ÖnellĂĄtĂĄsra kĂ©szĂŒlnek...

2011-08-14 07:35:40

Sok tekintetben egybevĂĄg az OrbĂĄn-kormĂĄny alaptörvĂ©nyĂ©nek ideolĂłgiĂĄjĂĄval Ă©s gazdasĂĄgi elkĂ©pzelĂ©seivel a Magyarok SzövetsĂ©ge koncepciĂłja, amely a III. Magyarok OrszĂĄgos GyƱlĂ©sĂ©nek jelszava a Szent Korona jegyĂ©ben BösztörpusztĂĄn: “Nemzeti önellĂĄtĂĄs a KĂĄrpĂĄt-medencĂ©ben”.

Ha MagyarorszĂĄg tĂĄvolodik EurĂłpĂĄtĂłl, mindenkivel szemben szabadsĂĄgharcot vĂ­v, szĂŒksĂ©g is lehet az önellĂĄtĂĄsra. Az önellĂĄtĂĄs prĂłfĂ©tĂĄi azonban nem annyira balgĂĄk, mint gondolnĂĄnk, lĂ©trehoztak egy “Korona VagyonkezelƑ Szövetkezetet”, amely egy kĂ©tmilliĂĄrdos beruhĂĄzĂĄs keretĂ©ben kĂ©szĂ­tenĂ© el az elsƑ önellĂĄtĂł Magyar Falu-t. Ennek Ă©rdekĂ©ben a Korona VagyonkezelƑ Szövetkezet Ă©s a Magyarok SzövetsĂ©ge stratĂ©giai megĂĄllapodĂĄst között a SzĂ©chenyi IstvĂĄn Hitelszövetkezettel a projekt megvalĂłsĂ­tĂĄsĂĄra. A szervezƑk a kĂ©tmilliĂĄrdos bizniszben sajĂĄt önellĂĄtĂĄsukrĂłl mĂĄr gondoskodtak. BennĂŒnket arra szemeltek ki, hogy ĂĄtvegyĂŒk a beteg ideolĂłgiĂĄjukat, fizessĂŒnk nekik, Ă©s gazdagĂ­tsuk Ƒket. Üröm az örömben, hogy megint beĂŒtött a turĂĄni ĂĄtok: Benis MiklĂłs MihĂĄly, a Magyarok SzövetsĂ©ge elnöke, hĂĄrom nappal az orszĂĄgos gyƱlĂ©s elƑtt lemondott, a “szervezĂ©s sorĂĄn tĂĄmadt nĂ©zetkĂŒlönbsĂ©gek miatt”. ValĂłszĂ­nƱleg összevesztek a pĂ©nzen. Lemondott ÁrpĂĄd, mert nem tudtak igazsĂĄgosan osztozni a kumiszon.

Arra a kĂ©rdĂ©sre, hogy mit akar a Magyarok SzövetsĂ©ge, a szervezet budakalĂĄszi honlapja – 2010. februĂĄr 5-i frissĂ­tĂ©ssel – az alĂĄbbi vĂĄlaszt adja: “A hazugsĂĄgok korĂĄnak lezĂĄrĂĄsĂĄt, nyĂ­lt szembenĂ©zĂ©st az orszĂĄg ĂĄllapotĂĄval. Teljes ĂĄllapotfelmĂ©rĂ©st Ă©s ennek alapjĂĄn a nemzet közössĂ©ge szĂĄmĂĄra leginkĂĄbb megfelelƑ cselekvĂ©si irĂĄnyok megvĂĄlasztĂĄsĂĄt, a nemzet hosszĂș tĂĄvĂș fennmaradĂĄsa Ă©rdekĂ©ben. Le fogja vĂĄltani a neoliberĂĄlis politikĂĄt, Ă©s valĂłdi nemzetĂĄllami mƱködĂ©s feltĂ©teleit teremti meg. LĂ©trehozza a valĂłdi fordulat kormĂĄnyĂĄt, a jelenleg regnĂĄlĂł politikai elit teljes Ă©s egyöntetƱ levĂĄltĂĄsĂĄval.”

A Magyarok SzövetsĂ©ge azonban – mĂ©g mielƑtt levĂĄltotta volna a regnĂĄlĂł politikai elitet – Ășgy jĂĄrt, mintha a honfoglalĂĄs elƑtt ÁrpĂĄd fejedelem lemondott volna. Benis MiklĂłs MihĂĄly elnök ezt Ă­rta augusztus 9-Ă©n a magyaroknak:

“Tisztelt Magyarok SzövetsĂ©ge EgyesĂŒlet tagjai!
Tisztelt Magyarok SzövetsĂ©ge TelepĂŒlĂ©si MegbĂ­zottak!
Tisztelt Magyarok Szövetsége Tagok!

