Réthelyi Miklós figyelmébe!

2011-09-11 08:44:37

Tisztelt Réthelyi Miklós úr! Ön tegnapi nyilatkozatában felvetette, hogy azok, akiknek már van diplomájuk, fizetésük egy részét utalhatnák egy alapba, ezzel is – utólag – hozzájárulva képzésükhöz, illetve a jövő generáció képzéséhez. Mert azt mégse járja, hogy az embernek csak úgy, teljesen ingyen járt az a diploma 15 évvel ezelőtt!

Mivel határozottan egyetértünk mind a visszamenőleges hatályú törvényalkotással, mind az utólagosan meghozott, visszamenőleges hatályú adózással, és mert undorral tekintünk az agyonfizetett tanárok és orvosok, illetve a sok élhetetlen léhűtő dezertáló tömegeire, ezért – a szerény képességeink és lehetőségeink nyújtotta keretek között – mi is megalkottuk javaslatainkat.

Szeretnénk becses figyelmébe ajánlani az alábbi tételeket, amelyek utólagos megadóztatásával – és az adó befizetésével az Államadósság Csökkentő Alapba – nemzetünk elkerülhetné a sötét véget. Ezek közül kettőre részletes javaslatot is kidolgoztunk.

 1. LEVEGŐADÓ

Egy átlagember tüdején naponta körülbelül 11 ezer liter levegő áramlik át!

Javasolt adó: 0,001 Ft/liter

 Egy harmincöt éves felnőtt nő esetében (3 év gyeddel/gyessel számolva) az alábbi összegre lehetne számítani:

 (11000liter x 365 nap x (az állampolgár életkora -– a gyes/gyed/sorkatonai szolgálatban töltött évek)) x 0,001 forint =128480 Forint egyszeri összeg, majd 4015 Ft/év

2. NAPSÜTÉS ADÓ

Arra a következtetésre jutottunk, hogy a napsütéses órák számát nem lehet minden évben pontosan meghatározni (különös tekintettel arra, hogy nagyon nagy apparátust igényelne a gyorsan oszló felhőzet állandó figyelése országosan), ezért testsúly, ezzel összefüggésben testfelület alapján lehetne a díjat kiszabni.

Javasolt adó: 50 Ft/kg/év

Egy harmincöt éves felnőtt nő esetében (3 év gyeddel/gyessel számolva), akinek 0-35 éves kora között az átlagos testsúlya 45 kg, jelenleg 60 kg, az alábbi összegre lehetne számítani: ((az állampolgár testsúlyátlaga x (az állampolgár életkora - a gyes/gyed/sorkatonai szolgálatban töltött évek)) x 50Ft =72 000 Forint egyszeri összeg, majd 3000 Ft/év

 3. Pókadó

Egy átlagember élete során átlagosan 8 pókot nyel le. (Ezt az adónemet javasoljuk már születéskor, előre megfizettetni)

 4. Vízadó

Az emberi szervezetnek körülbelül a 60%-a víz.

 5. Mosolyadó

Egy átlagemberre átlagosan 317 alkalommal mosolyognak rá évente.

 6. Alaptörvény adó

Egy átlag magyar állampolgár évente átlagosan 356 alkalommal gondol hálásan az új Alaptörvényre.

 7. Állampolgársági adó

Aki magyar állampolgár azért, aki nem az meg azért.

 8. Betegség adó

A magyar költségvetés rákfenéje az egészségügy. Aki beteg, adózzon.

 9. Szavazat adó

Adó alapja az országgyűlési és önkormányzati választáson leadott szavazat.

Alapadó: Fideszre leadott szavazat. Büntető szorzó: nem a Fideszre leadott szavazat (mértéke pártonként változó) és szavazástól távolmaradás.

A fenti példákban említett összegek és számítási módok esetleges korrekcióját természetesen rábízzuk a Nemzeti Együttműködés Kormányának szakértőire.

Az adó megfizetésére több lehetőséget látunk:

1. adóalany születésekor egyösszegben, előre (az adó meghatározásánál a statisztikai átlagéletkor az irányadó. Az adóalanynak a statisztikai átlagéletkor előtti elhalálozása vis majornak számít, az azt meghaladó évekre pedig utólag kell megfizetni az adót);

2. adóalany halálát megelőző adóévben, utólag. Amennyiben az adóalany halálának időpontja nem meghatározható, vagy hirtelen, balesetben, esetleg bűncselekmény áldozataként hal meg, vagy halálát szándékosan önmaga okozza, az adó megfizetésére az adóalany közeli hozzátartozói (annak hiányában szomszédjai, annak hiányában a bejelentett lakcíme szerinti település lakói) kötelesek. Hirtelen baleset vagy bűncselekmény esetén a halált okozó magatartásért felelős személy köteles az adót megfizetni (ha ezen esetekben az adóalany halála a statisztikai átlagéletkor előtt következik be, úgy az adót a – cselekmény előtti - teljes várható élettartamra számítva kell megfizetni. Öngyilkosság esetén – vagy ha bizonyítható, hogy az adóalany halálában szerepet játszott az egészségtelen életmód – az adó mértékét büntető szorzóval korrigálni kell.

Ha az adóalany remeteként, egészségesen (végelgyengülésben) hal meg, az adó megfizetése alól mentesül.

Reméljük, hogy javaslatainkkal hozzájárulhatunk az államadósság mielőbbi legyőzéséhez.

Üdvözlettel: 

Két állampolgár, akik a fenti díjakat már be is fizették az alapba.

BBÁ

Ide klikkelve érheti el az írás forrását!

Vissza...