Bartus borús jövőt jósol

2011-05-01 11:35:35

Szerencséje van Gyurcsány Ferencnek, hogy Magyarországon jelenleg nincs halálbüntetés, mert ha lenne, valószínűleg nem úszná meg. De még ne kiabáljuk el, mire megszületik az ítélet, még visszaállíthatják a halálbüntetést, és akkor ő lehet az első, akin alkalmazzák. Nem kell hozzá más, mint kiküldeni újabb 8 millió kérdőívet azzal a kérdéssel, javasolja-e Ön a halálbüntetés visszaállítását.

Majd feldolgozzák ugyanolyan átlátható módon, mint a Fidesz-alkotmányra küldött válaszokat. Még nem is kell akkorát hazudni, mint ennél. A magyar lakosság nagy része igennel válaszolna. Barbár országokban szeretik a kivégzéseket, egyes testvéri barbár országokban a nyilvános kivégzéseket is. Az Orbán-kormányt eddig sem nagyon érdekelte, mi ütközik az uniós jogba, mire vállalt Magyarország kötelezettséget. Ha a nép mást akar, nekünk nem diktálhat senki. Ne feledjük, hogy Orbán alkotmányába már beleírták a tényleges életfogytiglani büntetést. Ennek eddig sem volt akadálya, bírói mérlegelés tárgya volt. Ha ezt alkotmányban rögzítették, akkor valakivel szemben alkalmazni akarják. Majdnem biztosra vehetjük, hogy a következő törvénykezési periódusban születik majd egy olyan törvény, ahol az Orbán-alkotmányra hivatkozva nem hagynak mérlegelési lehetőséget, hanem a „bűncselekmény” megállapítása esetén ki kell szabni a tényleges életfogytiglan tartó büntetést. Úgy tippelek, hogy ez olyan bűncselekmény lesz, amelynek esetében teljesen indokolt lesz a legsúlyosabb büntetés kiszabása, és ezzel a magyar nép megint egyet fog érteni: például az ország tönkretétele, a választók becsapása, a nép meglopása és kirablása, költségvetési adatok meghamisítása, ezekkel összefüggő hazaárulás, és hasonlók esetén.

Ebből az a meggyőződésem is következik, hogy az Orbán-alkotmányba kizárólag Gyurcsány Ferenc kedvéért kerülhetett be a tényleges életfogytig tartó büntetés lehetősége. Gyurcsány Ferencnek már most menedékjogot kellene kérnie valamelyik demokratikus országtól, amíg nem késő. Vagy elmenekülni egy olyan országba, amely nem adja ki Magyarországnak. Ma még kevesen tartják elképzelhetőnek, de a magam részéről meg vagyok győződve arról, hogy Orbán Viktor őt vagy életfogytiglanra ítélteti, vagy ha tehetné, akkor  halálra, ha a sok éven át tartó előzetes letartóztatása alatt valamilyen formában mégis visszahoznák a halálbüntetést. Nem olyan lehetetlen. Ki hitte volna tavaly ilyenkor, hogy egy év alatt felszámolják a jogállamot, eltörlik az ország demokratikus alkotmányát, és egy diktatúrát megalapozó alaptörvénnyel váltják fel azt? És mindez az ország soros EU-elnöksége alatt. Hitte volna valaki, hogy az országnak egy év múlva nem lesz demokratikus alkotmánya, hogy a nevéből is kitörlik azt, hogy köztársaság? Ha a legrosszabbat megússza is, sok jóra ne számítson. Az biztos, hogy sok évre lecsukják.

Bartus László publikációja ide kattintva olvasható tovább az Amerikai Népszava online-on.

Vissza...