Álkérdések 800 millióért

2011-05-02 16:53:04

Segéllyel vagy munkalehetőséggel kellene segíteni a munkanélkülieket? Egyebek mellett erre vár választ a kormány a jövő héten induló szociális konzultáció során, ami 800 millió forintba kerül.

A szociális konzultáció költsége 750-800 millió forint lesz, a tízpontos kérdőívet minden 16-dik életévét betöltött fiatalnak is megküldik, és a konzultáció június 15-én zárul - közölte Szijjártó Péter tegnap a parlamentben tartott sajtótájékoztatón, melyen ismertette a tíz pontot.

„Vannak, akik szerint be kell vezetni Magyarországon a védett kor intézményét, mert aki 55 éves elmúlt és elveszíti a munkáját, annak most alig van esélye újra elhelyezkedni. Mások azt mondják, hogy nincs szükség a védett kor bevezetésére. Ön mit gondol?" - ez az 1. kérdése a szociális konzultációnek, melyet Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezett május elsején. E kérdés azért jogos, mert ha ma valaki betölti az 55. életévét, és elbocsátják a munkahelyéről, rendkívül nehezen talál újat - mondta a miniszterelnöki szóvivő, akinek a tájékoztatása szerint a védett kor azt jelentené: 55 év felett csak alapos fegyelmi vétség után lehetne elbocsátani a munkavállalókat.

A 2. kérdés úgy szól: az állam szorítsa-e keretek közé a közműszolgáltatók magánérdekeit, gátolja-e meg, hogy extraprofitot szedjenek be, és emiatt a mefizethetetlenné váljanak a rezsiköltségek, vagy ne. A válaszlehetőségek között szerepel az is, hogy az állam csak a kisfogyasztók és a rászorulók esetében korlátozza a közműszolgáltatások díját.

Csuhaj Ildikó írását ide klikkelve olvashatja tovább a Nol.hu-n.

Vissza...