Amerika szeme rajtunk?

2011-05-03 19:43:11

Washingtonban emésztik az új Alaptörvényt, és azt szeretnék, ha a sarkalatos törvények tárgyalásán valamennyi párt részt venne. A világ vezető hatalma külön figyelemmel kíséri a választási- és a médiatörvény alakulását – derült ki a térségünkkel foglalkozó legmagasabb rangú amerikai diplomata budapesti látogatásakor.

Washington egyelőre "emészti" az új alaptörvény tartalmát, a kormányzó pártnak az új törvények megalkotásánál mindenesetre úgy kell eljárnia, hogy ez a folyamat példaszerű legyen a demokrácia szempontjából. "Várakozásunk szerint mindent meg fognak tenni azért, hogy ez így legyen" – mondta Pamela Quanrud amerikai helyettes külügyi államtitkár az MTI-nek adott interjújában Budapesten.



Az amerikai kormány különös figyelemmel követi ezt a folyamatot a bírók szabadsága szempontjából, és ugyancsak várják az új választási törvényt. Ezeknek alapvető szerepük van abban, hogy a magyar alkotmányos demokráciában fennmaradjon a fékek és ellensúlyok rendszere – fogalmazott az amerikai külügyminisztérium közép-európai országokkal foglalkozó vezető diplomatája.
Ide klikkelve olvashatja tovább az Fn.hu-n megjelent tudósítást.

Vissza...