Bedurvulnak?

2011-07-08 17:39:39

Jövő hét szerdától határozatlan idejű demonstráció-sorozatot szervez a Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsa – tudta meg a hvg.hu a szervezet elnökétől. A közmédia 13 szakszervezete a tömeges létszámleépítések miatt demonstrációsorozatot szervez jövő hét szerdára, határozatlan ideig – tudatta a hvg.hu-val Nagy Navarro Balázs, Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsának (KÖZSZAT) elnöke.

Nagy Navarro elmondta: ezekhez a demonstrációkhoz nem csak a közmédiában dolgozók, de valószínűleg szolidaritásból a rendvédelmisek, a tűzoltók és a bányászok is csatlakoznak. Úgy tudjuk, a szerdától szervezett tüntetés egy nagy, ötven szakszervezet által őszre szervezett demonstrációnak lenne az „előjátéka”.

Nagy Navarro Balázs elmondta: több szakszervezeti vezető is arról panaszkodott neki, hogy noha megmaradt az állása, de munkájára a Médiaszolgáltatást-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szemmel láthatólag nem tart igényt. A KÖZSZAT elnöke szerint ez talán annak lehet az előszele lehet, hogy a következő létszámleépítésnél megválnak a szakszervezetisektől.

A KÖZSZAT nemcsak a leépítések miatt kezdeményezett demonstrációt, hanem azért is, mert úgy ítéli meg, hogy a nem elbocsátott dolgozókat sem tájékoztatja teljes körűen a munkáltató. A tüntetésekkel azt szeretnék elérni, hogy a munkáltató változtassa meg álláspontját, de legalábbis mérsékelje a drasztikus leépítés mértékét. Erre a szakszervezeteknek 30 napjuk van, annak leteltével érvénybe lépnek a kirúgások.

Korábban többen szóvá tették, hogy a közmédia – nyilván felsőbb utasításra – „hallgat” a létszámleépítésről, ezt viszont az MTVA határozottan visszautasította, mondván: január óta folyamatosan tájékoztatja a közvéleményt és a dolgozókat az intézkedésekről. Úgy tűnik, a csend ma tényleg megtör, mert információnk szerint a köztelevízióban ma leadnak egy híranyagot a létszámleépítésekkel kapcsolatban.

Ide klikkelve találja meg a hír forrását a HVG.hu-n.

Vissza...