Pokornit megfenyítik

2011-05-25 19:38:22

A pártszövetség frakcióvezetői ugyan megpróbálták tompítani a Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár és Pokorni Zoltán oktatási bizottsági elnök közötti ellentétet, de a vizsgálatot kezdeményező beadvány már megérkezett a Fidesz etikai bizottságához. A testület elnöke kijelentette, a pártalapszabálynak megfelelően fognak eljárni.

Hoffmann Rózsa KDNP-s oktatási államtitkár etikai vizsgálatot kezdeményezett a Fidesz alelnöki posztját is betöltő Pokorni Zoltán oktatáspolitikus ellen.

A hivatalos kormányzati vonalat képviselő Hoffmann Rózsa államtitkár azért rágott be Pokornira, mert az egykori oktatási miniszter rendszeresen kritizálta az államtitkár reformjavaslatait. Beadványában össze is gyűjtötte azokat a sajtóanyagokat, és a cikkekből színes aláhúzásokkal ki is emelte azokat a kifejezéseket, amelyekkel a fideszes képviselő szerinte megsértette őt az elmúlt hónapokban.

A beadvány megérkezett hozzánk – mondta az Indexnek a Fidesz etikai bizottságának elnöke. Kontrát Károly kijelentette, a bizottság a Fidesz alapszabályának megfelelően fog eljárni az ügyben. Az etikai bizottsági elnök az üggyel kapcsolatban további részleteket nem volt hajlandó elmondani.

Krakkó Ákos, a frakció sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, a testület még nem döntött arról, hogy lesz-e vizsgálat.

A párt alapszabálya a „Szövetség” minden tagja, vagy testülete számára lehetővé teszi, hogy a hatáskörébe tartozó ügyekben beadvánnyal forduljon az etikai bizottsághoz, amely az átvételtől számított tizenöt napon belül köteles megindítani az eljárást. A vizsgálatot a megindítástól számított harminc napon belül le kell zárni. Az etikai bizottság döntése nyomán a megrovástól a kizárásig terjedhetnek a büntetések, amelyek ellen nem lehet fellebbezni.

Hoffmann Rózsa visszavágos történetét ide klikkelve olvashatja az Index.hu-n.

Vissza...