Schiffer kontra Schiffer

2011-05-04 18:10:05

A Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és szocialista pártelnök ellen indított eljárást szélesebb történelmi tapasztalatok alapján kell vizsgálni – ezt Schiffer János, az MSZP országos választmányának elnökhelyettese nyilatkozta lapunknak a Gyurcsány-ügyről. A volt miniszterelnök elleni ügyészségi eljárást unokaöccse, a Lehet Más a Politika frakcióvezetője, Schiffer András feljelentése alapozta meg.

A szocialista politikus –aki 1994 és 2006 között főpolgármester-helyettes volt – lapunknak azt mondta: az LMP nyilván másképp gondolkodott és viselkedett a 2009-es kampányidőszakban, amikor – szerinte egyértelműen kampányérdekek miatt – a feljelentést megtette.

– Azoknak – jelentette ki –, akiknek konkrétabb tapasztalatuk van olyan ügyekben, amikor a politikai felelősséget összekeverik a kriminalitással, sokkal érzékenyebbnek kell lenniük. Apámat, nagyapámat vitték el ugyanígy, kriminalizálva. Mondhatják, hogy emiatt érzékenyebb vagyok mint az átlagember – mondta –, de akkor is fel kell hívni a figyelmet arra: ez nem visz jó útra. Hozzátette: Schiffer Andrásnak is sokkal érzékenyebbnek kellene lennie ebben a kérdésben, hiszen a családja megélte, milyen az, amikor összekeveredik a politikai felelősség kérdése a hatalomért való kíméletlen harccal.

Klikkeljen ide és máris olvashatja a cikk folytatását a Nol.hu-n.

Vissza...