Akkor most mit ĂĽnnepeltĂĽnk?

2011-08-22 13:36:14

Nagy bajban voltak a Fidesz szónokai augusztus 20-án, amikor Szent István ünnepén az érvényben levő Alkotmányt és alkotmányos rendet kellett volna ünnepelni. Ezt az Alkotmányt ugyanis a Fidesz megpuccsolta, és a demokratikus Alkotmány rendjét megdöntötte.

Ezért egyszer börtönbe kerülnek, de addig még sok szenvedés vár Magyarországra, soha nem látott összeomlás vár a magyar népre. Az Alkotmány testesíti meg egy államforma és a jogrend állandóságát. Mindent az Alkotmányból kell levezetni, és mindent ahhoz kell mérni. Egy ország életének, stabilitásának sarokköve az Alkotmány állandósága és szilárdsága. Ezt az állandóságot és szilárdságot számolta fel a Fidesz voluntarista kormánya, amely forradalmat és kétharmados többséget hazudva az Alkotmányt igazította saját törvényeihez, majd végül magát az Alkotmányt is felszámolta. Minderről kellett volna szólni augusztus 20-án, amit az Alkotmány ünnepének is neveztek. A Fidesz és az Orbán-kormány azonban augusztus 20-án nem az ország demokratikus Alkotmányát ünnepelte, hanem az ország alkotmányellenes felforgatását, amit ők “újjáépítésnek” neveznek.

Kósa Lajos szerint “újjá lehet építeni Magyarországot”, és mi is ebben hiszünk: amikor eltakarodnak majd azok, akik felszámolták Magyarországon az Alkotmányt és vele a jogállamiság rendjét, majd újjá lehet építeni a demokrácia szellemében Magyarországot. De ehhez előbb őket el kell takarítani az ország vezetéséből, a diktatúra kiépítését célzó törvényeiket egy tollvonással meg kell szüntetni, az elmebeteg “fülkeforradalmuk” emlékét is el kell törölni. És mindenekelőtt a demokratikus Alkotmányt helyre kell állítani.

2011-ben augusztus 20-a a magyar nép gyásznapja volt, mert az Alkotmány ünnepén az elvett alkotmányra kellett volna emlékezni, és megemlékezni arról, hogy január 1-jétől egy korporatív, katolikus, fasiszta állam alaptörvénye lép életbe, és törvényesített diktatúra veszi kezdetét. Olyan kormánya van Magyarországnak, amely a legalapvetőbb kérdésekben is hazudik. Hatalomra jutásuk érdekében romboltak és pusztítottak, a gyengekezű szocialista kormány ügyetlenségeit kihasználva gyakorlatilag szétverték az ország kormányozhatóságát. Ebbe  az általuk létrehozott hatalmi vákuumba nyomultak be, és a hatalmat a Simicska-Orbán oligarchia rablására, közpénzek milliárdjainak megszerzésére, hatalmuk végleges bebetonozására használják. A népet alapvető emberi jogaitól fosztják meg, egzisztenciálisan kiszolgáltatott és megalázó helyzetbe kényszerítik, hogy a szabadságuktól és a függetlenségüktől is megfosszák őket.

A szomszédos népek ellen támadnak, azokat csak egyszerűen “utódállamoknak” nevezik, a határon túli magyarok uszításával “nemzetek fölötti” nemzetegyesítést terveznek, amivel  a térség biztonságát és békéjét veszélyeztetik. Azokat a magyarokat, akik a mai Európa szellemének megfelelően békében akarnak élni a saját országukban, kollaboránsoknak bélyegzik, akik csak “magyarnak adják ki” magukat. Az Orbán-kormány szembemegy mindazzal, ami Európa.

