Orb谩n m茅g nem adott semmit

2011-07-29 07:32:07

Bock J贸zsef bor谩szata fizette be eddig a legnagyobb 枚sszeget, nyolcmilli贸 forintot az 脰sszefog谩s az 脕llamad贸ss谩g Elleni Alapba, a m谩sodik Surj谩n L谩szl贸, a Fidesz-KDNP eur贸pai parlamenti k茅pvisel艖je 16 ezer eur贸val, t枚bb mint 4,2 milli贸 forinttal 鈥 t谩j茅koztatta a N茅pszabads谩got Horv谩th Tiham茅r, az alap ir谩ny铆t贸 test眉let茅nek eln枚ke. Orb谩n Viktor m茅g nem fizetett be az alapba, de van r谩 j贸 oka.

A聽N茅pszabads谩g p茅nteki sz谩m谩ban megjelent cikk szerint a harmadik helyen - h谩rommilli贸 forintos adom谩nnyal - a hegyeshalmi hat谩r谩tkel艖n茅l 眉zemel艖 cs谩rda tulajdonosa 谩ll.聽Az eln枚k k枚z枚lte, az alap l茅trehoz谩sa 贸ta megk枚zel铆t艖leg ezer c茅g 茅s mag谩nszem茅ly 枚sszesen 123 milli贸 forinttal j谩rult hozz谩 az 谩llamad贸ss谩g cs枚kkent茅s茅hez. A N茅pszabads谩g felid茅zi, hogy a korm谩ny 谩prilis 6-谩n jelentette be, R茅dly Elem茅r gy艖ri katolikus pl茅b谩nos kezdem茅nyez茅se nyom谩n l茅trehozza az 谩llamad贸ss谩g elleni alapot.

A vezet艖 politikusok k枚z眉l Surj谩n L谩szl贸n k铆v眉l Schmitt P谩l k枚zt谩rsas谩gi eln枚k aj谩nlotta fel egyhavi j枚vedelm茅t (brutt贸 m谩sf茅l milli贸 forint) 茅s Matolcsy Gy枚rgy nemzetgazdas谩gi miniszter szint茅n egyhavi fizet茅s茅t (a miniszteri illetm茅ny havi 1,1 milli贸 forint) - k枚z枚lte a lappal az 脰sszefog谩s az 脕llamad贸ss谩g Elleni Alap ir谩ny铆t贸 test眉let茅nek eln枚ke.

Orb谩n Viktor m茅g nem fizetett be az alapba, sz贸viv艖je a N茅pszabads谩gnak az erre vonatkoz贸 k茅rd茅s茅re legut贸bb azt felelte, hogy 鈥瀉 minisztereln枚k m谩r hosszabb ideje t谩mogatja egy k枚z枚ss茅gi c茅l megval贸sul谩s谩t, benne komoly 枚sszeggel a fizet茅s茅b艖l. Ennek a c茅lnak a megval贸sul谩sa ut谩n fog t谩mogatni egy 煤jabb k枚z枚ss茅gi c茅lt, mint p茅ld谩ul az 谩llamad贸ss谩g elleni k眉zdelem鈥. Tov谩bbi r茅szleteket nem k枚z枚lt - 谩ll a N茅pszabads谩gban.

A lap a k茅t minisztereln枚k-helyettes, Navracsics Tibor 茅s Semj茅n Zsolt sajt贸oszt谩ly谩t贸l is k茅rt t谩j茅koztat谩st arr贸l, hogy befizettek-e az alapba. Navracsics sajt贸f艖n枚ke azt v谩laszolta, hogy 鈥瀉 minisztereln枚k-helyettes term茅szetesen r茅szt vesz az 谩llamad贸ss谩g elleni k眉zdelemben 茅s j贸t茅kony c茅llal t谩mogat int茅zm茅nyeket. Ezen tev茅kenys茅gei r茅szleteit azonban nem k铆v谩nja nyilv谩noss谩gra hozni鈥. Semj茅n Zsoltt贸l m茅g nem 茅rkezett v谩lasz - olvashat贸 a N茅pszabads谩gban.

A lapnak arra a k茅rd茅s茅re, hogy a korm谩ny hat谩rozata szerint az alapba befoly贸 p茅nzekr艖l folyamatos t谩j茅koztat谩st kellene adni az interneten, Horv谩th Tiham茅r azt mondta, saj谩t p茅nz茅b艖l most k茅sz铆tteti el ezt a honlapot, ez茅rt erre m茅g n茅h谩ny hetet v谩rni kell.

A cikk forr谩sa ide klikkelve 茅rhet艖 el a HVG.hu-n.

Vissza...