Béci bácsi nem adja fel!

2011-05-15 13:40:43

A múlt heti hazugságturmix publikálása után Darcsi felelős szerkesztő úr- naná, hogy ismét Béci bácsi háta mögé bújva- ezúttal az ATV Újságíróklub című adásai ellen intézett egy erőtlen támadást. Ez a Béci bácsis rovat ma már olyan lehet a felelős szerkesztő számára, mint drogosnak az újabb adag!

„Szerkesztőkém” minden bizonnyal alig bírja ki azt az egy hetet, amíg újabb száma jelenhet meg a hétről hétre általa egyre jobban leharcolt kiadványnak. Nem is értem miért nem a Naplónál szerkesztő ez a tehetséges ember? Ott naponta is onthatná magából ezeket a szellemesnek gondolt - amolyan népnevelősnek szánt - Béci bácsis történeteket. Javaslom időben fontolják meg a helyi „hatalmasok”, nem érett-e még meg erre is a helyzet. (Darcsi Bécit a Naplóba!)

Egy héttel ezelőtt a valamikori szocialista alpolgármester lejáratása érdekében követett el Béci bácsi szájába adott történettel súlyos sajtóetikai vétséget a mi Bélapistánk. Most a lapcsoport ügyvezetői vélhetően épp azt mérlegelik, van-e még annyi ereje (joga, hacsak a parlamentben ülő mamelukok azóta még nem számolták fel azt is) pl. a szociknak, hogy ebből akár bajuk is lehet. Mert ha igen, akkor majd mégis lehozzák az időben hozzájuk eljuttatott tisztázó nyilatkozatát a becsületében is sértett félnek. Ha olyan érzésük (és fülesük?) lesz, hogy már ezt is lehet - merthogy a Magyar Nemzetnek sem lesz pl. baja abból, hogy legutóbb az adatkezelési törvényt sértették meg súlyosan -, akkor annak ellenére sem hozzák le a helyreigazítást, hogy abban olvasható el a valóságos történet és nem a Darcsi úr napról napra eltorzultabb fantáziavilágának papírra vetett változatában.

S hogy mennyire torz ez a fantáziavilág azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy Darcsi úr legutóbb már arról értekezett az eddigieknél rövidebb terjedelmű és igencsak összecsapottnak tűnő glosszájában, hogy az ATV Újságíróklubjának adásai mennyire is feleslegesek. Mert szerinte, azaz Béci bácsi szerint neki senki ne magyarázza meg a híreket, hisz ért ő is magyarul, s minek is magyar tolmács ahhoz, hogy megértse az átlag magyar, mi van a hírek és a színfalak mögött.

Közben csak azt felejti el a mi Bélapistánk, hogy egyenlőre még (sajnos?) nem bízták rá az ATV műsorszerkesztését. Azt megértem persze, miért is foglalkozik manapság ezzel a vidéki felelős szócsőszerkesztő oly lelkesen. Nemrég jelent meg ugyanis az a hír, miszerint folyamatosan erősödik az ATV nézettsége és az Újságíróklub nézettségi mutatóit időnként már túl is szárnyalják a királyi tv nézettségi mutatóit.

Bár az én véleményem tudom, hogy nem számít, mégis leírom: Béci bácsi legközelebb inkább a bennünket körülvevő egyre elkeserítőbb „fideszes valóságshow” hol komikus, hol nagyon is tragikus epizódjaival foglalkozzon! Pl. a legújabb  - vélhetően humanitárius katasztrófát előidéző- Lázár és Balsai féle alkotmánymódosító elképzelés megismertetésével.

Vissza...