Bohócügyi államtitkár

2011-06-02 20:12:07

Ezt majd átadom a bohócügyi államtitkáromnak" - Árok Kornél szerint ezzel utasította vissza Orbán Viktor az invitálásukat, hogy menjen ki a Parlament elé rögtönzött szociális konzultációt folytatni. (Nyílt levéllel frissítve!)  

Nem ment ki Orbán Viktor a Parlament előtt demonstráló rendvédelmi dolgozókhoz, pedig a szakszervezeti vezetők meghívták, hogy vegyen részt egy általuk szervezett rögtönzött "szociális konzultáción". Mint azt a kormányfő és az érdekvédők között lezajlott megbeszélések után Árok Kornél, a sztrájkbizottság vezetője a Hírszerzőnek elmondta, meghívásukra Orbán Viktor úgy reagál: "ezt a bohócügyi államtitkáromnak fogom átadni". Árok Kornél szerint "igen érdekes stílusra vall" a kormányfő megnyilatkozása.

A Belügyminisztériumban folytatják délután az egyeztetést, mert nem sikerült megegyezniük - mondta Árok. A téren mintegy száz rendvédelmi dolgozó várta Orbán Viktor miniszterelnök, a belügyminiszter, az érdekképviseletek delegáltjai, a parancsnoki kar képviselői és a szakszervezetek délelőtti parlamenti egyeztetésének eredményét. A Kossuth-szobornál összegyűlt demonstrálók ezt a hírt felháborodottan fogadták. A tűzoltók egy csoportja átvonult a Belügyminisztérium elé. Árok Kornél itt beszélt a demonstrálókkal, de a sajtó képviselőit nem engedték a közelükbe. A demonstrációs bizottság vezetője nem kívánt nyilatkozni, mielőtt bement az épületbe.

 Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője a Pintér Sándor részvételével is lezajlott találkozó után azt mondta, "folytatódnak a rendvédelmi szakszervezetek és a kormány között az egyeztetések, de Orbán Viktor miniszterelnök azt kérte, azokat lehetőleg a hétvégéig zárják le".

Szijjártó Péter azt mondta: higgadt, korrekt, nyugodt és mértéktartó volt a tárgyalás. A megbeszélések folytatódnak, amelyek lezárulta után a miniszterelnök ismét személyesen fogadja majd a szakszervezeti delegáltakat. Árok Kornél ezt úgy kommentálta lapunknak: "a tudomásulvétel nem egyenlő a megértéssel, továbbra is elutasítjuk, hogy a kormány a szegényebbek vállára helyezzen újabb terheket". A tárgyalások folytatásának még nincs pontos időpontja.

Pintér Sándor a sajtótájékoztatón azt mondta, "közelebb jutottunk ismét egy-egy lépéssel ahhoz, hogy tudomásul vegyék a szakszervezetek azokat az elvárásokat, amelyeket mi szeretnénk érvényesíteni".

A rendvédelmi szakszervezetek képviselőjének tájékoztatása szerint azok a már nyugdíjas rendvédelmi dolgozók, akik úgy döntenek, hogy nem térnek vissza a szolgálatba, hanem nyugdíjban maradnak, a 16 százalékos adó bevezetésével ezt megtehetik, ugyanakkor a gyermekek utáni adójóváírás megmarad a számukra, a nyugdíjuk pedig emelkedni fog.

A Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott oldalelnöke, Powell Pál ugyanakkor kiemelte: a nyugdíjas rendvédelmisek előtt nyitva áll az út, hogy visszatérjenek a hivatásos szolgálatba, a fegyveres és rendvédelmi szervekhez.

A cikk forrása ide klikkelve érhető el a Hírszerző.hu-n.

Orbán idegei felmondták a szolgálatot. (Kattintson ide!)

Friss hír! Nyílt levél a Bohócügyi Államtitkárnak! (Klikkeljen ide!)

 

Vissza...