Schiffer leírja magát végleg?

2011-08-25 18:07:25

Efott táborban tiszteletét tette Schiffer András, az LMP frakcióvezetője is, ahol húsz percet töltött a Jobbik napernyője alatt, majd nagy kacagásokkal Zagyva György Gyula Jobbik-képviselővel parolázott, aki a sajtó egyes munkatársait korábban obszcén szövegekkel és karikás ostorral fenyegetett meg.

Vele szemben nem voltak Schiffernek aggályai a demokratikus elkötelezettséget illetően, a Demokratikus Charta ügyvivőivel szemben viszont igen.

Schiffer András végre bemutatta, amit eddig senki nem tudott, hogy mitől más az a politika, amelynek hangoztatásával ők a parlamentbe jutottak. Ezt ugyanis még azok sem tudták, akik rájuk szavaztak, és az elmúlt egy év során sem derült ki igazán. Az Efott-táborban kiderült, hogy ennek lényege a nyitottság a szélsőjobboldal felé, és a teljes elzárkózás a demokratikus elkötelezettségű baloldali vagy szabadelvű pártok és személyiségek irányába. A Lehet Más a Politika rövid történetének homályos fejezete, hogy az utolsó pillanatban hogyan sikerült megfelelő számú kopogtatócédulára szert tenni, és ehhez milyen segítséget és honnan kaptak.

Mindenesetre, a Demokratikus Charta felszólítása jó volt arra, hogy egyértelművé váljon, az LMP valójában hová tartozik, milyen elveket követ, és hogy mi a “más” a politikájukban. Demokratikus látszatot kölcsönöznek a diktatúrának, noha ebben nincsenek egyedül, mert az MSZP is megteszi a Fidesznek ugyanezt a szívességet. Különbségek azért vannak. A náci Jobbikkal egyelőre nem parolázik az MSZP, bár ma már ennek is vannak hívei.

Ide klikkelve olvashatja a hírt az Amerikai Népszaván.

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdemes Gréczy Zsolt blogbejegyzését is elolvasni ezzel a témakörrel kapcsolatosan ide kattintva.

 

Vissza...