Utolérték a sánta kutyát...

2011-05-23 05:36:22

Vakvágányra futott a kormány: a korábban bezárt kisforgalmú vasúti szárnyvonalak, illetve a kistelepülések bezárt postáinak újranyitására meghirdetett program leállt. A folytatásért felelős minisztérium másfél hét alatt sem tudta kitalálni, hogyan magyarázza a restaurációs lépések kínosan elhúzódó szüneteltetését. Pedig a válasz nem bonyolult – egyszerűen nincs rájuk pénz.

Vasutasok és postások együtt hullathatták örömkönnyeiket tavaly nyáron. Az előbbiek július 4-én öt, korábban forgalom szüneteletetésre, és ezzel lassú halálra ítélt vasúti mellékvonal felélesztésére koccinthattak. Az utóbbiak napja augusztus végén virradt fel, amikor a Veszprém megyei Küngösön megnyitotta kapuját az átépített postahivatal. A győzelmi sorozat az év végéig újabb vasúti szárnyak és posták avatásával folytatódott. Azóta azonban csend van. Ünnepi vonatfüttyöt távolról sem hallani, és a büszke postakürt is csak egyetlen településen szólalt meg. De tudakozódásunkra a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) is hallgatással válaszolt.

Pontosabban az NFM Kommunikációs Főosztályának számítógépe két hét alatt két alkalommal is automatikus értesítést küldött szerkesztőségünkbe. A szenvtelen robot mindkétszer szűkszavú volt: arra nem adott választ, mikor és hol folytatódik a MÁV mellékvonalainak, illetve a Magyar Posta bezárt hivatalainak újranyitására meghirdetett program. Csupán jó postabontóhoz méltón nyugtázta a minisztériumnak szóló levél érkezését és türelmet kért a válaszra.

A türelem nem is fogyott el, de az élet a kényszerű várakozás alatt sem állhat meg. Amit mi sem bizonyít jobban, minthogy az NFM is csak látszólag nem csinál semmit: lapunk értesülései szerint illetékeseik serényen munkába vették a hozzájuk beérkezett kérdéseket. Apró szépséghiba, hogy a válaszokat nem házon belül keresték. E helyett a postahivatalok megnyitásának mikéntje és hogyanja iránt, az ügyben minden önálló, nyilvános megnyilatkozástól eltiltott Magyar Postánál, a mellékvonalak forgalmának beindítására után pedig bizonnyal a szintén hallgatásra kárhoztatott MÁV-nál érdeklődtek. Ahonnan a választ meg is kapták. Legfeljebb azt nem tudták, mihez is kezdhetnének vele.

Ide klikkelve olvasható a Nol.hu-n megjelent írás.

S ha nem veszik rossz néven, ajánlom szíves figyelmükbe egy tavaly augusztusban írt blogbejegyzésem újraolvasását. A kormány ezekben a kérdésekben mutatott hamisságára, már akkor igyekeztem ráirányítani a figyelemet. Kattintson ide!

Vissza...