Mégsem volt füstjelző?

2011-05-30 17:42:05

Veszprém, Királyszentistván - Információink szerint lehet, hogy nem volt füstjelző berendezés a hulladékkezelő telepen, s a kiégett helyiségben kamerás megfigyelőrendszert sem építettek ki, míg a biztonsági szolgálat az épületen kívül működött. Az ügy lezárultáig nem kapunk választ kérdéseinkre.

Kérdés az is, hogy az épületben mennyi úgynevezett égethető frakció volt, vagyis a szelektált hulladéknak az a része, amit csak égetőműben lehet megsemmisíteni. Az ilyen anyagot csak engedéllyel lehet tárolni az épületben, de nem tudjuk, volt-e ilyen engedélye a KSR-2008 Konzorciumnak, s azt sem, mekkora mennyiséget tároltak a csarnokban. A telep a tűz keletkezésekor a cég kezelésében volt, a Tiszta Európa program lebonyolítására létrejött önkormányzati társulás még nem vette át tőle. Feltettük kérdéseinket a konzorciumnak, ám csak azt a választ kaptuk: amíg a tűzvizsgálat le nem zárul, nem nyilatkoznak az ügyről.
Bakos György, a katasztrófavédelem megyei szóvivője is azzal hárította el érdeklődésünket: a kérdés összetettebb annál, mint hogy volt-e tűzjelző berendezés, pontos szakmai véleményt azonban csak a vizsgálat lezárása után mondhatnak.

A forrás eléréséért kattintson ide! (naplo-online.hu)

Előzmény: Tűz volt babám!

Vissza...