Nem tudják, de titkolják!

2011-08-16 16:41:21

A királyszentistváni tűzeset vizsgálati eredményének, a veszprémi vár ingatlanhasznosításának és a devizahitelesek megsegítésének is szerepelnie kell a képviselőtestület szeptemberi napirendjei között – vélik a veszprémi szocialisták.

Miért égett le a hulladékkezelő?
Nem tudjuk és nem is fogjuk megtudni, hogy mi okozta Királyszentistvánon május 10-én a tüzet? Azt tudjuk, hogy nem volt füstjelző. Azt is tudjuk végre, Gőgös Zoltán és Pál Béla országgyűlési képviselők megismételt kérdésére adott miniszteri válaszból, hogy a királyszentistváni hulladéklerakó üzemszerű működése nem lehetséges – mondta keddi sajtótájékoztatón két szocialista önkormányzati képviselő, Hartmann Ferenc és Katanics Sándor.

A térségi hulladék az illetékes környezetvédelmi hatóság engedélyével most az ajkai, polgárdi, tapolcai és veszprémi hulladéklerakókba kerül. A miniszteri válaszból tudjuk azt is, hogy a környezetvédelmi felügyelőség intézkedési terv készítésére kötelezte a konzorciumot – közölték a szocialisták, akik kérték a városvezetést, hogy a szeptemberi közgyűlésen a képviselők napirend keretében kapjanak minden részletre kiterjedő tájékoztatást a történtekről az intézkedési tervről és a projekt jövőjéről.

Hozzátették: „számunkra ellenzéki politikusok számára már nem is meglepő, hogy ma Magyarországon semmi sem nyilvános, minden titkos! A tűzesetről készült jelentés is.” Holott a – szocialisták álláspontja szerint – közérdekű adatról van szó.

Mi lesz a várral?
Több mint 1000 napja, három éve, nincs megoldás a várban található ingatlan együttes hasznosítására. Az önkormányzat 2008. októberében döntött az ingatlan együttes (Vár u. 10. Úrkút u. Deák u. 290, 304, 305, 308, és 309 hrsz.) értékesítéséről. Az értékesítés a mai napig nem sikerült. Az ingatlant állaga egyre romlik, de őrzés-védelme pénzbe kerül. Sajnáljuk, hogy a városvezetés még mindig görcsösen ragaszkodik az értékesítéshez, nyilván költségvetési hiányát, adósságállományát szeretné csökkenteni az értékesítésből származó bevételből. A jelenlegi gazdasági helyzetben, az ingatlanpiac nyomott árai miatt a korábban remélt bevétel sem teljesülhet. Ma más megoldásokat kellene keresni – vélekedtek a képviselők.

Devizahitelesek Veszprémben
Az elmúlt hetek elképesztő magasságokba ugró frankárfolyamai és a kormányzati intézkedések elégtelensége miatt egyre több veszprémi lakos keres meg minket, vélhetően képviselőtársainkat is annak érdekében, hogy segítséget kérjenek. Ezért javasoljuk, hogy a veszprémi önkormányzat, illetve a városvezetés mielőbb kezdje el a városban élő hiteltörlesztéseiket nehezen, vagy egyáltalán nem rendezni képes lakosok problémáinak a feltérképezését – mondta Hartmann Ferenc és Katanics Sándor, akik szerint a város nyilvános fórumain, a város honlapján, a Veszprémi 7 Napon keresztül azonnal meg kell kezdeni a segítséget várók felmérését. Kérdőíven keresztül problématérképet kell készíteni és megkérdeni arról az érintetteket, milyen segítséget várnak az önkormányzattól égető gondjaik megoldása érdekében.

Ide klikkelve találja meg a cikk forrását az iveszprem.hu-n.

A történet előzményének a megismerése érdekében kattintson ide!

Érdemes ezt a blogbejegyzést is elolvasni: Tűz volt babám!  

Ha ide kattint, elolvashatja a Vehír.hu tudósítását is!

A Veszprémi TV híranyaga ide klikkelve érhető el!

A Naplóban megjelent hír -sajtótájékoztatónk meglehetősen lerövidített és néhol a magvas mondanivalótól is megfosztott változata-itt olvasható!  ( Vesse össze a teljes írásos sajtóanyagunkkal! Kattintson ide!)

 

Vissza...