ÍtĂ©lkezik a politikai elit?

2011-09-13 13:29:20

Állok a pulpituson. Szemben a kĂ©pviselƑk. ÍtĂ©lkezni fognak. TudjĂĄk, hogy egyetlen fillĂ©r se tapad a kezemhez. Valami primitĂ­v gyanĂșjuk van: döntöttem olyan ĂŒgyben, amihez nem volt jogom. A szemeikbe nĂ©zek, nem magabiztosak. TudjĂĄk, hogy tudom: alig akad közöttĂŒk, aki ne fogadott volna el törvĂ©nytelen kampĂĄnypĂ©nzt. Ɛk a tisztessĂ©gtelenek. Semmi nem rĂĄz meg. Ilyennek kĂ©pzeltem Ƒket. SilĂĄnynak. Sokan vannak, itt Ă©s ott is.

Sok sms. Szeretik, amit és ahogy mondtam. Aki utålja, nyilvån nem ír. Semmi meglepetés. De mégis. Egyetlen ember. Szili igennel szavazott. Ha egyszer megírhatnåm
 De nem fogom. Olyan ócska lenne.

A csalĂĄd, az összes gyerek az ATV adĂĄsĂĄt nĂ©zte. Fontos volt nekik. TamĂĄs, amikor hazaĂ©rtem azt mondta: jĂł arc vagy Papa. De nincs sok spanod a Parlamentben, tette hozzĂĄ. TĂ©nyleg nincs sok. Így törtĂ©nt


Gyurcsåny Ferenc "Silånyok, Szili, spanok címƱ bejegyzése a Facebookon ide klikkelve olvasható!

Érdemes megnĂ©zni a tegnap esti felszĂłlalĂĄsĂĄt mentelmi joga felfĂŒggesztĂ©sĂ©vel kapcsolatosan ide klikkelve a Youtube-on.

 A beszéd szövege a Facebookon ide kattintva olvasható!

Bartus LĂĄszlĂł: A GyurcsĂĄny-per Ă©s a jĂłzanodĂĄs

OrbĂĄn Viktor igencsak mellĂ©fogott, amikor szabadjĂĄra engedte indulatait Ă©s bosszĂșvĂĄgyĂĄt. GyurcsĂĄny FerencbƑl igazi „muszĂĄj Herkulest” faragott. Ezzel megmenti Ƒt attĂłl, hogy beleszĂŒrkĂŒljön az Ƒt körĂŒlvevƑ pocsolyĂĄba, hƑst Ă©s mĂĄrtĂ­rt csinĂĄl belƑle, sajĂĄt maga felĂ©pĂ­ti kĂ©sƑbbi legyƑzƑjĂ©t. A paranoia nyert, legyƑzte a jĂłzan Ă©szt, a megfontolĂĄst, a szĂĄmĂ­tĂĄst. Mert GyurcsĂĄny Ferenc mostantĂłl hƑs, akinek el kell felejteni minden hibĂĄjĂĄt, gyengesĂ©gĂ©t, tĂ©vedĂ©sĂ©t Ă©s mulasztĂĄsĂĄt. MostantĂłl kezdve szimbĂłlum, OrbĂĄn tette azzĂĄ. A szabadsĂĄg Ă©s a demokrĂĄcia szimbĂłluma, Ă©s ha börtönbe csukjĂĄk, mĂ©g inkĂĄbb az lesz. MĂĄrpedig börtönbe csukjĂĄk, az nem vitĂĄs. Aki ekkora ostobasĂĄgot kĂ©pes elkövetni, aki orszĂĄg-vilĂĄg szeme elƑtt kĂ©pes egy nem lĂ©tezƑ bƱncselekmĂ©nnyel vĂĄdolni politikai ellenfelĂ©t, annak dĂŒhe Ă©s bosszĂșvĂĄgya nem engedi meg, hogy a gyƱlölt embert futni hagyja. Azt fƑleg nem, hogy bĂ­rĂłsĂĄg mondja ki, hogy ĂĄrtatlan.

Ha OrbĂĄnnak esze van, rĂĄbĂ­zta volna az MSZP belsƑ harcaira a piszkos munkĂĄt. Amikor GyurcsĂĄny Ferenc Ășgy döntött, nem alakĂ­t Ășj pĂĄrtot, hanem az MSZP-ben marad, sokan Ășgy gondoltĂĄk, politikai öngyilkossĂĄgot követett el. AkĂĄr Ă­gy van, akĂĄr Ășgy, OrbĂĄn most feltĂĄmasztja, Ă©s Ășjra elsƑ szĂĄmĂș ellenfelĂ©vĂ© teszi. Ha nem ragaszkodik a hĂ­radĂłfelvĂ©telhez – amit elsötĂ©tĂ­tett szobĂĄban szĂĄzszor jĂĄtszik majd vissza magĂĄnak –, amelyen GyurcsĂĄnyt elvezetik megbilincselve, megszabadulhatott volna tƑle. GyurcsĂĄny Ferenc kertet kapĂĄlt, fƑzött, recepteket osztott meg a rajongĂłkkal, miközben a legszĂ©lesebb ellenĂĄllĂĄst szervezhette volna, de nem tette. OrbĂĄn most elĂ©rte, hogy elkezdje. SikerĂŒl GyurcsĂĄny zĂĄszlaja alĂĄ terelni mĂ©g több demokratĂĄt. Ha GyurcsĂĄny börtönbe kerĂŒl, az Ƒ neve lesz a zĂĄszlĂłikon, a transzparenseiken, a hĂĄzak falĂĄn. OrbĂĄn elszigetelƑdik a NyugattĂłl, ƑrĂŒltsĂ©ge fokozĂłdik, közveszĂ©lyes lesz környezetĂ©re, mĂ©g inkĂĄbb az egĂ©sz orszĂĄg szĂĄmĂĄra. OrbĂĄn ezzel a lĂ©pĂ©sĂ©vel megĂĄsta sajĂĄt sĂ­rjĂĄt. Nem lesz egy nyugodt perce, ĂĄllandĂłan attĂłl kell tartania, hogy egyszer kijön a börtönbƑl „az az ember”. EzĂ©rt mindent megtesznek majd azĂ©rt, hogy ha egyszer bekerĂŒlt, onnan többĂ© ki ne jöjjön.

Az Amerikai NĂ©pszavĂĄn megjelent Ă­rĂĄst ide klikkelve olvashatja tovĂĄbb!

Vissza...