A képviselő és a nyár

2011-07-22 08:39:40

A hosszú, feszített munka után mindig várja a nyarat Katanics Sándor, ami egy viszonylag kötetlenebb életformát biztosít számára.– Sajtótájékoztatókat tartunk, folyamatosan vannak ügyek, amivel foglalkozni kell. Szinte naponta keresnek meg az állampolgárok problémáikkal, vagy csak tájékozódni szeretnének egy-egy témában.

Jelentős mértékű beruházások zajlanak a városban, ahol az ellenzéknek az a dolga, hogy kritikus szemmel kísérje végig a folyamatokat, s hallgassa meg a fórumokon, a városvezetés hogyan közelíti meg a kérdéseket – mondta el érdeklődésünkre Katanics Sándor önkormányzati képviselő (MSZP), miért nem csak a pihenésről szól ez az időszak.

Természetesen ilyenkor kevésbé feszített a tempó, több idő jut a kikapcsolódásra.
– Most töltöttem be az 50. életévemet, két nagykorú lányom van. Eljutottunk abba az életkorba, hogy már nehezen tud közös programokat szervezni a család, mindenki éli a maga életét. Még nekem is furcsán hangzik, de inkább már csak vendégként vannak itthon a gyermekeim, ilyenkor viszont fontos, hogy több közös programot szervezzünk velük. Gazdag a kínálat Veszprémben, de biztosan ellátogatunk a füredi bornapokra, Művészetek Völgyébe, illetve a környék nevezetességeit látogatjuk meg – avat be a családi programba a képviselő.

Bőven kielégíti őket, amit a hazai természeti táj szépsége ad.
– Nem tervezünk költségigényes utakat, meg talán nem is vágyunk már rá. Megszoktam, hogy a családi házunkban kiválóan tudunk pihenni. Most lehet könyveket elővenni, amire az év során nincs idő, mellette sokat olvasok az interneten is, információkat gyűjtök, olyanokat, amelyek politikusként érdekelnek.

– Amikor a gyerekek kisebbek voltak, baráti társasággal – főleg belföldön – utazgattunk, fürdőhelyeket kerestünk fel. Ahogy kamaszodtak, egyre nehezebb volt megszervezni ezeket a családi programokat. Nem vagyok nagy utazó, bár volt egy időszak az életemben, amikor a munkám miatt többet voltam távol, sok helyre eljutottam. Megjegyzi még, a 90-es évek elején költöztek Kádártára, egyszerű, hétköznapi életet élnek. – Ami a szomszédokat lefoglalja, az minket is lefoglal, gondolok itt a kerti virágok gondozására, tűzifa behordására – mondta Katanics Sándor.

A Vehir.hu-n megjelent interjút ide klikkelve találhatja meg.

 

Vissza...