A mai napon (2011-08-09) lemondok a Magyarok SzövetsĂ©ge EgyesĂŒlet Elnöki tisztĂ©rƑl. A III. Magyarok OrszĂĄgos GyƱlĂ©se szervezĂ©se sorĂĄn kialakult nĂ©zet kĂŒlönbsĂ©gek erƑteljesen megosztjĂĄk a szervezƑket. A III. Magyarok OrszĂĄgos GyƱlĂ©se szervezĂ©sĂ©re rĂĄhatĂĄsom nincsen, ezĂ©rt a rendezvĂ©ny kialakĂ­tĂĄsĂĄĂ©rt Ă©s megvalĂłsulĂĄsĂĄĂ©rt, sem erkölcsi sem anyagi felelƑssĂ©get vĂĄllalni nem tudok.

Tisztelettel

Benis MiklĂłs MihĂĄly

2011-08-09″

Pedig az elnök nem sokkal korĂĄbban mĂ©g Ă­gy foglalta össze a Magyarok OrszĂĄgos GyƱlĂ©se hitvallĂĄsĂĄt. Érdemes elolvasni:

„NĂ©mellyek szomorĂșan fĂŒtyörĂ©szik el a’ MohĂĄcsi veszedelem nĂłtĂĄjĂĄt, ’s azt hiszik, ott van koporsĂłja minden Scytha fĂ©nynek. ’S tĂĄn Ășgy van, ĂĄmbĂĄr Ă©n nem hiszem – de az okos ember nem nĂ©z annyira hĂĄta mögĂ©, mint inkĂĄbb maga elibe ’s elveszett kincse siratĂĄsa helyett inkĂĄbb azt tekinti ’s visgĂĄlja, ’mit menthetett meg, ’s avval bĂ©elĂ©gedni ’s lassankint többet szerezni iparkodik.”
HITEL Gróf Széchenyi Istvån 1830

A magyar nemzet fĂ©nykorĂĄt a SzakrĂĄlis KirĂĄlysĂĄg korĂĄban Ă©lte. A magyar nemzet önellĂĄtĂł kĂ©pessĂ©ge ekkor magas szinten mƱködött. A folytonossĂĄgot keresve elƑdeinkkel, a SzakrĂĄlis KirĂĄlysĂĄggal, kimondhatjuk, hogy törtĂ©neti alkotmĂĄnyunk jogfolytonossĂĄgĂĄt 1944. mĂĄrcius 18-i nĂ©met megszĂĄllĂĄs szakĂ­totta meg. Trianon tragĂ©diĂĄja utĂĄn elƑdeink kiemelkedƑ gazdasĂĄgi fejlƑdĂ©sĂ©t Ă©s az önellĂĄtĂĄsunkat a II. vilĂĄghĂĄborĂș, Ă©s az azt követƑ rendszer törte meg. A gazdasĂĄgi folytonossĂĄg megteremtĂ©sĂ©hez 1938, az utolsĂł bĂ©keĂ©v adja a mintĂĄt.

Az 1990 Ăłta eltelt 21 Ă©v alatt, nemzetgazdasĂĄgunk folyamatosan leĂ©pĂŒlt, ipari Ă©s mezƑgazdasĂĄgi termelĂ©sĂŒnk szinte teljesen megszƱnt, szolgĂĄltatĂł nemzettĂ© vĂĄltunk. Az ĂĄllapotunk olyan sĂșlyos, hogy Ă©lelmiszerbƑl is behozatalra szorulunk, nem vagyunk önellĂĄtĂłak.

A Nemzeti ÖnellĂĄtĂĄs a KĂĄrpĂĄt-medencĂ©ben elsƑdlegesen azt fejezi ki, hogy nekĂŒnk magunknak kell cselekednĂŒnk, mĂĄr ma. ÖsszefogĂĄssal, az EgysĂ©gben kĂ©pesek vagyunk felemelni a Nemzetet. A telepĂŒlĂ©si szintƱ Ă©lelmiszer Ă©s energia önellĂĄtĂĄs megvalĂłsĂ­tĂĄsĂĄval, alulrĂłl kezdve Ășjra Ă©pĂ­tjĂŒk NemzetĂŒnk szövetĂ©t, a Magyarok SzövetsĂ©gĂ©t.

Az Ă©lelmiszer önellĂĄtĂĄs szintje a telepĂŒlĂ©s, a nemzeti önellĂĄtĂĄs szintje, a gazdasĂĄg összes szegmensĂ©vel a KĂĄrpĂĄt-medence.

