigazolás a napról napra egyre embertelenebbül viselkedő hatalomnak.  (Vajon miért is viseli mostanában egyre nehezebben a pártsajtó a maradék szabad vélemény-nyilvánítást?)  

„A migránspárti erők ismét támadják Magyarországot, mert ők legalizálni akarják a bevándorlást és migránsokkal akarják betelepíteni Európát. Megdöbbentő, hogy most már azért is képesek utcára vonulni, hogy védelmükbe vegyenek egy bűnözőt, aki a magyar rendőrök elleni erőszakos támadást irányította a röszkei zavargáson.”

A Fidesz aránytévesztése eget rengető és vélhetően súlyos következményei lesznek (a manipulálható fejekben) már a közeljövőre nézve is. A mai napig jól emlékszem, amikor 2006 őszén a parlamenti felszólalásaikban, illetve a média nyilvánossága előtt a Fidesz országgyűlési képviselői élen jártak az akkori utcai zavargások elbagatellizálásában, köztörvényes bűnelkövetők mentegetésében. Volt olyan érzése az embernek, hogy egyáltalán nem véletlenül, hanem a politikai hatalom mielőbbi megszerzése érdekében történtek azok a súlyos bűncselekmények az utcán, amihez hasonlót legutóbb egy éve, Röszkénél láttunk.

Azok közé tartozom, akik azt gondolják, a Röszkénél bekövetkező események – előre eltervezett és irányított módon - a hatalom elképzelései szerint alakultak. Ha ma Magyarországon működne az igazságszolgáltatás, akkor az ott megvert (külföldi) újságírók ügyében is tisztességes eljárásoknak kellett volna lezajlania. Ehelyett még korrekt nyomozás sem volt, s furcsa döntések után vélhetően fontos bizonyítékokat, filmfelvételeket semmisíthettek meg a hatóságok.

„Korábban Pintér Sándor belügyminiszter tagadta, hogy külföldi újságírókat vertek volna meg Röszkénél, miközben a sérült újságírókról felvételek is készültek. A rendőrség ugyanakkor már megsemmisítette a röszkei összecsapásnál készült felvételeket.” Forrás: 24.hu

Majd talán egyszer eljön az az idő, amikor világosan láthatják - félek csak az utódaink- mi is történt akár Röszkénél, akár 2006 őszén a TV székháznál, vagy akár az október 23-i rendezvények közben és az után az utcákon. Nekem az a véleményem a már most is ismert történések alapján, hogy ma Magyarországon bűnözők kerültek a hatalomba és valójában azok alkotják a törvényeket, és gátolják az igazságszolgáltatást. A független hatalmi ágakat elfoglalták, és fel is számolták annak érdekében, hogy a hatalmuk ne kerülhessen veszélybe.  A Fidesz közleménye meg nem más, mint olaj a gyűlölködés lángjának további élénkítésére.  Láttuk már mire képesek a hívek, legutóbb a Kossuth téren egy állítólagos kormányzati ünnepségen. Sajnos ennek a történetnek még messze nincs vége.

Aki többet akar tudni a témáról, olvassa el a 444.hu ebben a témában írt cikkét. Amíg ezt a hírforrást is nem tiltják meg.       

Katanics Sándor

Veszprém-Kádárta 

Telefon: 
20-321-2829 

E-mail: 
sandor.katanics@gmail.com

Hányan olvasnak most?

Oldalainkat 198 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók száma

Cikkmegtekintések találatai
136009

Keresés

Copyright © 2016. Katanics Sándor