Átlåtszó szåndék

2011-06-20 08:50:12

Az ĂŒgyĂ©szsĂ©g vĂĄlaszolt, de iratokat nem kĂŒldött az OrszĂĄggyƱlĂ©s mentelmi bizottsĂĄgĂĄnak GyurcsĂĄny Ferenc volt kormĂĄnyfƑ ĂŒgyĂ©vel kapcsolatban, közölte Rubovszky György, a testĂŒlet KDNP-s elnöke. Az MTI azutĂĄn kereste meg a keresztĂ©nydemokrata politikust, hogy a volt miniszterelnök Facebookon azt Ă­rta: "Egy hĂłnapja a Mentelmi BizottsĂĄg arra kĂ©rte az ĂŒgyĂ©szsĂ©get, hogy valamivel tĂĄmassza alĂĄ a velem szemben megfogalmazott gyanĂșt.

Most az olvasom, hogy az ĂŒgyĂ©szsĂ©gnek ez az egy hĂłnap arra volt elĂ©g, hogy visszakĂ©rdezett: pontosan mire is kĂ­vĂĄncsi a bizottsĂĄg? HĂĄt ez elĂ©g sovĂĄnyka."

GyurcsĂĄny Ferencet hivatali visszaĂ©lĂ©s miatt tervezi gyanĂșsĂ­tottkĂ©nt kihallgatni az ĂŒgyĂ©szsĂ©g a sukorĂłi kaszinĂłberuhĂĄzĂĄssal kapcsolatban, a legfƑbb ĂŒgyĂ©sz ezĂ©rt a mentelmi jogĂĄnak felfĂŒggesztĂ©sĂ©t kĂ©rte. A volt kormĂĄnyfƑ korĂĄbban jelezte, Ƒ maga is mentelmi jogĂĄnak felfĂŒggesztĂ©sĂ©t kĂ©ri a parlamenttƑl, Ă©s az ĂŒgy minden, szĂĄmĂĄra elĂ©rhetƑ dokumentumĂĄt nyilvĂĄnossĂĄgra hozza.

A parlament mentelmi, összefĂ©rhetetlensĂ©gi Ă©s mandĂĄtumvizsgĂĄlĂł bizottsĂĄga mĂĄjus 17-Ă©n döntött Ășgy, hogy tovĂĄbbi iratokat kĂ©r az ĂŒgyĂ©szsĂ©gtƑl. A bizottsĂĄg elnökĂ©nek akkori szavai szerint olyan bizonyĂ­tĂ©kokat kĂ©rtek be, amelyekre az ĂŒgyĂ©szsĂ©g az indĂ­tvĂĄnyĂĄt alapozta.

Rubovszky György elmondta: kapott egy levelet, annak tartalmåt azonban "nem tudja megosztani a nyilvånossåggal", a mentelmi bizottsåg majd kedden dönt a hogyan tovåbbról.

Az ĂŒgyĂ©szsĂ©g vĂĄlaszolt, iratokat azonban nem kĂŒldött – közölte tovĂĄbbi kĂ©rdĂ©sre, hozzĂĄtĂ©ve: mivel a levĂ©l a bizottsĂĄg keddi napirendjĂ©nek összeĂĄllĂ­tĂĄsa utĂĄn Ă©rkezett, a tĂ©ma nem szerepel a napirendben, de az egyebek kategĂłriĂĄban fel fogja vetni a megvitatĂĄsĂĄt.

A hĂ­r forrĂĄsa ide kattintva Ă©rhetƑ el az Index.hu-n. 

Vissza...