Orbán Ráchel és Szájer Fanni

2011-07-04 17:33:49

Vajon nepotizmus-e, hogy a múlt heti Volt-fesztiválon Orbán Ráchel és Szájer Fanni hostesskedtek az Európa Kemping szekcióvezetőiként? - elmélkedik a Napi Fix bloggere, akinek a két politikuscsemetéről azonnal eszébe jutott Tornóczky Anita.

Inkább balkániságunkat, mint európaiságunkat bizonyítjuk azzal, hogy az uniós elnökség zárórendezvényén a miniszterelnök lánya hostesskedik állami pénzből - véli a Napi Fix bloggere.

"Ráchel és Fanni helyes csajoknak tűnnek, nincs velük semmi baj: a beszámolók szerint értelmesek, lelkesek, rátermettek. Az Estében és a Tényekben is láthattuk őket, mint a hétvégi nagysikerű és nem mellesleg az uniós elnökség záróbulijaként is szolgáló Volt fesztivál Európa Kemping szekciójának két szervezőjét. Tehát az esettel kapcsolatos kínzó kérdések és feltételezések sem elsősorban Ráchelnek és Fanninak szólnak (bár lassan már ők is elég idősek legyenek ahhoz, hogy lássák, milyen helyzetben vannak), hanem apukáiknak."

És azok a bizonyos kérdések:

"Tényleg a két lány találta ki az egészet, szerzett rá pénzt és megcsinálta?"

"Képesek lettek volna-e ugyanerre, ha történetesen nem Orbánnak és Szájernek hívják őket?"

"Lett volna-e rá pénz (állami, önkormányzati és magán) akkor is, ha a rendezvény két húzóneve nem Orbán és Szájer?"

"Vagy a két csajt csak beszervezték azok, akik éppen az ő részvételüktől reméltek magán és állami pénzt szerezni az eseményre?"

"Balkániságunkat vagy európaiságunkat bizonyítjuk azzal, hogy az uniós elnökség záró rendezvényén a miniszterelnök lánya hostesskedik?"

"És végül: hogyan egyeztethető össze a közélet tisztaságával, hogy az állami forrásokból két vezető fideszes politikus csemetéje munkálkodik."

A blogger Tornóczky Anita örökérvényű kérdésfeltevésével foglalja össze mondandója lényegét: "Hát, akkor most ezt így hogy?"

A cikk forrása ide klikkelve érhető el a Nol.hu-n.

Vissza...