Kérdések 406 millió elköltéséről

2011-06-01 11:52:53

Az önkormányzat előszerződést kötött március 31-én a reptér melletti 19 hektáros terület megvásárlására. A Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata március 31-én adásvételi előszerződést kötött a szenkirályszabadjai repülőtér mellett található 0231/8 hrsz-ú ingatlan ipari célú megvásárlására. Az ingatlanvásárlást Hartmann Ferenc és Katanics Sándor helyi MSZP-s képviselők több ponton is helytelennek tartják, melyről június 1-jén, sajtótájékoztató keretein belül számoltak be.

A repülőtér melletti 19 hektáros területet az önkormányzat 406 millió forintért vásárolná meg. Katanics Sándor elmondta, hogy az előszerződés megkötése után a bíróság első fokon döntött arról, hogy a reptér visszakerül Veszprém és Szentkirályszabadja önkormányzatok tulajdonába. Erről Porga Gyula polgármester is azt nyilatkozta: A bírósági döntéssel új helyzet állt elő, az önkormányzatnak újra kell értékelnie a vásárlási szándékát.

Az önkormányzatnak az előszerződés aláírásától számított 60 napon belül végleges szerződést kell kötnie, amennyiben a jelenlegi tulajdonos intézkedett a szántó, rét, legelő művelésből történő kivonásáról. Ha ez megtörtént, nincs lehetősége az önkormányzatnak kihátrálni a szerződésből. A végleges szerződést a polgármesternek június 30-ig kell a közgyűlés elé terjeszteni.

Az ügy kapcsán a szocialista képviselők hét kérdést fogalmaztak meg.

Életszerű-e az, ha a megvásárolni kívánt területről előzetesen nem bizottság, nem a képviselőtestület hoz döntést?

Hartmann Ferenc elmondta, hogy mindig testület döntött ilyen ügyekben, és nem egyetlen ajánlat alapján.

Ide klikkelve olvashatja tovább a Vehír.hu-n a sajtótájékoztatónkról megjelent tudósítást.

Ide kattintva teikntheti meg a "7 kérdést"-t!

Vissza...