Az önellĂĄtĂĄs Ă©s gazdasĂĄgi felemelkedĂ©s eszköze az összefogĂĄs, az egyĂŒtt gondolkodĂĄs, egyĂŒtt cselekvĂ©s, a szövetkezeti mozgalom. A szövetkezet egyesĂ­ti magĂĄban a tulajdonost, a munkavĂ©gzƑt Ă©s a felhasznĂĄlĂłt, a vĂĄsĂĄrlĂłt. A szövetkezet biztos munkahelyet teremt azĂĄltal, hogy egyesĂ­ti a belsƑ, hazai termelĂ©st Ă©s a belsƑ, hazai piacot. A telepĂŒlĂ©si szintƱ szövetkezetek kĂ©pesek megvalĂłsĂ­tani a magyar nĂ©pi hagyomĂĄnyokban, szerves kultĂșrĂĄnkban gyökerezƑ közössĂ©gi tulajdon-birtok formĂĄt (közössĂ©gi erdƑ, legelƑ hasznĂĄlat pl.), amely egyben magĂĄban hordozza a SzakrĂĄlis KirĂĄlysĂĄg mƱködĂ©si rendjĂ©t.

Az 1920-as Ă©vek gazdasĂĄgi felemelkedĂ©sĂ©nek rugĂłja a szövetkezeti mozgalom volt, amelynek gyökerei a reformkorra (1830) nyĂșlnak vissza. A termelƑ Ă©s fogyasztĂĄsi szövetkezetek mellett a gazdasĂĄg pĂ©nzĂŒgyi kezelĂ©sĂ©t is önellĂĄtĂłan valĂłsĂ­tottĂĄk a hitel- Ă©s biztosĂ­tĂł szövetkezetek. A termelĂ©s, a kereskedelem Ă©s a pĂ©nzrendszer irĂĄnyĂ­tĂĄsĂĄt a szövetkezeti forma segĂ­tsĂ©gĂ©vel ismĂ©t a sajĂĄt kezĂŒnkbe vehetjĂŒk, csak rajtunk mĂșlik, hogy kĂ©pesek vagyunk-e irĂĄnyĂ­tani a sorsunkat.

A KĂĄrpĂĄt-medencĂ©ben a vilĂĄgon fellelhetƑ összes ĂĄsvĂĄnykincs megtalĂĄlhatĂł, kivĂĄlĂł termƑtalajjal rendelkezik, bƑvelkedik vizekben, magas a napsĂŒtĂ©ses ĂłrĂĄk szĂĄma, a JÓ Isten is önellĂĄtĂĄsra teremtette. A szövetkezeti mozgalom megteremti Ășjra a KĂĄrpĂĄt-medencei magyarsĂĄg egysĂ©gĂ©t, a Szent Korona EgysĂ©gĂ©ben, hiszen tagja lehet ugyanazon szövetkezetnek, szĂĄndĂ©ka szerint a csallĂłközi Ă©s a rĂĄbaközi gazda, Bakonycsernye Ă©s GyergyĂłszentmiklĂłs szĂŒlötte.

JövƑnkbe vetett hittel, a mĂĄban cselekedve, összefogva az EgysĂ©gben valĂłra vĂĄlik ĂĄlmunk.

2011-07-22

Benis Miklós Mihály”

És hogy az Ƒs-, gyökĂ©r, Ă©s turbĂłmagyarokat nem ejtettĂ©k teljesen a fejĂŒkre, itt olvashatĂł a 2 milliĂĄrdos projekt lĂ©nyege. ArrĂłl nem beszĂ©lve, hogy Bösztörpuszta sem lesz vesztesĂ©ges vĂĄllalkozĂĄs, a nagy magyarkodĂĄs szellemi magaslatai a mƱkedvelƑknek szĂłlnak, a nagy magyarkodĂĄs mögött elĂ©ggĂ© földi Ă©rdekek hĂșzĂłdnak meg. Nyereg alatt puhĂ­tjĂĄk majd a milliĂĄrdokat. Erre mondanĂĄ Kohn bĂĄcsi, hogy ĂŒgyes. Nem kizĂĄrt, hogy a TurĂĄnra fogott ĂĄtok mögött elszĂĄmolĂĄsi vita hĂșzĂłdik, ami nemcsak elĂ©ggĂ© evilĂĄgi, de a magyar ƑsnemzĂ©s miszticizmusĂĄtĂłl is kissĂ© tĂĄvol ĂĄll. Íme a Korona VagyonkezelƑ Szövetkezet hĂ­rlevele:

