Jön! Jön! Jön! Bohócforradalom!

2011-06-06 14:47:17

Június 16-ára békés fővárosi demonstrációt hirdetett az alkotmányos jogok védelme érdekében magánemberként Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke és Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke. A sajtótájékoztatón Kónya Péter az akciót „bohócforradalomnak” nevezte,

és a jövő csütörtöki eseményre minden olyan civil- és társadalmi szervezetet, szakszervezetet és állampolgárt vár, aki bizalomvesztés miatt „visszamenőleges hatállyal” visszavonná a Fidesz-KDNP-re tavaly leadott szavazatait.
Mint mondta, a megmozdulás során az Alkotmány utcában felállítandó fülkékben lehet majd „voksolni” arról, hogy visszavonják-e a tavalyi szavazataikat az ott megjelentek, s ha úgy döntenek, hogy igen, akkor a Sándor-palotához, a köztársasági elnök hivatalának épületéhez vonulnak, hogy „érvényt szerezzenek a nép akaratának”.

A „bohócforradalom” háttere az, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bohócnak titulálta a velük épp tárgyaló rendvédelmi dolgozókat a múlt heti egyeztetés során. Amikor Árok Kornél azt javasolta Orbán Viktornak, hogy menjen ki a Kossuth térre, és tartson ott egy szociális konzultációt, a kormányfő erre - a szakszervezeti vezető állítása szerint - azt válaszolta, az ötletet majd elmondja a bohócügyi államtitkárának.

Kónya Péter ezután egy nyílt levélben fordult a „bohócügyi államtitkárhoz”, akit arra kért, hogy hivatali időben – persze csak, ha bokros teendői engedik – az FRDÉSZ Székházban szociális-konzultáljanak a szolgálati nyugdíj és nyugdíjasok ügyében.

Árok Kornél az MTI-nek vasárnap azt mondta, a HTFSZ vezetőjeként azt kezdeményezi, hogy a rendvédelmi szakszervezetek hozzanak létre egy „valós nemzeti szociális konzultációt”, hogy szakterületekre osztva - például kereskedelem, egészségügy, oktatás - dolgozzanak ki alternatívát a kormányjavaslatokhoz. A legnagyobb tűzoltó érdekképviseleti szervezet vezetője arra kérte a szakszervezeteket, aki egyetért a kezdeményezésével, támogassa azt.

Ide kattintva olvashatja tovább az Fn.hu-n a tudósítást.

Vissza...