A nyilasok már a spájzban vannak

2011-05-11 17:14:53

Fel lehet ismerni az orbáni diktatúra kiépítésének stratégiáját. Amikor elfoglalnak valamit, utána megpihennek, kivárnak, hogy megnyugodjanak a kedélyek, hozzászokjanak az emberek az új helyzethez. Amikor konszolidálódik a helyzet, jön az újabb támadás a demokratikus és jogállami normák ellen. Szorul tovább a prés. Most megint az altatás időszakában vagyunk. Ilyenkor egy idő után úgy érzik az emberek, megállt a bulldózer, akár még élni is lehet Orbánia földjén.

Akkor jön majd a következő feketeleves. Jelen esetben a sarkalatos törvények. Az ideológiai elnyomást, a totális kontrollt, a jogfosztást megalapozó törvények a Fidesz-alkotmányból levezetve. A választási törvények csukják rá a börtönajtót az országra. Bármennyire is nem szeretik egyesek Gyurcsány Ferencet, Orbán fóbiája miatt ő lesz a vízválasztó. Ha Gyurcsányt börtönbe csukják, akkor nem lesz megállás, akkor kemény diktatúra lesz. Ha nem, akkor egy jogfosztott ország, ahol szegénység lesz, diszkrimináció, ideológiai elnyomás, rendőrállam, papok általi cseszegetés, kötelező misére járás, a gyereknek hittan, politikai diktatúra, minden területen összefonódások, igazságtalanság, protekcionizmus, a vezetők dőzsölése, csupa olyan dolog, mint egy dél-amerikai katonai junta alatt, de a viszonylagos szabadság megmarad. Például a jelenlegi sajtót július 1-je után sem kell retorziókkal zaklatni, mert a demokratikus lapok sem veszélyeztetik Orbán önkényuralmát. Azzal az ellenzéki sajtóval, amely jelenleg működik, akár harminc évig is uralkodhat. Addig nem fog, de az nem a mostani sajtón múlik, amely jelenleg csak annyira képes, hogy élőben közvetíti a jogállam felszámolását, és elmondja, hogy most bizony felszámolják a jogállamot. Ettől nem változik semmi, mert a magyar ember nincs tisztában ennek a jelentőségével, és a saját életére vonatkozó várható következményeivel. Az ellenzéki sajtó semmit nem tud bemutatni e hatalom igazi természetéből, és nem képes feltárni, hogy ezek tízszer annyit loptak és lopnak el a közösből, mint azok a tehetségtelen amatőrök, akiket Zuschlag vagy Hagyó neve fémjelez.

Minden tervszerűen halad. Sikeresen osztják meg az országot, játsszák ki egymással szemben az embereket, akik végül egyformán kárvallottai lesznek ennek. A magyar jobboldali éppen úgy diktatúrában él majd, mint a baloldali. Egyetlen bibi a számításban, hogy a gazdasági csodafegyver nem működik, valódi reformokhoz tehetségtelenek és gyávák, pénzt pedig mégsem sikerült a levegőből csinálni. Ezért a jó magyarok nem az átalakítás nehézségeit fizetik meg egyszer és mindenkorra, hanem a tehetségtelenség vámszedőinek fizetnek, akik minden korábbinál ostobább, törvénytelenebb és értelmetlenebb megszorításokkal kívánják a megálmodott nagyállami lét illúzióját megfizettetni. Ha a társadalmi elégedetlenség eléri a kritikus szintet, akkor a szélsőjobb ahhoz nem lesz elég erős, hogy a hatalmat átvegye (bár ki tudja, mekkora támogatottsága van a rasszistáknak?), de arra alkalmasak lehetnek, hogy felhasználják őket olyan zavargásokra, amelyekre hivatkozva leszámolhatnak a demokratákkal is. Kézben tartják és bármikor felhasználhatják őket.

A nyilasok már a spájzban vannak.

Bartus László terjedelmes, de annál érdekfeszítőbb írását ide kattintva olvashatja tovább az Amerikai Népszava portálján.

Vissza...