Orbán pszichésen terhelt?

2011-08-15 18:15:56

Magyar Bálint a Klubrádióban reagált a Magyar Nemzetben megjelent vádakra, melyek szerint büntetőjogi felelősség terhelheti "az állami vagyon elherdálásáért". A Magyar Nemzet szerint négyszázmilliárd forintot spórolhat a kormány, ha megszünteti a balliberális idők állami nagyberuházásairól szóló PPP - azaz magántőkét bevonó - szerződéseket.

A szaktárca szeptemberben egyezségre juthat valamennyi magánbefektetővel, ezután pedig arra keres választ, hogy az „állami vagyon elherdálásáért” kit terhel büntetőjogi felelősség. A szálak a lap szerint Magyar Bálint oktatási minisztériumához, Gyurcsány Ferenc volt üzlettársához és a honvédelmi tárca korrupciós ügyeiből ismert egyik céghez vezetnek.

Magyar Bálint a Klubrádióban reagált arra, hogy az ő büntetőjogi felelőssége is felmerült az ügyben. A volt oktatási miniszter azt mondta, büszke a PPP-programra: „a PPP-s beruházások 2003-ban kezdődtek el és 2010-ig tartottak. Ez a magyar felsőoktatásnak a legintenzívebb és legsikeresebb infrastrukturális fejlesztése volt. Egy olyan időszakban kellett végigvinni ezt a programot, amikor nyilvánvaló volt, hogy semmilyen más forrás nem áll majd rendelékezésre”.

A volt oktatási miniszter beszámolója szerint a PPP-program során 54 beruházás valósult meg, ezek nagy része kollégiumépítés és felújítás volt. "17 ezer kollégiumi férőhelyet újítottunk fel és mintegy 8500 férőhelyet létesítettünk. Az összeg másik részéből pedig új oktatási épületek, kutatóhelyek, könyvtárak épültek” – részletezte.

Magyar Bálint ugyanakkor azt is elmondta:  „Nem meglepő ettől a kormánytól ez a típusú kriminalizálása mindannak, amit bárki más tesz. Nagy baj egy országra nézve, ha első számú vezetője pszichésen, lelkében olyan típusú ember, aki képtelen elviselni, hogy bárki más rajta kívül, vagy az ő támogatóin kívül érdemlegeset, pozitívat tud csinálni”.

A politikus azt is hozzátette: a PPP-s beruházások kimutathatóan nem növelték a költségvetés terheit.

Ide klikkelve érheti el a cikk forrását a Hírszerző.hu-n.

Vissza...