Magyarország mindebből semmit nem érzékel. Szent István ünnepén egy szót sem ejtettek Szent István intelmeiről, mert azok gyökeresen ellentétesek a fasiszta Orbán-kormány intelmeivel. Alkotmányt ünnepeltek egy olyan napon, amikor már csak papíron létezik az eltörölt Alkotmány, amit a Fidesz egypárti alaptörvényével váltottak fel. Ez az ország valóban “csak a Fidesz”, és azok, akik a Fideszt követik. A többiek kitagadottak, jogfosztottak, kisemmizettek a saját hazájukban, és a magyarságukból is kitagadottak. Ez lenne Szent István befogadó állama?

A törvény egy személy: Orbán Viktornak hívják. Amit ő mond, az a  törvény. A hatalmi ágak szétválasztását megszüntették, semmiféle kontroll vagy ellensúly nem létezik, a végrehajtó hatalom hozza a törvényeket. Ha kell, utólag és visszamenőleges hatállyal. Boszorkányüldözést folytatnak, koncepciós pereket készítenek elő a politikai ellenfelek kiiktatására és az ország demokratikus gondolkodású részének megfélemlítésére. Felszámolják az érdekképviseleteket, korporatív államot hoznak létre a gazdaságban és a politikában, ahol a szemben álló feleket és érdekeket is a kormány képviseli, ahol megszűnik az egyeztetés, a jogvédelem és a demokratikus verseny, a társadalmi csoportok közötti érdekkülönbségeket a – Mussolini mintájára kiépített – centrális erőtér “kiegyenlíti”.

Magyarország újra elveszítette függetlenségét. Ezúttal nem egy idegen állam rohanta le, hanem egy politikai hatalomszerzésre szerveződött fasiszta maffia. Az antiszemitizmus és a rasszizmus sunyi ébrentartásával szerveznek maguk mögé támogatást, a szélsőséges eszmékkel súlyosan megfertőzött magyar nép antiszemita és rasszista érzelmeit kihasználva. A demagógia és a nemzeti hazugságok kormánya tudatlanságban tartja saját népét, a megszállt média segítségével elhallgatják vagy félremagyarázzák a történéseket.

Magyarország a pusztulás küszöbén áll. Gazdasági és morális katasztrófa irányába halad az ország, a szellemi leépülés, a nyomor és az elbutítás irányába. Olyan munkaalapú társadalomba, ahol a munka alatt közmunkát értenek. Totális függőségbe és kizsákmányolásba. A tudás egy réteg monopóliuma lehet, a hátrányos helyzetűeket, a szegényeket és a betegeket halálra és pusztulásra ítélték, mert nem illeszkednek az “erős Magyarország” képébe, és a fasiszta Orbán-állam nem kíván költeni rájuk. Amíg dolgozni képesek, addig építhetik a kedves vezető futball-hóbortjához a stadionokat.

Azok a fiatalok, akik képzettek és várnak valamit az élettől, azok külföldre készülnek, aki teheti, menekül a Fidesz elmebeteg országából. Csak támogatni tudjuk ezeket a terveket. Aki teheti, az meneküljön, ne áldozza fel az életét, ne tegye tönkre magát. Magyarországtól nyugatra normális, épeszű országok vannak. Nem lesz könnyű, jobb lenne, ha nem menkültként idegen országban, hanem saját hazájában érvényesülhetne mindenki, de erre nincs esély. Magyarország életveszélyes hely. Jelenleg nem lehet megjósolni, mi lesz ennek a vége, mivel jár majd a totális összeomlás, de kataklizma nélkül nem úszható meg egy paranoiás diktátor ámokfutása Európa közepén.

Egy olyan ország, ahol nincs jog, nincs demokrácia, amely szembemegy a nyugati világgal és a nyugati értékekkel, amelyet egy olyan beteg elme irányít, amely azt képzeli, hogy az egész világ őt követi, az puskaporos hordó. Magyarországnak és Európának is. Egy ilyen hely – megismételjük – szó szerint életveszélyes.

Aki tud, szaladjon. Nincs esély, nincs remény, nincs perspektíva, nincs ellenállás. Nincs mire számítani. Az alámerülés csak egy darabig működik majd. Mentse az életét, aki tudja.

Bartus László írását ide klikkelve érheti el az Amerikai Népszaván.

Vissza...