Gátlástalanul tőrbe csalatva

2011-08-04 10:25:17

Kósa Lajos az idei vagyonnyilatkozata szerint összesen több mint 236 ezer svájci frankkal tartozik. A kommunista hazaáruló bitangoknak hogyan sikerült a jobboldal erős emberét ilyen csúnyán megvezetniük?

Olvasom az augusztus 3-i Magyar Hírlapban a Mindent tönkretesz az erős frank című írást, amelynek alcíme így hangzik: "A gátlástalanul tőrbe csalt devizahitelesek tragédiája az egész magyar gazdaságot visszahúzza". A cikk szerint "hiába erős a forint az euróval szemben, hiába növekszik a befektetői bizalom, ha nagyban csökkenti a magyar gazdaság teljesítményét, hogy a balliberális kormányok és a felelőtlen bankok által erőltetett frankkölcsönökkel az adósok minden pénze a törlesztésre megy el".

S közben fölrémlik előttem Kósa Lajos debreceni polgármesternek, a Fidesz ügyvezető alelnökének az alakja, amint a balliberális kormányok és a felelőtlen bankok ráerőltetik szegényre a frankkölcsönt.

Nem akar szegény egy árva svájci frankot sem fölvenni, pláne nem akar fölvenni több mint 236 ezer  svájci frankot, de hát nem képes a balliberális kormányoknak és a felelőtlen bankoknak ellenállni. Látom magam előtt, amint a szemét kommunista hazaáruló bitangok Kósa Lajost gátlástalanul tőrbe csalják. És Kósa Lajos a svájci frank alapú kölcsönt fölveszi.

Itt van az idei vagyonnyilatkozatában, meg lehet nézni.

Az szerepel a nyilatkozatban az ő saját keze írásával, hogy - egy csaknem 23 millió forintos lakásvásárlási kölcsön mellett - a pénzintézettel szembeni tartozása lakásfelújításra 200 090 svájci frank, további kölcsöne pedig 36 749 svájci frank.

Hogyan sikerült Kósa Lajost ilyen gátlástalanul tőrbe csalni?

Hogyan történhetett ez?

Azért teszem föl ezt a kérdést, mert a Magyar Hírlap elfelejtette tőle megkérdezni.

Ha ugyanis a Magyar Hírlap ezt megkérdezte volna Kósa Lajostól, akkor neki vagy azt kellett volna válaszolnia, hogy a balliberális kormányok és a felelőtlen bankok őt a hitelfelvétellel tőrbe csalták, vagy pedig azt, hogy pénzügyekben ne nézze őt hülyének a Magyar Hírlap, elvégre tudja ő, hogy mit miért csinál.

Értem én, hogy a Fidesznek és a jobboldali sajtó egy részének az a szándéka, hogy a frankhitelesek keserveiért "a balliberális kormányokat és a felelőtlen bankokat" tegyék felelőssé. De azért kíváncsian várom, hogy Kósa Lajos vajon megszólal-e a Magyar Hírlapban, s vajon közli-e az újsággal: hahó, fiúk, attól, hogy frankhiteles vagyok, még nem vagyok hülye.

Azt hiszem, hogy a magyar frankhitelesek melletti erkölcsi kiállást nagyon sok magyar frankhiteles megköszönné neki.

Kácsor Zsolt blogbejegyzése ide klikkelve érhető el.

Vissza...