“Kedves Tagtársunk!
KĂ©rem, engedje meg, – hogy Ă­gĂ©retĂŒnkhöz hĂ­ven, – ezĂșton is tĂĄjĂ©koztassuk Önt, a Korona VagyonkezelƑ Szövetkezet munkĂĄjĂĄval kapcsolatos fontos vĂĄltozĂĄsokrĂłl, hĂ­rekrƑl Ă©s esemĂ©nyekrƑl.
ElsƑnek egy olyan sikerrƑl tudĂłsĂ­tunk, amelynek remĂ©nyĂ©t a mĂĄjusi közgyƱlĂ©sen mĂĄr felvetettĂŒnk, de a mostani eredmĂ©nyek, az akkori vĂĄrakozĂĄsainkat is felĂŒlmĂșltĂĄk:
A közgyƱlĂ©sen a tagsĂĄg egyhangĂșan tĂĄmogatta, hogy SzövetkezetĂŒnk mĂ©g szorosabb egyĂŒttmƱködĂ©st alakĂ­tson ki az alapĂ­tĂł Magyarok SzövetsĂ©gĂ©vel Ă©s a SzĂ©chenyi IstvĂĄn Hitel-szövetkezettel, annak Ă©rdekĂ©ben, hogy a nemzeti felemelkedĂ©st segĂ­tƑ gazdasĂĄgi modelleket Ă©s mƱködƑ, termelƑ, munkahelyeket teremtƑ kis-szövetkezeteket hozzunk lĂ©tre. Ennek Ă©rtelmĂ©ben, a Korona VagyonkezelƑ Szövetkezet Ă©s a Magyarok SzövetsĂ©ge hosszĂș tĂĄvĂș stratĂ©giai megĂĄllapodĂĄst kötött a SzĂ©chenyi IstvĂĄn Hitel-szövetkezettel, melynek kiemelt cĂ©lja: az „ÖnellĂĄtĂĄs a KĂĄrpĂĄt-medencĂ©ben” – program beruhĂĄzĂĄsainak lebonyolĂ­tĂĄsa.
Ennek elsƑ lĂ©pĂ©sekĂ©nt, a felek megĂĄllapodtak egy „minta- falu Ă©s gazdasĂĄg” megĂ©pĂ­tĂ©sĂ©ben. Az elkĂ©szĂŒltekor 2Mrd.-Ft Ă©rtĂ©kƱ beruhĂĄzĂĄst a KĂĄrpĂĄt-medence közepĂ©n, a Tisza-partjĂĄn kĂ­vĂĄnjuk megvalĂłsĂ­tani. A projekt cĂ©lja, hogy egy összefĂŒggƑ terĂŒleten belĂŒl bemutassa – a magyar hagyomĂĄnyokra alapozottan, – azokat a belsƑ, teljes körƱ, ellĂĄtĂĄsi folyamatokat, amelyek lehetƑvĂ© teszik egy-egy közössĂ©g önellĂĄtĂĄsĂĄt. A tervezett beruhĂĄzĂĄs vĂ©geredmĂ©nyekĂ©nt felĂ©pĂŒlƑ faluban, mƱködƑ kĂ©zmƱves-mƱhelyek, növĂ©nytermesztƑ ĂŒveghĂĄz, Ă©s hagyomĂĄnyos ĂĄllattartĂł telepek Ă©pĂŒlnek fel, valamint olyan lĂ©tesĂ­tmĂ©nyek, melyek a magyar hagyomĂĄnyok bemutatĂĄsa mellett, ezek kiprĂłbĂĄlĂĄsĂĄt, megtanulĂĄsĂĄt, Ă©s gyakorlĂĄsĂĄt is lehetƑvĂ© teszik.
A tervezett Ă©vrƑl-Ă©vre visszatĂ©rƑ, egy-kĂ©t hetes ott tartĂłzkodĂĄson rĂ©sztvevƑ csalĂĄdok – a program keretein belĂŒl, – szakemberek segĂ­tsĂ©gĂ©vel ismerhetik meg a gyakorlatban az önellĂĄtĂĄs hagyomĂĄnyos Ă©s modern lehetƑsĂ©geit, Ă©s ezek felhasznĂĄlhatĂłsĂĄgĂĄt mai vilĂĄgunkban. Egy adott idƑszakban több mint 100 csalĂĄd vehet rĂ©szt a „falu” Ă©letĂ©ben, ami Ă©vente 2500-5000 csalĂĄdnak biztosĂ­t összehangolĂłdĂĄsi lehetƑsĂ©get az orszĂĄgos program sikere Ă©rdekĂ©ben.
A tervek szerint 2012 Ă©v vĂ©gĂ©ig 23 db, – egyenkĂ©nt 8 apartmant magĂĄban foglalĂł, egyenkĂ©nt 300nm összalapterĂŒletƱ – lakĂłhĂĄz, egy hĂĄromszintes, közel 1950 nm alapterĂŒletƱ fĆ‘Ă©pĂŒlet, 5db kĂ©zmƱves mƱhely, 4db istĂĄllĂł, egy ĂŒveghĂĄz Ă©pĂŒl meg, valamint elkĂ©szĂŒlnek a lovas- Ă©s Ă­jĂĄsz- pĂĄlyĂĄk Ă©s a csĂłnakkikötƑ is. A tovĂĄbbiakban, a terĂŒleten a nyĂĄri szĂŒnidƑben jurta-tĂĄbor is felĂĄllĂ­tĂĄsra kerĂŒl, melyben egyszerre 2-300 gyermeket lehet elhelyezni.
