Füllent a miniszterelnök

2011-06-21 18:48:30

"Orbán Viktor és a precizitás". A miniszterelnök és a címben jelzett fogalom nem igazán passzolt eddig sem, de a Kossuth Rádióban tett nyilatkozatában és mai sajtótájékoztatóján ismét példáját adta annak, hogy gondjai vannak a pontossággal. A számokkal sem bánnak jól Orbán Viktorék, azonban sajnos ennek a levét - az utóbbi egy év orbáni kormányzást követően - a nemzet issza meg.

Orbán Viktor magabiztosan mondta ki ismét, hogy 52 százalékos adóssággal adták át a kormányzást 2002-ben míg Bajnaiéktól 81 százalékos adóssággal vették át. Nos, pár apróságot kiigazítanánk: egyrészt nem 52, hanem 56 százalékos adóssággal adták át a kormányzást Medgyessy Péter kormányának Orbán Viktorék, mivel 4 százalékot galád módon elrejtettek az MFB-nél.Ami a 81 százalékot illeti, ott eleve 78 százalékról indul a gondolkozás, hiszen Bajnai kormánya ekkora államadóssággal adta át a kormányzást Orbán Viktornak, de ez sem teljes kép. Ugyanis további 12 százalék volt a magánnyugdíjpénztárakban, és még 4 százaléknyi az MNB-nél volt betétben elhelyezve, azaz a végeredmény 62 százalékos államadósság volt 2010 május végén.

Mindezt tetézik azzal, hogy félrevezetik az embereket és olyasmivel dicsekednek, ami nem az ő érdemük, hacsak más tulajdonának elvétele nem érdem a Fidesznél. A világrekordnak kikiáltott 4 százalékos adósságcsökkentés szinte semmi ahhoz képest, hogy erre 1345 milliárd forintot költöttek el az emberektől elrabolt magán-nyugdíjpénztári megtakarításokból. Az MSZP által támogatott Bajnai-kormány szigorú költségvetési politikája helyett az Orbán-kormány adópolitikája és a felelőtlen, költekező gazdaságpolitikája miatt szállt el az államadósság a 2010 év végi 81 százalékra, amit idén csak rablásból tudtak kiigazítani. Összegezve a saját teljesítményük negatív, miközben eltulajdonított pénzzel dicsekednek. Azonban Orbán Viktor pontosság igénye itt sem áll meg, hiszen így folytatta: „Magyarországon ma tízforintnyi adóból hét forint államadósság-törlesztésre megy”. Ezzel szemben az igazság az, hogy Magyarországon ma tízforintnyi adóból 0,7 forintot fordítanak államadósság-törlesztésre. Azaz a TIZEDE, mint amit Orbán Viktor mondott. Az arányokkal persze semmi baj nincs, mivel valóban a tizedét sikerült megvalósítaniuk a választási ígéreteikből Orbán Viktoréknak. Tehát a számokkal nincsenek jóban, de a tizedet már ismerik.

Nagy vonalakban ennyire lehet hinni annak, amit Orbán Viktor mond. Sokan ezt nem tudták 2010 áprilisában, de egyre több ember jön rá, hogy átverte őt a Fidesz, átverte Orbán Viktor.

Az MSZP felszólítja Orbán Viktort és a Fideszt, hogy hagyja abba a gátlástalan hazudozást, az emberek gyalázatos átverését és fogjon végre hozzá a felelős kormányzáshoz, amíg nem késő.

Mesterházy Attila, (az MSZP elnöke, frakcióvezető)

MTI

 

Vissza...