Pontosítás

2011-06-02 19:27:07

Átvizsgálva a rendelkezésünkre álló dokumentumokat, a 2011. június 1-jén tartott sajtótájékoztatónkon mondottakkal kapcsolatban az alábbi pontosítást tesszük:
A hét - repülőtér melletti terület megvásárlásával kapcsolatban általunk feltett - kérdés közül az egyik azzal volt kapcsolatos, hogy mi történik akkor, ha az önkormányzat öt éven belül továbbértékesíti az általa megvenni kívánt földterületet. 

Az előszerződés 4. pontjában az szerepelt, hogy
4./ A szerződő felek megállapodnak abban, hogy amennyiben a vevő az 1./ pont szerint ingatlant vagy annak tulajdoni hányadát, illetve megosztás esetén a kialakításra kerülő ingatlanrészt a teljes vételár kifizetése előtt vagy a vételár teljes összegének kifizetésétől számított 5 éven belül elidegeníti, úgy az ezen jogügylet során meghatározott és a jelen szerződés szerinti vételár különbözetének 50 %-át a vevő köteles az eladóknak fele-fele arányban kifizetni, a részére történt teljesítéstől számított 15 napon belül.

Áttekintve a város honlapjára időközben felkerülő bizottsági jegyzőkönyveket megállapítható, hogy a pénzügyi bizottság még ezt a szövegváltozatot fogadta el. A tulajdonosi bizottság elnöke a jegyzőkönyv tanúsága szerint jelezte, hogy ezzel a ponttal nem ért egyet.

Ezt követően a tulajdonosi bizottság olyan módosítást fogalmazott meg, hogy ezt a 4. pontot az előszerződésből töröljék. Mivel mi egyik bizottságnak sem vagyunk tagjai ez a tény eddig elkerülte a figyelmünket. Baumgartner Lajos bizottsági elnök a közpénzek védelme érdekében ebben a kérdésben - véleményünkkel egyező módon - helyesen cselekedett. Azt változatlanul nem értjük, hogy egy ilyen, a város számára előnytelen javaslat hogyan kerülhetett be az előszerződésbe.

A területvásárlási szándékkal kapcsolatos fenntartásaink változatlanul fennállnak.

Az önkormányzat tájékoztatási kötelezettsége értelmében a végleges döntésnek a Közgyűlést követően (zárt ülés esetében is) régóta olvashatónak kellene lennie a város honlapján.

Veszprém, 2011. június 2.

Hartmann Ferenc
Katanics Sándor
önkormányzati képviselők

Vissza...