Konzervatívoktól "pofon" Orbánnak!

2011-05-05 11:13:15

Az újjászületés dokumentumának nevezte az új magyar alaptörvényt a Die Welt című lap csütörtöki számában megjelent írásában Orbán Viktor miniszterelnök. Thomas Schmid, a német konzervatív lap kiadójának vezetője külön cikkben válaszolt a magyar kormányfőnek, aki csütörtökön kétnapos látogatást kezdett Németországban.

Orbán Viktor írásában kiemelte: az idei húsvét különösen fontos volt a magyarok számára. "Ebben az évben ünnepeljük Magyarország újjászületését is" - írta. Úgy fogalmazott, hogy a Magyarország előtt tornyosuló akadályok felszámolásának kiindulópontját egy új alaptörvény megteremtése jelentette, amely a magyar újjászületés legfontosabb dokumentuma, és az új alaptörvény által Magyarország önbecsülése született újjá.

"Újjászületett nemzeti önbecsülésünk felszabadítja energiáinkat, felszabadítja a vállalkozási kedvet, a munkakedvet, a szellemi energiákat, bátorságot ad a családalapításhoz, a gyermekáldás elfogadásához. Erőt ad ahhoz a felismeréshez, hogy elmúlt a jóléti társadalom ideje, és beköszöntött a munka társadalmának időszaka" - írta.

Emlékeztetett rá: ma is szembe kell néznünk a nyugati gazdasági válság következményeivel, a korábbi kormányok által előidézett és ördögi körré vált adósságcsapda veszélyeivel, az átmeneti időszak húsz évének felhalmozódott ellentmondásaival és az azokból adódó politikai, társadalmi és erkölcsi feszültségekkel. Ebből fakadóan döntő jelentőségű, hogy az alaptörvénybe új elemek kerültek bele. Mostantól a legfontosabb gazdasági érdekek, a közbiztonság és a családok életfeltételei alkotmányos védelem alatt állnak.

Ha szeretné tovább olvasni a Hírszerző.hu-n megjelent írást, klikkeljen ide!

Vissza...