A modell nem csak pĂ©ldĂĄival, oktatĂĄsaiban Ă©s kĂŒlsƑsĂ©geiben fogja hirdetni a közössĂ©gek összefogĂĄsĂĄnak a lehetƑsĂ©gĂ©t, hanem – az alapĂ­tĂłk szĂĄndĂ©ka szerint – felĂ©pĂŒlĂ©se Ă©s mƱködtetĂ©se is szövetkezeti alapon, egy nagy közössĂ©gi összefogĂĄssal valĂłsul meg. Az elkĂ©pzelĂ©sek alapjĂĄn, a szervezƑdƑ, hagyomĂĄnyƑrzƑ, gazdĂĄlkodĂł Ă©s ĂŒdĂŒlƑ –szövetkezetkĂ©nt lĂ©trejövƑ szervezetbe mindenki csatlakozhat, aki a kitƱzött közössĂ©gi cĂ©lokat fontosnak tartja. Fontos eleme a szervezƑdĂ©snek, hogy elƑtĂ©rbe helyezi a munkĂĄval elĂ©rhetƑ tagsĂĄgot, tehĂĄt rĂ©szjegyeket nem csak pĂ©nzzel, hanem szemĂ©lyes rĂ©szvĂ©tellel (munkĂĄval) is lehet majd szerezni.
A jelenleg 600 milliĂł forint Ă©rtĂ©kƱ ingatlan vagyon hasznosĂ­tĂĄsĂĄt, Ă©s a megĂ©pĂŒlƑ beruhĂĄzĂĄsok forrĂĄsait csak egy rĂ©szben fogjĂĄk az alapĂ­tĂłk biztosĂ­tani, a mĂĄsik jelentƑs forrĂĄst azok – a jelenleg nem vagy csak rĂ©szben kihasznĂĄlt – pĂĄlyĂĄzati lehetƑsĂ©gek garantĂĄljĂĄk, melyeket egy megfelelƑen kialakĂ­tott szervezettel igĂ©nybe tudunk venni.
MĂĄsodik fontos hĂ­radĂĄsunkban Örömmel tudatjuk Önnel, hogy a Korona VagyonkezelƑ Szövetkezet ez Ă©vben is rĂ©szt vesz a Magyarok SzövetsĂ©ge ĂĄltal rendezett „Magyarok OrszĂĄgos GyƱlĂ©se” rendezvĂ©nyen. KĂŒlönösen Ă©rdekes szĂĄmunkra, az idei gyƱlĂ©s, hiszen az MSZ ĂĄltal megfogalmazott fƑ tĂ©ma, – „Nemzeti önellĂĄtĂĄs a KĂĄrpĂĄt-medencĂ©ben” – a szövetkezĂ©s, a szövetkezetisĂ©g eszmeisĂ©gĂ©re Ă©pĂ­ti fel cselekvĂ©si terveit. Ennek Ă©rtelmĂ©ben a KVSZ-en kĂ­vĂŒl bemutatkoznak mĂĄs szövetkezetek Ă©s szervezetek is, Ă­gy egyĂŒtt mutathatjuk meg mindenkinek az orszĂĄgos (KĂĄrpĂĄt-medencei) összefogĂĄs lehetƑsĂ©geit. Ezen hĂ­rlevelĂŒnket meghĂ­vĂłnak Ă©s ajĂĄnlĂłnak is szĂĄnjuk, hiszen olyan programot igyekszĂŒnk összeĂĄllĂ­tani, amelyhez – rĂ©szben vagy egĂ©szben – mindenkinek Ă©rdemes (lenne) csatlakoznia.
KĂ©rjĂŒk Önt, hogy a környezetĂ©ben Ă©lƑ csalĂĄdoknak is adja tovĂĄbb az informĂĄciĂłt, hiszen minĂ©l többen leszĂŒnk, annĂĄl erƑsebbĂ© Ă©s biztosabbĂĄ vĂĄlhat mozgalmunk. KĂ©rjĂŒk tovĂĄbbĂĄ azon tagtĂĄrsainkat, akiknek lehetƑsĂ©ge van rĂĄ, hogy közössĂ©gĂ©nek, iskolĂĄjĂĄnak, lakĂłhelyĂ©nek, munkahelyĂ©nek, falujĂĄnak, vĂĄrosĂĄnak, megyĂ©jĂ©nek vezetƑit
elĂ©rje, hogy Ɛket is hĂ­vjĂĄk meg az orszĂĄgos gyƱlĂ©sre. Fontos lenne, hogy Nekik is megmutathassuk eddigi eredmĂ©nyeinket Ă©s az összefogĂĄs tovĂĄbbi lehetƑsĂ©geit.
