A forradalom ítélkezik

2011-07-03 10:21:38

Kapálok a kertben – ne tessék röhögni, tényleg – és átköszön a szomszéd, történetesen Kötcse polgármestere. „Vigyázz Gyuszikám!” – mondom, „egy kémmel állsz szemben” – teszem hozzá. A polgármester csak nevet. A forradalomnak szüksége van ellenségre. Milyen forradalom az, amely nem tudja megmondani, hogy kit kell megölni. Jó, jó, úgy általában persze ellenség a kommunista, a külföld, a tőkés, a zsidó, a cigány, az IMF. De ezeknek nincs konkrét arca.

Arc, amit be lehet mutatni a tévében, kéz, amire bilincset lehet tenni. Milyen hülye forradalom az, amely nem tud forradalmi pert rendezni? Bemutatni a forradalom ellenségeinek elvetemültségét, alávalóságát.

Jobb híján be lehet érni egy kis hivatali hatalommal való visszaéléssel, hűtlen kezeléssel, de a forradalom nagyságához képest azért ezek mégis csak pitiáner ügyek. Egy jó kis államellenes összeesküvés, ez lenne döfi. Valami kis hazaárulás, kémkedés, vagy valami ilyesmi. (Mindjárt meg is nézem a BTK-ban, mi jöhet még szóba.) Mert lopni ugye bárki tud, de hazát árulni, az komoly dolog.

Nincs türelmem kiguglizni, így csak sejtem, hogy évtizedek óta nem volt olyan Európában, hogy egykori kormánytagot államellenes bűncselekmény elkövetésével vádoltak volna meg. Történelmet ír ez a gyanúsítás. Szörnyű történelmet.

A Fidesz ügyészsége asszisztál a forradalmi ítélkezéshez. Megvetéssel tekintek rájuk. Aki együttműködik ezzel az ügyészséggel, az részese lesz az ocsmányságnak. Tartsuk ehhez magunkat.

Gyurcsány Ferenc legújabb bejegyzése ide kattintva olvasható a Facebook-on.

Vissza...