Nyílt levél Németh F. Bernadett újságírónak

2011-08-10 11:31:04

Tisztelt Németh F. Bernadett! Katanics Sándor önkormányzati képviselőtársam „Nem értem, mi az oka” című olvasói levelére írt válasza felháborít és egyúttal elszomorít. Még képletesen sem feszítette senki keresztre Brányi Mária alpolgármestert.

A Közgyűlésen jelen lévők sajnos csak azt tapasztalhatták, hogy 30 nap és 20 millió forint sem volt elég a Bánd, Márkó, Veszprém kerékpárút pályázattal kapcsolatos alapos döntés előkészítésére. Ez ugye nem éppen dicséretes dolog, ezért bírálható. (Mi közgyűlési szocialisták inkább azért lennénk kritizálhatóak, mert a vita hevében előzetes engedély nélkül is elég érthetően azt mondogattuk, hogy képesek lennék a 20 millió feléért is jobb minőségben elkészíteni a pályázatot :-))

Felháborodásom oka válaszának alaptalanul kioktató stílusa.

Azt írja: nem érti, hogy „az ellenzéki magatartás miért zárja ki a józan gondolkodást.” Mi nem volt józan és mi nem volt meggondolt a Közgyűlésen elhangzott ellenzéki megnyilvánulásokból? Talán a végszavazást egy pillanatra megakasztó hozzászólásom, amelynek köszönhetően nem eleve kudarcra ítélt határozatot hozott a testület? Ez a hozzászólás Ön szerint nem a megoldáskeresést segítette? Az Ön figyelmét elkerülte az, hogy ezért a hozzászólásért még a másik politikai oldalhoz tartozó polgármester is köszönetet mondott.

Válasza elszomorító azért, mert ok nélkül minősít önkormányzati képviselőket és rajtuk keresztül egy politikai szervezetet. Az újságíró joga a bírálat, de az már baj, ha az nem az objektív tényeken alapul. Konstruktivitást nem, csak kritikát látott a szocialistáktól – írja. Szerintem a kritika lehet konstruktív is. A pályázat benyújtásáról szóló határozatot egyébként mi megszavaztuk.

A szocialistákon úgy általában számon kérni a konstruktivitást szerintem - a legenyhébb kifejezést használva - nem igazán megfontolt megnyilvánulás. Itt Veszprémben pláne nem az.

Képviselőként, vagy akár korábban a Regionális Fejlesztési Tanács tagjaként támogattam(tunk) minden ésszerű és Veszprém fejlődését segítő lépést, mi több, magam is önálló kezdeményezője voltam több ilyennek, a város érdekében és persze azért is, hogy később büszkén de tényszerűen elmondhassam(suk) mit tettem(tünk) Veszprémért.

Hartmann Ferenc (önkormányzati képviselő)

Ide kattintva olvashatja el az olvasói levelet és az arra adott újságírói választ.

Itt találhatja meg Katanics Sándor olvasói levelét és az arra adott válaszokat.

Vissza...