Tervezett programok Ă©s bemutatĂłk augusztus 12-15 között a Magyarok OrszĂĄgos GyƱlĂ©sĂ©n az „ÖnellĂĄtĂĄs sĂĄtor-tĂĄborban”:
Szövetkezeti -falu modell és szervezés:
- bemutatjuk az MSZ Ă©s a KVSZ, SZIHSZ összefogĂĄsbĂłl Ă©pĂŒlƑ „Magyar Falu” terveit Ă©s tervezett programjait,
- megkezdjĂŒk a falu mƱködĂ©sĂ©t irĂĄnyĂ­tĂł szervezetek felĂĄllĂ­tĂĄsĂĄt, kialakĂ­tjuk – közösen – a falu ĂŒzenetĂ©t Ă©s gondolatisĂĄgĂĄt, valamint ĂŒzemeltetĂ©sĂ©t garantĂĄlĂł szövetkezetet,
- bemutatkoznak a hasonlĂł cĂ©lzattal mĂĄr lĂ©trehozott szervezƑdĂ©sek, bemutatjĂĄk eredmĂ©nyeiket Ă©s elmondjĂĄk tapasztalataikat,
ElsƑ Hazai CukorgyĂĄr Szövetkezet:
- beszĂĄmolunk az eddigi munkĂĄrĂłl, esemĂ©nyekrƑl Ă©s tapasztalatokrĂłl
- RĂĄba-közi – CsallĂł-közi gazdĂĄk talĂĄlkozĂłja
- a szövetkezethez csatlakozĂĄs lehetƑsĂ©geinek bemutatĂĄsa gazdĂĄknak, fogyasztĂłknak, kereskedƑknek Ă©s befektetƑknek
- lakossĂĄgi Ă©s szakmai fĂłrum a cukorgyĂĄrtĂĄs jövƑjĂ©rƑl
Kis-közössĂ©gi Ă©s termelƑ-szövetkezeti ĂŒveghĂĄzak:
- a szentesi ÁrpĂĄd-Zrt. ĂŒveghĂĄz bemutatĂłja, az Ă©pĂ­tĂ©stƑl, a termesztĂ©sen ĂĄt, a gazdasĂĄgossĂĄgig,
- szövetkezĂ©si lehetƑsĂ©gek a kis-közössĂ©gi 100-500nm ĂŒveghĂĄzak lĂ©trehozĂĄsĂĄra, az önellĂĄthatĂłsĂĄg Ă©rdekĂ©ben,
- szövetkezĂ©si lehetƑsĂ©gek a nagyĂŒzemi termesztĂ©sben, a 2 hektĂĄr feletti ĂŒveghĂĄzak lĂ©trehozĂĄsĂĄra,
- a KVSZ, Árpåd-Zrt és a szentesi-gazdåk összefogåsåra tervezett szövetkezeti modell bemutatåsa
VagyonkezelƑ- Ă©s Hitel-szövetkezeteink:
- a KVSZ Ă©s a SZIHSZ bemutatĂĄsa, az eddigi tevĂ©kenysĂ©g Ă©s a tervezett lehetƑsĂ©gek ismertetĂ©se, lakossĂĄgi fĂłrum, a szövetkezetek munkĂĄjĂĄrĂłl Ă©s terveirƑl
- a Korona-Jegy, a Koronanet Kft. beszĂĄmolĂłja Ă©s Ă©rtĂ©kelĂ©se az elsƑ, csak hazai elfogadĂłhelyeken bevĂĄlthatĂł Ă©tkezĂ©si utalvĂĄnyrĂłl
Pålyåzható szövetkezeti modellek a Vidékfejlesztési Stratégia ismeretében:
- a VidĂ©kfejlesztĂ©si StratĂ©gia lĂ©nyegi ismertetĂ©se, a szövetkezetek lehetƑsĂ©geinek közös meghatĂĄrozĂĄsa,
- alternatĂ­v energiaforrĂĄsok Ă©s magyar talĂĄlmĂĄnyok a szövetkezetek kitörĂ©si pontjai? (a geotermikus energiĂĄtĂłl, az öntözƑ-csatornĂĄkon ĂĄt, a magyar szĂ©lerƑmƱig),
- több szĂĄz elnĂ©ptelenedett tanya Ă©s több ezer hektĂĄr termƑföld közössĂ©gi hasznosĂ­tĂĄsĂĄnak lehetƑsĂ©gei, az Ă©letmĂłd-vĂĄltĂĄs alternatĂ­vĂĄi,
- az önkormånyzatok, vållalkozåsok bevonhatósåga a helyi kisszövetkezetekbe
A „tudatos vĂĄsĂĄrlĂĄs” gondolatisĂĄga Ă©s cselekvĂ©si tervei:
- a hazai turizmus Ă©s falusi vendĂ©glĂĄtĂĄs lehetƑsĂ©gei,
- hazai Ă©rtĂ©kesĂ­tĂ©si pontok, kisbolt-hĂĄlĂłzatok nyitĂĄsĂĄnak Ă©s eredmĂ©nyes mƱködtetĂ©sĂ©nek lehetƑsĂ©gei,
- bemutatkozik a Magyar Termék Nonprofit Kft. és a Hazai Turizmus Zrt.,
- bemutatkozĂĄs Ă©s lakossĂĄgi fĂłrum hazai termelƑkkel, feldolgozĂłkkal Ă©s gyĂĄrtĂłkkal (Forest-PapĂ­r Kft., NAGÉV Kft.)
ÖnellĂĄtĂł KözössĂ©gek bemutatkozĂĄsa:
- Margaréta program (Kunszentmiklós),
- Dr. Halåsz József Måtrix programja (Szentkorona értékrend)
A fenti programpontok alapjĂĄn az ÖnellĂĄtĂł-sĂĄtor elƑadĂĄsait az erre felkĂ©rt minisztĂ©riumi, önkormĂĄnyzati tisztsĂ©gviselƑk, a Magyarok SzövetsĂ©ge tagozatainak kĂ©pviselƑi, szakĂ©rtƑi, valamint a Korona VagyonkezelƑ Szövetkezet, a SzĂ©chenyi IstvĂĄn Hitel-szövetkezet, az ÁrpĂĄd Zrt., a Magyar TermĂ©k Nonprofit Kft. kĂ©pviselƑi fogjĂĄk tartani. Az elƑadĂłkat felkĂ©rtĂŒnk, hogy elƑadĂĄsaikban törekedjen olyan megoldĂĄsokat Ă©s modelleket bemutatni, amelyek lehetƑsĂ©get nyĂșjtanak szĂĄmunkra, az azonnali cselekvĂ©sre, bekapcsolĂłdĂĄsra. Minden elƑadĂĄst követƑen lehetƑsĂ©get biztosĂ­tunk a hozzĂĄszĂłlĂĄsokra, megvitatĂĄsra.
TermĂ©szetesen az orszĂĄgos gyƱlĂ©s közös, nagy programjai szintĂ©n figyelmet igĂ©nyelnek, ezĂ©rt az „ÖnellĂĄtĂĄs – sĂĄtortĂĄbor” mƱsorrendjĂ©t Ășgy alakĂ­tjuk ki, hogy mindenki minĂ©l több „központi”- programon is rĂ©szt tudjon venni.
TovĂĄbbi sĂĄtrak Ă©s programok:
EgyhĂĄzak-sĂĄtra: a katolikus, reformĂĄtus, evangĂ©likus, unitĂĄrius felekezetek lelkĂ©szei Ă©s hĂ­vei talĂĄlkoznak, elƑadĂĄsokat tartanak, Ă©s beszĂ©lgetnek a magyar keresztĂ©nysĂ©g mĂșltjĂĄrĂłl Ă©s jövƑjĂ©rƑl.
- Imafolyam nĂ©pĂŒnk lelki ĂșjjĂĄszĂŒletĂ©sĂ©Ă©rt – a felvidĂ©ki MSZ kezdemĂ©nyezĂ©sĂ©vel zajlĂł keresztĂ©ny zarĂĄndoklat – sorozat tovĂĄbbszervezĂ©se
Könyv-sĂĄtor: Ă­rĂł-olvasĂłtalĂĄlkozĂłk, nemzeti könyvkiadĂłk megjelenĂ©se, könyvbemutatĂłk (Varga Csaba, Finnugor ĂĄfium ellen valĂł orvossĂĄg; ZĂĄhonyi AndrĂĄs, TatĂĄrlakai csillagĂłra; TĂłth Ferenc, Madarat tollĂĄrĂłl, embert IstenĂ©rƑl; Darai Lajos, EurĂłpa mi vagyunk; CsörgƑ ZoltĂĄn, HagyomĂĄnytĂĄr; FĂŒlöp Tibor, HuszĂĄrkonyha; PĂ©ter Erika, Csupacsiga mesĂ©k)
Alkotmånyossågunk kérdéseivel foglalkozó såtor:
- a MagyarsĂĄg kĂŒldetĂ©se (MolnĂĄr V. JĂłzsef),
- elƑadĂĄsok a magyar törtĂ©nelemrƑl, (Kocsis IstvĂĄn, SzĂĄntai Lajos, Kiszely IstvĂĄn)
- elƑadĂĄsok a magyar törtĂ©neti alkotmĂĄnyrĂłl (Dr. TĂłth ZoltĂĄn JĂłzsef, Samu MihĂĄly)
- fĂłrum a hatĂĄron tĂșli magyarsĂĄg rĂ©szvĂ©telĂ©rƑl a magyar orszĂĄggyƱlĂ©sben (a FelsƑhĂĄz lehetƑsĂ©ge),
- fĂłrum a jelenlegi AlaptörvĂ©nyrƑl – a sarkalatos törvĂ©nyekrƑl.
PusztamĂșzeum: Ă©let a magyar faluban, a XVIII. szĂĄzad vĂ©gĂ©n, Ă©s a XIX szĂĄzadban.
Zenei, tĂĄnc Ă©s prĂłzai programok, fellĂ©pƑk:
- Zenei egyĂŒttesek: SzkĂ­tia, IsmerƑs arcok, Gajdos zenekar, Török Tilla Ă©s zenekara, Bures banda, EzĂŒst Patak egyĂŒttes, DobogĂłkƑ egyĂŒttes, Tönköly zenekar, ÁldĂĄs egyĂŒttes, Gajdos zenekar, SzerĂ©nyi BĂ©la Ă©s zenekara, EszterlĂĄnc zenekar,
- NĂ©ptĂĄnc-egyĂŒttesek: KunszentmiklĂłsi-, KenderkĂłc-, Csimpolya-, Szili HagyomĂĄnyƑrzƑk-, BĂĄtaszĂ©k-, NagyatĂĄdi-, ForgatĂłs-
- ElƑadĂłk: FĂ©lnĂłtĂĄs-nĂłtakör, CuhĂĄrĂ© citerazenekar, Kakasdi SzĂ©kely kör, Érpataki asszonykĂłrus, Hevesi citerazenekar, VesztergĂĄm MiklĂłs tĂĄrogatĂł-mƱvĂ©sz, Heffner Attila, KĂĄtai ZoltĂĄn, Olasz Etelka mese-mondĂł, FabĂłk Marianna bĂĄbmƱvĂ©sz
- ElƑadĂĄsok: A Gyöngy dala zenĂ©s Ƒsmese, TĂŒndĂ©r Lili – az elveszett mesejĂĄtĂ©k, Pistis Sophia EvangĂ©luma – rĂ©szlet
- Táncház – minden este, Minden magyarok tánca (vasárnap)
A terĂŒleten zajlĂł egyĂ©b rendezvĂ©nyek:
- OrszĂĄgos egyes fogathajtĂł verseny
- Lovas- Ă©s gyalogos hagyomĂĄnyƑrzƑk felvonulĂĄsa Ă©s bemutatĂłi (250 lĂłval Ă©s 1200 szereplƑvel, korhƱ öltözetben, a magyarsĂĄg fontos törtĂ©nelmi korszakait megjelenĂ­tve)
- ÍjĂĄsz Ă©s baranta bemutatĂłk
- HagyomĂĄnyos mestersĂ©gek bemutatĂĄsa, oktatĂĄsa (fazekas, kovĂĄcs, takĂĄcs, varga, szƱcs, asztalos, ötvös, bƑrdĂ­szmƱves szakmĂĄk, mƱhelyek Ă©s az itt kĂ©szĂŒlt tĂĄrgyak bemutatĂĄsa Ă©s vĂĄsĂĄra)
- SzertƱz,
- Hazai bor, sör és pålinka bemutatók,
- GasztronĂłmiai bemutatĂłk Ă©s fƑzƑversenyek
Kedves TagtĂĄrsunk!
A programokbĂłl is kitƱnik, az elvĂ©gzett munka mennyisĂ©ge Ă©s magas minƑsĂ©ge, amit a Magyarok SzövetsĂ©ge Ă©s a Korona VagyonkezelƑ Szövetkezet tagsĂĄga, letett a közössĂ©g asztalĂĄra az eltelt idƑszakban. BĂ­zunk benne, hogy Ön Ă©s csalĂĄdja, barĂĄtai is megtalĂĄljĂĄk programjainkban azokat a pontokat, esemĂ©nyeket, elƑadĂĄsokat, amelyeken keresztĂŒl bekapcsolĂłdhatnak a Magyarok OrszĂĄgos GyƱlĂ©sĂ©nek szĂ­nes forgatagĂĄba. SzeretnĂ©nk, ha ez a talĂĄlkozĂł Önöknek is lehetƑsĂ©get nyĂșjthatna a mĂ©g szorosabb összefogĂĄsra, amely mindenkĂ©ppen szĂŒksĂ©ges ahhoz, hogy nemzetĂŒnk Ășjra önellĂĄtĂł legyen hazĂĄnkban, a KĂĄrpĂĄt-medencĂ©ben.
KöszönjĂŒk megtisztelƑ figyelmĂ©t Ă©s bĂ­zunk benne, hogy szemĂ©lyesen is talĂĄlkozhatunk Önnel Ă©s csalĂĄdjĂĄval, BösztörpusztĂĄn, 2011. augusztus 12-13-14-15-Ă©n, a III. Magyarok OrszĂĄgos GyƱlĂ©sĂ©n!
Üdvözlettel Ă©s barĂĄti szeretettel, a KVSZ Ă©s az MSZ vezetƑsĂ©ge nevĂ©ben:

Benis MiklĂłs elnök, Szarvas BĂ©la koordinĂĄciĂłs igazgató”

Ide kattintva talĂĄlja meg a hĂ­r forrĂĄsĂĄt az Amerikai NĂ©pszavĂĄn.

Vissza...